Eren Derdiyok: "Galatasaray'da başarılı olacaktır, kaliteli bir oyuncu"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü'nde forma giyen Galatasaray'ın eski golcü futbolcusu Eren Derdiyok, açıklamalar yaptı.

Eren Derdiyok: "Galatasaray'da başarılı olacaktır, kaliteli bir oyuncu"

Sporx'ten Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Eren Derdiyok ligdeki hedefleri, bireysel performansı, Galatasaray günleri, sarı-kırmızılıların yeni transferi Seferovic ve birçok konuda dikkati çeken ifadeler kullandı.

İşte Eren Derdiyok'un çok özel açıklamaları...

"CAMİAMLA GURUR DUYUYORUM"

- Eren öncelikle geçen sezon Ankaragücü'nün ortaya koyduğu başarılı performansla başlayalım. Geçen sezon için neler söylersin?

Başarılı bir performans sergiledik. Zaten Ankaragücü'nü Süper Lig'e çıkarmak gibi bir hedefimiz vardı. Bu hedefimize ulaştık. Takımımla, teknik heyetimizle, yönetimle ve taraftarlarımızla gurur duyuyorum. Ayrıca bu başarıda bir payım olduğu için de mutluyum. Arada sakatlıklar oldu, bazı maçları kaçırdım. Ama çok güzel bir ortam oluşturduk. Süper Lig'e yükseldiğimiz için çok mutluyum.

"SAKATLIKLAR BENİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

- Kaliteli bir golcüsün. Geçen sezon 31 maçta 10 gol 1 asist üretmiştin. Kendi performansın için yorumun nedir? Daha üst seviyede bir performans gösterebilirdin. Seni etkileyen şeyler nelerdi?

Geçen sezon çok daha fazla gol atabilirdim. İlk devrede attığım golleri düşürseniz ikinci devrede de benzer sayıda atabilirdim. Ağrılarım varken bile oynadım. Takımı bırakmak istemedim. Öyle maçlarım oldu. Bir maçta göğsümün üstüne düşmüştüm sonra kaburga problem oluşmuştu. Sakatlık beni geriye attı. Sonra da takım maçlar kazanıyordu ve beklemem gerekti. Ama saha içi ve dışında her şeyi iyi yaptık. Önemli olan buydu. İkinci devre full oynasaydım tabii ki daha farklı olurdu.

GALATASARAY'A KARŞI GOL ATARSA NE YAPACAK?

- Futbolcular, eski takımlarına karşı çok sürpriz performanslar ortaya koyabiliyor. Bu sezon Galatasaray ve Kasımpaşa'ya karşı rakip olarak sahada olacaksın. Sana bu durum farklı hissettirecek mi?

Tabii ki maçtan önce kimle oynayacağınızı düşünüyorsunuz. Konsantrasyon ve hedef ise hep aynıdır. Bir golcüyseniz gol atmak istersiniz. Ama gol attığınızda saygı çerçevesinde sevinirsiniz. Tabi ki Galatasaray'da da güzel günlerim oldu. Sahada mücadele etmeye devam edeceğim. Rakip fark etmeksizin Ankaragücü adına gol atmaya devam edeceğim.

"SEFEROVIC, GALATASARAY'DA BAŞARILI OLUR"

Galatasaray demişken, İsviçre Milli Takımı'nda forma giyen Haris Seferovic, Galatasaray ile anlaştı. Seferovic nasıl bir golcü? Senin gözünden dinlemeyi arzu ediyorum. Galatasaray formasıyla başarılı olacağını düşünüyor musun?

Seferovic kaliteli bir oyuncu. Kendine has özellikleri var. Mücadelecidir ve kale önünde soğukkanlıdır. Benfica'da bunu zaten ispatladı. Galatasaray'da baskı olabilir. Ama yetenek ve kalite olarak oyuncuyu doğru kullandıktan sonra faydalanırlar. Bence Seferovic oyunu oturduktan sonra Galatasaray'da başarılı olacaktır.

"BEĞENDİĞİM GOLCÜLER GOMIS VE JARDEL"

- Türkiye'de en çok beğendiğin forvet oyuncuları kimler? Bu dönemden olabilir, geçmiş dönemlerden olabilir...

Güzel bir soru (gülerek). Bafetimbi Gomis'i çok beğeniyorum. Beraber oynadık, şampiyon olduk. Gollerini hep atıyordu. Çok iyi sezon geçirdi. Galatasaray'a çok büyük katkısı oldu. Soruna yanıt olarak Gomis diyeyim. Ama geçmişe gidersek Jardel de beğendiğim isimlerden biriydi. Liste uzar gider (gülerek).

Kaynak: Sporx

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2022, 10:47
YORUM EKLE