Dursun Özbek'ten Fenerbahçe ve Ali Koç'a tepki geldi! "Onlara yazık değil mi?"

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa Finali tatil edildi.

Dursun Özbek'ten Fenerbahçe ve Ali Koç'a tepki geldi! "Onlara yazık değil mi?"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa Finali maçının tatil edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"2023 Süper Kupası finali oynadık. İki takım sahaya çıktı. Fakat, üzülerek söylüyorum böyle bir pozisyonu, durumu beklemiyorduk. Güzel Urfa'ya geldik, Urfa'nın güzel insanlarına bu önemli Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin keyfini yaşamaktansa acayip, saçmasapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık."

"Bir sürü şeyler söylediler, 'U19'la çıkacağız, 9 kişi çıkacağız' falan. Bu bir akıl tutulması. Bu bir maç, bir final. Çok önemli 100. yıl kupası. Daha önemlisi Urfa gibi bir şehre bu maçı seyrettirmenin keyfi varken hiç ummadığımız bir şeyle karşılaştık."

"Hem maçın ambiyansını bozuyorsunuz hem şenlik havasında geçmesi beklenen bir derbiyi 1 dakikada biten şekle getiriyorsunuz. Çok üzüldüm. Dünyaya mahçup olduk. Beklenmedik olaylar bizi üzüyor."

"Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonu futbolu insanlara sevdirmek. U19 takımını çıkarıyorsunuz. Onlara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz, geleceğimiz. Bu çocukları niye kendi amaçlarınıza alet ediyorsunuz?"

"Gerçekten kötü bir hafta sonu. Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Cumhuriyet'in 100. yılına yakışmayan bir Süper Kupa finali oldu. Aklıselimi davet ediyorum. Bunun kime ne faydası oldu, kim bu işten sevindi, üzüldü? Belli değil... Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek."

"Bu gerginliğin gitmesi gerektiği taraftarıyım. Gidermemiz lazım. Herkese her seviyede biraz daha Türk futboluna yakışacak hareketler içinde olunmasını diliyorum. Üzgün bir akşam. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. Böyle bir final olmaması gerekirdi. İnsanların bir sefer daha düşünmesini, akşam eve gidince 'Ulan biz ne yaptık' diye iç muhasebe yapmasında fayda var. Hiç güzel olmadı."

"Ben protokole geldim. Onların da gelmesi lazım. Sayın Bakan, Sayın TFF Başkanı oradaydı. Kimse gelmedi. Bir anlam veremiyorum. Bunun bir anlamı yok. Niye böyle yapıyorlar, neyi protesto ediyorlar? Ben anlamıyorum."

"Ben bu durumu beklemiyordum. O kadar çok senaryo söylendi ki bugünkü senaryo kimsenin aklından geçmiyordu. '9 kişi çıkacağız' dediler, 'Maçın 60 dakikası falan, kupa töreni yaptırmayacağız...' falan... Bırak onları, bırak onları. Takımını sahaya getir. Urfalı kardeşlerimize bu maçı seyrettir. 3 gündür buradayım. Böyle bir sevgi seli, ilgi görmedim. Sayın Valime, Sayın Emniyet Müdürüme teşekkürler, bizi çok güzel ağırladılar. Onlara da büyük teşekkür gönderiyorum. Güvenliğimizi tam olarak sağladılar. Zaten sevgi seli. Ne olurdu onlar da gelseydi. Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan husus, böyle birliktelik beraberlik sergilemek. Bu fırsat vardı, kullanamadık."

"Federasyon tarihi açıkladı. Seçime gidilmesi öngörülüyordu. Seçime giderek gerekeni yaptılar. Bu seçimin hazırlığının yapılması lazım. İyi hizmet edecek kişiler lazım."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2024, 13:32
YORUM EKLE