Eşref Hamamcıoğlu: "Şu anda görüştüğümüz teknik direktör..."

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, başkanlık seçimi öncesi projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Eşref Hamamcıoğlu: "Şu anda görüştüğümüz teknik direktör..."

Galatasaray başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, yaklaşan seçim öncesi değerlendirmelerde bulundu.

İşte Hamamcıoğlu'nun sözleri...

'TERİM İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPARIZ'
"Biz Galatasaray'ın ortak aklından yararlanmak için yola çıkıyoruz. Bu ortak aklın parçalarından birisinin Terim olduğu konusunda karar verirsek elbette kendisiyle görüş alışverişinde bulunuruz. Başka üyelerimizle görüş alışverişinde bulunduğumuz gibi."

'GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ HOCA YOK'
"Şu anda görüştüğümüz ne yerli ne yabancı teknik direktör yok. Değerli taraftarlarımız çıkan haberlere itibar etmesinler."

'TÜRKİYE'DE SPOR ÖZERK DEĞİL'
"Futbolun geriye gitmesinin temel sebeplerinden birisi de TFF'nin özerk olmaması. Sadece futbol değil, sporu yönetmek üzere önceliklerinin olmamasından kaynaklanıyor. 16 Haziran'da TFF seçimleri var, umarım bu sefer Federasyon, bütün kulüplere hakkaniyetle davranacak işi bilen ve liyakata sahip kişiler tarafından oluşturulur."

'ALT YAPIYA DÖNMEK LAZIM'
"4 büyükler içinde en az zararda olan Galatasaray, 250 milyon dolar civarında borcu var Galatasaray'ın. Şimdi bu paralar yılların birikimi. Gedikleri kapatmak lazım, alt yapıya dönmek lazım, başarıyı satın almak yerine başarıdan para yaratmak lazım. Şimdi biz ne yapıyoruz? Şu kadar X yönetici versin, verdiler ne oldu? Gördük. Mali durumun çıkmaza girmesinin temel nedeni bu kasa kolaylıklarıdır."

'FARKIMIZ: SPONSORLUKLARIMIZ'
"Bizim önceki yönetimlerden ve şu an yarışa girdiğimiz kişilerden farkımız: Sponsorluklarımız. Başta ben olmak üzere bütün ekip arkadaşlarım, uzun yıllardır iş dünyasında olan insanlarız. İlişkilerimiz çok sağlamdır. Şimdi adını açıklamayı uygun görmediğimiz 3 sağlam sponsorumuz var. Bunlarla en azından amatör şubeler için finansman aramayacağız."

'AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATACAĞIZ'
"Transferde uygulayacağımız politika çok net: ayağımızı yorgana göre uzatacağız. Scout ekibini ve alt yapımızı çok daha iyi çalıştıracağız. Transferlere ben karar vermem, bizim profesyonel ekibimiz yapacaktır. Galatasaray yarışmacı ruhunu kaybetmeyecektir ancak verimlilik esas."

'DOĞRU BİR TAKIM KURULMADI'
"Doğru bir takım kuramadık, takım ruhu son 3-4 maçtır ancak var. Harcanmış olan hesapsız paralar, Galatasaray'ı çok ciddi bir ödeme zorluğuna getirmiştir. Bunlar her kulübün başına gelebilecek şeyler ben burada kimseyi hedef gösterip suçlamıyorum. Enseyi karartmayalım, Galatasaray düştüğü yerden çıkmasını bilir."

Kaynak: Halk TV

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2022, 00:05
YORUM EKLE