Fırat Develioğlu: "Planım şudur, şu futbolcuyu alacağım, bu antrenörle temastayım"

Galatasaray başkan adayı Fırat Develioğlu seçim öncesi Skorer'e çarpıcı sözler sarf etti.

Fırat Develioğlu: "Planım şudur, şu futbolcuyu alacağım, bu antrenörle temastayım"

11 Haziran’da yapılacak Galatasaray seçim öncesi başkan adayı Fırat Develioğlu, Skorer’den Nergis Aşkın’a özel açıklamalarda bulundu. Seçimi engelleyen kişi olarak anayasal hakkını kullandığını belirten Develioğlu'nun transfer ve antrenör görüşmeleri hakkında söyledikleri gündem oldu. Öte yandan  Torrent ile kesinlikle devam etmeyeceğini söyleyen Develioğlu, Fatih Terim'den övgüyle bahsetti.

"BUNUN ÇOK UCUBE BİR DURUM OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Fırat Develioğlu Galatasaray’a başkan adayı olmaya karar verdiği süreci şu sözleri; "İlk başta ilkesel olarak düşündüm. Mali genel kurula katıldım. Akşam 12 oldu hala oylama yapılmadı. Genel kurul bahsedilen 26 mart tarihinde gerçekleşmedi. Bunun çok ucube bir durum olduğunu gördüm ve 60-70 kişi konuşma yaptı. Bunu sorduğumda tüzüğümüzün buna müsaade ettiğini söylediler. Ertesi gün sabah saat 15.30’da oylama başladı. Sabah oraya gittiğimde içeride 94 yaşında ağabeylerimiz, Galatasaraylılık vazifesini yapmak üzere gelmiş olan saygıdeğer ağabeylerimiz vardı. Saatlerce sürecek bir şeyde bir anormallik olduğunu hissettim. Zaten mali genel kuruldaki bu ibra oylamasının diğer kulüplerde bu şekilde tecelli etmediğini, bunun bizim başkanlara ve yönetimlere karşı tehdit unsuru olarak kullanan kesimler olduğunu da tespit etmiştim.

Dolayısıyla buna karşı bir tepki olarak, bunun ortadan kaldırılması ve önümüzü tıkayan bu konunun bir an önce çözüme kavuşması için böyle bir karar aldım. Bir birey olarak, vatandaş olarak, kulüp üyesi olarak anayasal hakkımı kullandım. Hiçbir şeyin önünü tıkamak, bir şeyin önünü kesmek maksadıyla yapmadım. İyi de olduğunu düşünüyorum. Mali genel kuruldaki idari ibrasızlık garabeti kim seçilirse seçilsin ortadan kalkacaktır."

"İLK SEÇİMDE ADAY OLMAK AKLIMDA VARDI"

Aday olmak daha önce aklımda vardı. Burak Elmas’ın ilk seçime katılmadan önceki süreçte de aklımda vardı. Fakat yeterli vaktin olmadığını görmüştüm. Yetiştiremeyeceğimi düşündüm. O zaman olmadım. Sonra bu ibrasızlık süresince yine bunu düşündüm ama bu defa da çok kısa bir süre vardı 1 hafta gibi. Orada da zaten bizim girmemize müsaade edilmiyordu. Fakat diğer taraftan tekrar önümüzde bir vakit olduğunda o zaman bunu anladık ki bunu yapabiliyoruz, bu şekilde bir adaylık yapabiliyoruz. Bu şekilde devam ettik, aday olduk.

"CİDDİ BİR LİNÇ SÜRECİ YAŞIYORUM"

Fırat Develioğlu, projelerini ilerleyen süreçlerde açıklayacağını çünkü kendisine bir linç operasyonu olduğunu söyledi:

"Bilinen bir şekilde gelindiğinde bu soruların cevapları oluyor. Bunlarla ilgili düşüncelerim, planlarım var ama çok ciddi bir linç süreci yaşıyorum. Bunları söylediğim zaman ki kendi yönetim kurulu listeme alacağım arkadaşlarımı bile açıklayamıyorum. Onlar da bir linç süreci yaşıyor. Aynısını Sayın Burak Elmas’ın kendi yönetim kurulundaki arkadaşları için o da linç süreci yaşıyor.

"FUTBOLCU VE ANTRENÖRLERLE TEMASTAYIM"

Dolayısıyla benim şimdi planım şudur, şu futbolcuyu alacağım, bu antrenörle temastayım dediğim zaman bunlar bir erozyona uğratılacaktır kasti ve planlı olarak. Şu anda bunları söylemem doğru değil. Ancak bunlar var tabii ki, bunlarsız bazı şeyleri yapmanız mümkün değil neticede futbol sahada oynanıyor. Çok kısa süre sonra bunları paylaşacağız ama."

"KESİNLİKLE TORRENT İLE DEVAM ETMEYECEĞİM"

Galatasaray başkan adayı Fırat Develioğlu seçilmesi halinde Domenec Torrent ile kesinlikle devam etmeyeceğini söyledi ve ayrıca Galatasaray eski teknik direktörü Fatih Terim hakkında övgülerde bulundu: "Kesinlikle Domenec Torrent ile çalışmayacağım bunu söyleyebilirim. Futbol takımı ile ilgili tabii ki sağlam planlarım var. Çok az bir süre sonra bunları açıklayacağım. Teknik direktörler kafamızda var. Onları da zan altında bırakmamak için, sıkıntıya sokmamak için konuşmamız doğru olmaz. Adaylarımız var ancak tabii ki."

"TERİM'İN AYRILIŞ SÜRECİNİ DOĞRU BULMADIM"

"Ben bir taraftar olarak Fatih Terim, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli futbol adamıdır. En çok şampiyonluğu kazanmıştır, en çok milli o olmuştur. Biz o zamanlar maça sabahlardık. Maça sabahlarken gelip bize destek verirdi, ertesi gün maçı olan bir futbolcuydu. Dolayısıyla Fatih Terim iyi bir Galatasaraylıdır. Onun Galatasaraylılığını sorgulamak bana da kalmaz. Ne zaman çağırırlarsa o zaman gelirim diye de bir beyanatı var. Fatih Terim benim gönlümde budur, ayrıdır. Ayrılış sürecini doğru bulmadım. Bu süreç daha iyi yönetilebilirdi. Çünkü Fatih hocaya benim dışarıdan gördüğüm kadarıyla bir şey söylediğiniz zaman alacağınız cevap belli olan düz bir insan. Kendisi ile doğru bir şekilde vedalaşılmadığını düşünüyorum."

Burak Elmas’ın gençleştirme projesine devam etmeyeceğini söyleyen Fırat Develioğlu;" Ben hem kadroda hem siyasette gençleştirme kelimesini çok tehlikeli bulurum. Gençleştirme dediğiniz zaman önünüze ne çıkacağı belli değil. Ben daha ziyade 38-40 yaşına kadar hiç görmeyeceğimiz performansla oynayabilen futbolcular var. 38 yaşındaki futbolcuları alıp getirelim diye bir fikrim yok elbette ama neticede gençleştireceğiz diye de kulübü bilinmeyen bir yola çıkartmak bence doğru olmayabilir. Sayın Burak Elmas’ın da kendine göre bir yoğurt yiyişi var. Kendi planları dahilindedir bunlar. Bence beklenseydi o gençleştirme işini tutturabilecekti diye düşünüyorum. Bazı durumlarda sabrımızın yetmesi gerekiyor. Sabrımız da yetmiyor ama ben Burak Elmas olsam 2024’ten önce bu seçimi yapmam. Tabii yönetim kurulu arkasında durur durmaz o tabii iç dinamik. Yönetim kuruluna da çok büyük baskılar olduğunu görüyorum. Alenen de baskı kurulmaya çalışıldı. Dolayısıyla Allah kendisine sabır versin diyorum. " dedi.

Fırat Develioğlu, Arda Turan için ise şunları söyledi; "Arda Turan Galatasaray’ın efsanesidir. Kendisinin devam etmek istemediğini düşünüyorum. Galatasaraylıdır. İstediğinizi yapın onun içinden o Galatasaray sevgisini atamazsınız. Onun Galatasaray Kulübü’ne katkılarını yok sayamazsınız. Galatasaray'ın her zaman bir tarafında olur diye düşünüyorum"

Kaynak: Nergis Aşkın / Skorer

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022, 03:02
YORUM EKLE