Evren Turhan: "Galatasaray'da oynayamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar"

Galatasaraylı yorumcu Evren Turhan, Radyospor’dan Nazım Türknas’ın konuğu oldu.

Evren Turhan: "Galatasaray'da oynayamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar"

Evren Turhan, Galatasaray'ın gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Turhan'ın açıklamaları şu şekilde:

“Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’e suçu yıkmak doğru değil”

Galatasaray’da Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu'na çok fazla linç girişiminde bulunulduğunu vurgulayan Turhan, “Suçu sadece Kerem ve Yunus'a yıkmamız doğru değil. Yönetimsel bir hata da var burada. Yapılan transferler planlanırken yabancı sınırını, bu oyuncuların psikolojilerini de gözetmek lazım. Bu iki genç oyuncunun arkasında rekabet edebilecek birileri de alınmadı hem. Aldığı bazı oyuncuları daha oynatamadılar bile. Bu anlamda göreceksiniz en çok yerli sorunu yaşayan Galatasaray olacak. Tabii şu da var, şuan bakınca belki Galatasaray zor gol atıyor ama bu sistemle çok da gol yemez" dedi.

“Icardi çok efendi birisi”

Turhan, kendisinin de Instagram’a girdiği belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Wanda Nara ile Icardi'yi görmekten çok sıkıldım. Medyanın da zaten işine geliyor bu malzemeleri alıp kullanmak. Böyle bir yıldız gelmiş, oynayamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar haliyle. Biz artık futboluyla ilgilenelim, gerisi bizi ilgilendirmez. Icardi saha içerisindeki mücadelesiyle çok efendi bir insan."

“Galatasaray’ın yerli rotasyonu yetersiz”

“Galatasaray diğer rakiplerine nazaran çok oyuncuyla oynayamıyor farkındaysanız. Fenerbahçe'de, Başakşehir'de, Trabzonspor'da ve Beşiktaş'ta baktığınız zaman sürekli yeni isimler giriyor, çıkıyor. Galatasaray'da ise bu yapılamıyor. Oyuncu kötü bile oynasa ertesi hafta yine oynuyor mecburen. Yerli rotasyon çok zayıf. Barış Alper biraz daha kendini öne atsa mesela, Kerem'den formayı alacak belki. Oyuncu da 'hoca beni kesti, demek ki daha fazla çalışmalıyım' diyerek daha iyi performanslar sergilemeye başlar. Bu anlamda mental olarak da oyuncuyla sürekli irtibatta olmak gerek. Keremle Yunus'u karakter olarak pek bilmem tabii ama eğer 'ben zaten geçen sene oynadım, ben oldum' havasındalarsa o iş çok zor." 

“Galatasaray’da 8 ay para alamadım”

Futbol çok değiştiğini, imkanların çok rahatladığını söyleyen Turhan, “Bizim oynadığımız zaman ile şimdi çok farklı. Ben mesela gençliğimde 6-8 ay Galatasaray'da para alamadığımı hatırlarım. Tabii illa ödeneceğini biliriz. Bazı abiler, babalar alırlardı paralarını biz de o arada harçlık gibi alırdık kendimize. Sesimizi de çıkarmazdık, çıkaramazdık da zaten. Burada futbolu sevmek, bu işi severek yapmak çok önemli bir faktör" dedi.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2022, 16:45
YORUM EKLE