Engin İpekoğlu: "Akla ilk gelen oyunculardan biri, büyük bir transfer yapmasını bekliyordum"

Galatasaray'ın yeni sezon öncesi ilk transferi Konyaspor'dan Abdülkerim Bardakcı olmuştu.

Engin İpekoğlu: "Akla ilk gelen oyunculardan biri, büyük bir transfer yapmasını bekliyordum"

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın girdiği transfer yarışı sonrasında sarı-kırmızılı takıma 3+1 senelik imza atan ve sezonun en önemli takviyelerinden biri olan Abdülkerim Bardakçı'nın eski teknik direktörlerinden Engin İpekoğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Abdülkerim ile daha önce Samsunspor'da çalışan Türk futbolunun efsane kalecilerinden Engin İpekoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Savunma arkasına atılan derin toplarda sıkıntı yaşayabilir"

"Biz Abdülkerim ile 2017-2018 sezonunda çalışmıştık ve o günden bugüne kendisini bir hayli geliştirdiğini söyleyebilirim."

"Süper Lig'e çok iyi uyum sağladı ve oldukça başarılı bir çıkış yakaladı. Türkiye'deki takımları incelediğimizde neredeyse her takımda stoper sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Birçok takım yabancı stoplerle oynuyor ve Abdülkerim yerli stoperler arasında akla ilk gelen oyunculardan biri."

"İkili mücadelelerde vücudunu çok iyi kullanabilen ve ayakta kalmayı başarabilen bir oyuncu. Hava toplarında son derece iyi. Özellikle cepheden gelen toplarda ve takımının kullandığı kornerlerde etkili olacağını düşünüyorum."

"Kişilik olarak da son derece düzgün bir çocuk. Savunma arkasına atılan toplarda çok çabuk ve süratlı bir oyuncu değil. Dört büyükler savunmayı önde kurduğundan dolayı bu takımların stoperlerinin en azından birinin çabuk olması gerekiyor. Belki savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşayabilir. Umarım Konyaspor'daki çizgisini Galatasaray'da da sürdürebilir."

"Büyük takıma transferini bekliyordum"

"Oyun kurma konusunda da çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Abdülkerim'in iyi bir sol ayağı var, pas yüzdesi de her zaman yüksektir. Bazı futbolcular gelişimini geç tamamlayabiliyor. Abdülkerim değerini biraz geç bulmuş olabilir ama Konyaspor'un başarısında da büyük bir rol oynadı."

"Ben çalıştığımız dönemde ilerleyen yıllarda büyük bir transfer yapmasını bekliyordum çünkü dediğim gibi yerli stoper havuzu zaten çok dar."

"Milli takımda oynadığım dönemde mutlu olup olmadığımı soruyorlardı ama zaten 18 takım vardı ve 12'si yabancı kaleciyle oynuyordu. Şimdi böyle bir durumda ne diyebilirim ki? Abdülkerim'in durumu da buna benziyor bu denli dar bir havuzda büyük bir takıma transfer olmasını şaşırtıcı bulmuyorum."

Kaynak: Goal Türkiye

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2022, 23:19
YORUM EKLE