Fatih Doğan: "Erkan Özdamar, koridorlarda Sivassporlu oyunculara söylemiş"

Galatasaray'ın Sivasspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada tartışmalar peş peşe gelmişti. Hakem Erkan Özdamar'ın verdiği kararlar eleştirilirken, yaşananlara son nokta koyuldu.

Fatih Doğan: "Erkan Özdamar, koridorlarda Sivassporlu oyunculara söylemiş"

Perşembe günü oynanan Sivasspor-Galatasaray mücadelesinin 56. dakikasında Ulvestad'ın golünde hakem Erkan Özdamar önce santra noktasını gösterdi.

Ancak VAR'daki Özgüç Türkalp'ten gelen çağrı üzerine ekran başına giden Özdamar, yaklaşık 5 dakika pozisyonu inceleyerek golü iptal etti. Bu kararın gerekçesi açıklanmazken, futbol kamuoyu iptalin nedenini çözemedi. 

Sabah Gazetesi yazarı Fatih Doğan, yaşanan bu olayla ilgili önemli bir bilgiyi aktardı.

FATİH DOĞAN: "HAKEM KORİDORDA SİVASLILARA 'OFSAYT' DEMİŞ"

"Hakem, Sivaslılara 'Ofsayt gerekçesiyle iptal edildi" demiş"

"Geçen sene hakemlerle ilgili gel-gitli kararlardan sonra bu tür vahim hatalar beni şaşırtmıyor. Türk hakemlik tarihine eklemmiş ikonik olaylardan, hatalardan bir tanesi. Ofsayt kesinlikle değil. Zaten çizgi de çizilemedi. İşin vahim tarafı, iddia o ki koridorda hakem, Sivaslılara 'Ofsayt gerekçesiyle iptal edildi" demiş."

"Bu kararın gerekçesini bilmek kamuoyunun hakkı"

"TFF özelinde MHK ligin zirvesine ve düşme hattına dahi direkt etki edecek Sivas'ın golünün iptalinin gerekçesini açıklamalı. Bu olayı hata olarak görmüyorum! Bu kararın gerekçesini bilmek kamuoyunun hakkı. Sn. Erden Timur'un şimdilerde "lâl" olmuş tehditkâr diliyle ironik cevap vereyim; "Bu konu aydınlatılmazsa bu lig bitmez!"

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2023, 10:20
YORUM EKLE