Fırat Aydınus: "Okan Buruk, acilen kendisiyle sahadaki futbol dışı davranışları konusunda konuşmalı"

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında Nef Stadyumu'nda Kasımpaşa'yı Nicolo Zaniolo'nun golüyle 1-0 mağlup etti.

Fırat Aydınus: "Okan Buruk, acilen kendisiyle sahadaki futbol dışı davranışları konusunda konuşmalı"

Hürriyet Gazetesi spor yazarı Fırat Aydınus, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Aydınus'un açıklamaları şu şekilde:

Sarı kırmızılı ekip istediğini aldı ancak şampiyonluk yolunda böyle skoru koruma maçlarını daha çok yaşayacak gibi gözüküyor.

Her maç bir rekorun egale edilmesi veya kırılması adına G.Saray’ı farklı motive ediyor. Bu maç da Beşiktaş’ın üst üste 13 maçlık galibiyet rekorunu kırmak için bir fırsattı. G.Saray geri düştüğünde puan kazanan, Kasımpaşa öne geçtiği maçlarda puan kaybeden takımlar arasında birinci sırada yer alıyorlar. G.Saray bir ayı geçen süre sonrası ilk resmi maçına çıktı. Bu aranın takıma yansıması nasıl olacak merak ediliyordu. Zira işler iyi giderken devamlılık kazanmayı psikomotor bir hale getirir... Özellikle iki takım için yeni transferlerin ne göstereceği ilgi uyandırıyordu. Okan hoca, Zaniolo’yu yedek başlattı. Aslında işleyen bir makinenin dişlerinden birini değiştirmeyerek doğruyu yaptı. Mertens’in yerine Mata’yı kullandı. Aslında transferlerden ziyade bu aranın, G.Saray adına en önemli gelişmesi Muslera’nın iyileşmesine fırsat vermesiydi.

ICARDI iSTEDiĞi TOPLARI ALAMADI

Maç beklendiği gibi başladı. G.Saray baskı kurup özellikle Yunus ve Kerem’i içe çekerek kanat beklerini öne çıkardı. Nelsson ve Abdulkerim; Yunus, Kerem ve Icardi’ye savunma arkasına uzun top attı. Kasımpaşa ani ataklarla boş olanlardan yararlanıp skor bulmak istedi. Aynı zamanda duran toplar Kasımpaşa’nın silahıydı. Koita, Fall, Donk, Djilobodji gibi hava hakimiyeti olan oyuncularla duran toplardan faydalanmak istedi. Galatasaray ise tam tersi Yunus, Kerem, Mata ve Torreira gibi oyuncular ile oynadı. İlk 30 dakika Icardi istediği gibi toplar alamadı, orta sahaya girip top dağıttı.

KALECi GÜNAY GEÇiT VERMEDi

G.saray’da ilk maçını oynayan Adekugbe defans arkasına sarkarak tehlike yaratmaya çalıştı. İlk yarı itibari ile G.Saray’da en çok aranan oyuncu Mertens oldu. Zorunlu Mata değişikliğinden sonra Rashica kanada, Yunus içeriye kaydı ve Mata’nın mevkisine geçti. G.Saray’ın hatta maçın ilk tehlikeli atağı Torreira’nın 33. dakikada şutu ile geldi. 40. dakikada Icardi’nin kornerden gelen kafa vuruşu vardı. Her iki pozisyonda da Günay başarılı kurtarışlar gösterdi. G.Saray 33. dakikadan sonra ilk yarı itibari ile 4 tehlikeli pozisyon yarattı. İlk yarı ile ilgili dikkatimi çekenlerden birisi de hakemin verdiği her kararda Kerem’in yanına gelip onunla konuşmasıydı.

2. YARI ÇOK DAHA FARKLIYDI

Okan hoca 2, yarı Yunus’u çıkarıp Zaniolo’yu Icardi’nin yanına alarak forveti ikiledi. 2. yarı hem G.Saray hem Kasımpaşa adına ilk yarıya göre farklı bir çehrede başladı. Her iki takımın ataklarını daha sık gördük. 2. yarının ilk 10 dakikasından sonra G.Saray ağırlığını iyice hissettirmeye başladı ve Rashica’nın güzel pasında Zaniolo’nun net ve tek vuruşu golü getirdi. İlk yarıda olduğu gibi G.Saray Mertens’in eksikliğini bu bölümde de inanılmaz hissetti. Baskı kursa da pasların isabet yüzdesi çok düşüktü. Doğru koşuları asiste edecek usta ayak arandı. Okan hoca, Kerem’e 72 dakika dayanabildi. Maç 70’ten sonra durağan bir havada geçerken son dakikalarda G.Saray’ın girdiği pozisyonlar ve Kasımpaşa’nın beraberlik çabası bize heyecanlı bir son seyrettirdi. G.Saray şampiyonluk yolunda bu tür skoru koruma maçlarını daha çok yaşayacak gibi gözüküyor.

ZANIOLO iLE ACiLEN KONUŞMALI

Zaniolo taraftarla tanışma maçında golünü atarak galibiyeti getirdi. Fakat Okan hoca acilen kendisiyle sahadaki futbol dışı davranışları konusunda gereken konuşmayı yapmalı. Sonuçta G.Saray yaklaşık bir ay sonra ilk resmi maçında 1-0 ile olsa da şampiyonluk yolunda haftayı üç puanla kayıpsız kapadı.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2023, 02:30
YORUM EKLE