Erden Timur: "Biz 2 ay boyunca Fenerbahçe'yi uyardık, mertliklere alışkın değiller"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, sarı kırmızılı takımı takip eden basın mensuplarıyla buluştu.

Erden Timur: "Biz 2 ay boyunca Fenerbahçe'yi uyardık, mertliklere alışkın değiller"

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve başkanvekili Erden Timur, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Timur, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'un açıklamaları şöyle:

"Başakşehir maçının son olduğunu düşünüyoruz"

"Son maç sonrası bir tepki oldu. Biz orada bittiğine ve biteceğine inanıyoruz. Oyuncuların da sahaya odaklanması gerektiğini söyledik. İşimiz sahadaki oyun. Her şeyi hakeme bağlayamayız. Önce biz en iyisini yapacağız, sonra hakemler de üzerine düşeni yapacak. Ancak hatalar üst üste gelince futbolcular da bir etki oluştu ama bunu silmek istiyoruz. Sadece oyuna, futbola, sahaya odaklanmaları gerekir. Zaten öyle başarılı olacağız. Biz futbola odaklandığımızda üst üste 14 galibiyet alan bir takımız. Tekrar buna odaklanacağız, dışarıyı düşünmeyeceğiz. Bir daha aynı şeylerin yaşanmayacağını da düşünüyoruz. Başakşehir maçının son olduğunu düşünüyoruz. Bizim bahaneye değil motivasyona ihtiyacımız var."

"Bir kötü niyet beklemiyoruz ama..."

"Federasyon, hakemler bizim. Galatasaray bu ülkenin önemli bir değeri. Hep ülkemizi ve futbolumuzu koruma ile yüceltme üzerine mesaj vermemiz gerekiyor. Ancak üst üste bir şeyler yaşandığında oyuncular tepki veriyor. Türk futbolu ileri götürmek için hakemlerin de daha iyi seviyeye gelmesi gerekiyor. TFF’nin çalışması var. Bir kötü niyet beklemiyoruz ama bir takımın başına üst üste bir şeyler geldiği zaman ister istemez insanların kafasında bir algı oluşuyor. Bunu takımlar, seyirciler veya medya değil, hakemler oluşturuyor. Onların daha iyi olması gerektiğini düşünüyoruz. Benzer pozisyonlara farklı kararlar çıkması insanların kafasını karıştırıyor."

"Açıklama olunca sevindim, hoşuma gitti."

"Benim istediğim aydınlanmaydı. Pozisyonlarda haklı olduğumuzu söylemeleri güzel. Bundan mutlu oldum ve kafamızdaki soru işaretleri gitti. Açıkçası MHK Başkanı Lale Orta'dan bir açıklama beklemiyordum. Açıklama olunca sevindim, hoşuma gitti."

FENERBAHÇE’NİN CANLI YAYINDA TARTIŞMA TALEBİ

"Bu doğru değil. Gerilimi artıracak bir hareket olur. Biz gerilimi artırmak istemiyoruz. Rakip takımlar açıklama yaparken biz kaç kez itidal çağrısında bulunduk. Bu üst üste hatalar başka takımlara yapılmış olsaydı ortalık nasıl yangın yerine çevrilirdi. Hala kendi lehine hata yapılan hatayla ilgili konuşan tek kulüp biziz. Belagatıma, herkesle baş edeceğime inanırım ama bu doğru değil. Bu Türk futboluna zarar verir."

SELAHATTİN BAKİ'YE CEVAP

"Bence mertçe davranışı manipüle etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de bir oyuncuyu alan bir takım, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sızdırır. Bu, namertçe yapılır. Kimse çıkıp mertçe olayı anlatmaz. Biz 2 ay sabrettik. Aldığımız oyuncuların sakatlıkları mı kalmadı, istememeleri mi kalmadı. ‘Bizim istemediğimiz, çöpe attığımız oyuncuyu aldınız.’ algısı oluşturdular. Biz 2 ay boyunca uyardık ama devam ettiler. Biz de ilkeli bir şekilde çıkıp, başkaları üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız."

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2023, 13:18
YORUM EKLE