Erden Timur'dan Hakim Ziyech ve Sergio Ramos açıklaması

Galatasaray'da merak edilen tüm gelişmelere Erden Timur, cevap verdi.

Erden Timur'dan Hakim Ziyech ve Sergio Ramos açıklaması

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Timur'un açıklamaları şu şekilde:

"Bu bütçeyle Şampiyonlar Ligi için ikinci seviye bütçe hazırlamak istiyoruz. Bir planlama dahilinde yapıyoruz. Bu bütçeyle en iyi oyunculara gitmenin yegane yolu, opsiyonları çok tutarak en iyi opsiyona gitmek. Hatırlarsanız geçen sene demiştim; kimse bizden sıralama beklesin, belki önce yerli belki yabancı alacağız. Geçen seneki şampiyon kadromuzu Rashica hariç koruduk. Üstüne çok ciddi transferler yaptık. Sol bek aldık, hocamızın listesinin başındaki Angelino'yu... Sağ tarafa Tete'yi aldık. Icardi'nin bonservisi dışında çok az bonservis vererek aldık."

"Hakim Ziyech'in sağlık testlerinde şu ana kadar bir sıkıntı çıkmadı."

"Beşiktaş'ın açıklaması son derece yakışıksız! Şu memlekette insanları bölmek istiyorsan böyle yaparsın. Biz sporu birleştirmek için yapıyoruz. Eksik yapsak defalarca özür diliyoruz. Bana şampiyonluktan sonra soru soruluyor, doğru şekilde hareket edin, başkasının hakkına dikkat edin, böyle yapan kazanır diyoruz. Azmimiz de, gece gündüz çalışmamız da, konsantrasyonumuz da, idealistliğimiz de bu yönde. Bunlar insanları bölmekten başka işe yaramıyor. Kınanacak, ucuz işler. Toplumu ayrıştırmak esas bölücülüktür. Anadolu, bunun tersi coğrafyadır, kenetlenmiş coğrafyadır. Kendi ucuz politikalarını bir vatandaş olarak son derece yanlış karşılıyorum. Umarsızlığı, sorumsuzluğu çok yanlış buluyorum. Hataen yapılmış olabilir. 'Hataen' dersin... Yanlış olduğunu söylersin. Sonrasında bunun devam etmesi... Yanlış şeyler. Herkes bu memleketin sahibi. Bu tip şeyleri yanlış buluyorum."

"Rashica iyi bir oyuncu. Rakiplerimizin transferlerine hep 'iyi' diyorum. Bu sene böyle gergin geçmesin etmesin diye. Birçok oyuncuyu, sadece o pozisyon değil. Sadece kanat mı, 10 numaraya mı ihtiyacımız var. İnsanlar ne tip oyuncu aradığımızı bilmiyor. Rashica, sağ olsun bizi uzun süre bekledi. Neticede planlama stratejisi, opsiyonlara göre değişiyor. Bu değişikliğe göre şey yapmanız gerekiyor, bu dinamik süreç. Dinamik süreç, bütçen geniş olsa daha az dinamik olur. Bütçen geniş değilse beklemen gerekiyor. Seviye 2 oyunculara gitmen için opsiyonları beklemen lazım."

"8 numarada bizi 40 gündür bekleyen oyuncu var. İdeale gitmek istiyoruz. Yüzde 100 ideale gidemeyebilirsiniz ama yüzde 90'a ulaşman lazım. Geçen sene de böyleydi, neredeyse kadronun yarısı son 15 gün geldi."

"Taraftarımız müsterih olsun. Yönetici iki tercih yapabiliyor, ya biz daha güvenli tarafta kalalım, varsın idealin yüzde 65'ine varalım hemen transferleri yapalım, desinler ki ne harika transferler yaptılar. Biz geçen seneki transferlerle seviyeyi bambaşka noktaya çektik. Böyle düşünmek, bencilce kendini düşünen bir tavır. Daha iyisini yapabilecekken daha güvenli tarafta kalıp ideale gitmemek... Bir yöneticinin böyle bir hakkı yok. Bizim bu görevde olmamızın sebebi, en iyisini yapmak. En iyisi için bazı şeyleri bekletiyoruz. Sadece 8 numara değil, 10 numara için de böyle şeyler var. Önümüzdeki hafta insanlar, bu şekli görecek."

"Şu çalım işlerine herkes takılmış durumda. Sizin ihtiyacınız olan birini arıyorsanız, çalım atmış olmazsınız. Ben yediğimi düşünmüyorum, o ayrı mesele."

"Mantıklı futbol izleyicisi, bunu alacaklarmış der, izleyici karar verir. Bizim çalım atmış olduğumuz düşünülen oyuncularla ilgili hiçbir şey söylemedik. Bizim çalım attığımız düşünülen oyuncularla ilgili elimde her şey belgeli olarak var."

"Rashica'nın Beşiktaş'a gitmesine üzülmedim, hayır."

"Elimdeki belgeler, atılan mesajlar. Bazen aynı futbolcuya talip olabilirsiniz. Herkesin ideal oyuncuya talip olması lazım. Aynı oyuncuya talipseniz, biri almışsa, çalım atmış olunur."

"Temel sorun, yine aynı şey... Herkesin her gün transfer haberi okuma isteği. 120 gün 120 oyuncu... Gazeteciler de buna karşılık veriyor. 50 oyuncuya görüşüldü gibi oluyor. Türk futboluna zarar veriyor. Sayılan isimlerin yüzde 80'i olmayan isimler. Guendouzi bu isimlerden biri..."

"Her gün 2-3 spor gazetesi alır, haber okurdum. Transfer haberlerini ben de severdim. Bu doyumsuz hissimiz zarar veriyor."

"Sergio Ramos herkesin listesinde vardır ama bütçeler ve istekler sıkıntı. Bizim yaptığımız transferler ihtiyaç için yapılan transferler. Hayalimizdeki en uçtaki isme kadar gideceğiz. Stoperdeki takviye çok değerli bir takviye olacak.

"Ayrılıklar söz konusu olacak. Birileri gidecek, birileri gelecek. Kimileri kiralık gidecek. Göreceğiz."

"Yazılan isimlerin %80’i doğru olmayan isimler. Guendouzi de bunlardan biri."

"Zaniolo’nun 35 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi var. Bundan daha fazla nasıl zorunlu kazançlar ekleyebiliriz diye uğraştık. Şimdi transfer, son aşamada."

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2023, 18:01
YORUM EKLE