Galatasaray, 90'da Gomis'le güldü

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Galatasaray, 90'da Gomis'le güldü

Galatasarayımız Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanan maçı Galatasarayımız 1-0’lık skorla kazanarak lige galibiyetle başladı.

Golümüzü 90. dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti. Fredrik Midtsjö, ilk resmi maçında asist katkısı yaptı.  

Takımımız Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Emre Akbaba, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve Haris Seferovic 11’iyle sahaya çıktı.  

AKSİYONLU İLK YARI

Maçın ilk dakikasında savunmamızın arkasına gönderilen topta Fernando Muslera kalesini zamanında terk etti ve kafasıyla önemli bir tehlikeyi uzaklaştırdı. Topun kontrolünü sağlamaya çalıştığımız ilk çeyrekte ilk pozisyon 14. dakikada geldi. Oliveira’nın pasıyla ceza sahasına soldan hareketlenen Seferovic, dip çizgiden ceza sahasına açtı. Kerem Aktürkoğlu’nun gelişine yaptığı vuruş farklı şekilde auta çıktı. 

Bu dakikadan sonra Yunus Akgün’ün bireysel adam eksiltme yeteneğiyle önemli pozisyonlar yakaladık. Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına sokulan Yunus, penaltı noktasına yakın bölgedeki Emre Akbaba’ya çıkardı; ancak onun vuruşu çok farklı auta çıktı. 

20’de sağ çaprazdan serbest vuruş kazanan Antalyaspor, ceza sahamıza ortalanan topta tehlike yaşadı. Ömer Toprak’ın kafa vuruşu yere sekerek üstten auta çıktı. 

21’de Patrick van Aanholt uzak mesafeden çok sert bir şut çıkardı. Boffin soluna atlayarak topu son anda kornere çeldi. Takımımız bu dakikalarda ilk anlardaki baskıyı bertaraf ederek oyunun kontrolünü eline aldı. 

32’de Patrick’in soldan ortasında Seferovic gol vuruşunu yapamadı ve top diğer kanada açıldı. Yunus Akgün mükemmel bir çalımla dip çizgiden kaleye sokuldu ve vuruşunu Boffin bacaklarıyla çıkardı.

38. dakikada ceza sahasının dışından Oliveira kazanılan serbest vuruşu direkt kaleye gönderdi. Savunmadan dönen top yayda Kerem’in önünde kaldı. Onun sol ayağının içiyle sol köşeye gönderdiği vuruş direkten sahaya döndü. 

Bir dakika sonra savunmamızın arkasında atılan topta Haji Write ve Boey ikili mücadeleye girdi. Write Boey’i geride bırakarak Muslera ile karşı karşıya kaldı; ancak kaptan mükemmel bir hamle ile olası gole geçit vermedi. 

45+2’de savunmamızın arkasına atılan topta Muslera’nın rakibi ile girdiği mücadeleyi hakem penaltı olarak yorumladı. Beyaz noktaya geçen Luiz Adriano’nun vuruşunu Muslera kurtararak skorun 0-0 kalmasını sağladı. Soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. Kurtardığımız penaltı, direkten dönen topumuz ve pozisyonlarla birlikte futbolseverler aksiyonu bol bir ilk yarı seyretti.

GOMIS GİRDİ VE BİTİRDİ

İkinci yarıya ilk bölümde olduğu gibi Antalyaspor etkili başladı. 51. dakikada sol çaprazdan merkeze kat eden Ghacha’nın sert şutu direğin bir karış üstünden auta çıktı. 55’te Haji Write’ın yaydan şutunu ise Muslera son anda çeldi. 

60’ta Sergio’nun orta sahada boşluk yaratarak verdiği muazzam pasla hareketlenen Aanholt, kaleye doğru koşan Seferovic’e istediği pası atamadı. 

61’de Berkan Kutlu - Fredrik Midtsjö değişkiliği gerçekleşti. 

63’te öne alanda yarattığımız baskıda topu kazanan Emre Akbaba’nın sert şutunu Boffin parmak ucuyla kornere çeldi. 

Bir süre orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta 78’de Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı hamlesi geldi. Sergio Oliveira ve Emre Akbaba kenara geldi. 

83’te önde kaptırdığımız topta Fredy kaleye yönelerek ceza sahasına girmeden şut çekti. Top üstten auta çıktı.  

89’da Yunus Akgün - Bafe Gomis değişikliği geldi. Gol de bu değişlikle geldi. Hızlı atağımızda Emre Kılınç yaydaki Midtsjö’ye, o da ceza sahası solunda kendini unutturan Gomis’e verdi. Fransız golcü uzak köşeye etkili bir plaseyle topu filelere gönderdi: 0-1!

Karşılaşmamım sonuna en az dört dakika ekstra süre eklendi. Muslera son dakikalarda kalesinde güven vermeye devam etti ve Antalyaspor tehlike üretemedi. Maçı takımımız 1-0 kazandı.

Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasındaki Giresunspor mücadelesine hazırlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2022, 12:01
YORUM EKLE