"Galatasaray'a bir ihtar mektubu hazırlıyoruz, yasal işlem başlatılacaktır"

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in bonservisini henüz Zamalek kulübüne ödemezken Mısır ekibine yakın bir kaynak, sürpriz gelişmeyi açıkladı. Buna göre Galatasaray'a, ihtar çekilecek.

"Galatasaray'a bir ihtar mektubu hazırlıyoruz, yasal işlem başlatılacaktır"

Galatasaray, bir yandan başkanlık seçimleri ile ilgilenirken, diğer yandan da transfer için mesai harcıyor.

Sarı kırmızılılarda iki başkan adayı Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, koltuğa oturmaları halinde hem teknik direktörlerini, hemde transfer hamlelerini netleştirdi.

Bununla beraber Galatasaray'ı Mostafa Mohamed konusunda kötü günler bekliyor.

Şu sıralar mali olarak zor günler geçirdiği bilinen Cimbom'a, Mısır'dan önemli bir haber geldi.

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in bonservisi için anlaşmaya varıldığını geçtiğimiz kış transfer sezonunda açıklamıştı.

İŞTE O KAP AÇIKLAMASI

"Şirketimiz ve Zamalek Sporting Club arasında 2020/2021 kış transfer döneminde yapılan transfer sözleşmesinde profesyonel futbolcu Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'nın kesin transferi için Şirketimiz lehine düzenlenen satın alma opsiyonu, sözleşmede öngörülen bildirimin Zamalek Sporting Club'a yapılmasıyla kullanılmıştır.

Bu doğrultuda, anılan sözleşme gereğince Şirketimiz tarafından Zamalek Sporting Club'a 1 Temmuz 2022 tarihinde 4.000.000 Dolar tutarında transfer ücreti ödenecektir.

Bunun yanı sıra, profesyonel futbolcu Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla ile Şirketimiz arasında 2020/2021 kış transfer döneminde imzalanmış olan protokol uyarınca, Şirketimiz ve profesyonel futbolcu Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla arasında 2022/2023 sezonu için 900.000 Dolar, 2023/2024 sezonu için 1.000.000 Dolar ve 2024/2025 sezonu için 1.200.000 Dolar tutarında sabit ücret karşılığında üç yıllık sözleşme imzalanmıştır. Taraflar arasında yürürlükte olan mevcut sözleşme ise, 2021/2022 sezonu sonuna kadar aynı şartlarda devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ZAMALEK İHTARA HAZIRLANIYOR

Bununla beraber Galatasaray'a Zamalek'ten kötü haber geldi. Mısır temsilcisinin yetkilisi, yaptığı açıklamada Galatasaray'a ihtar göndereceklerini açıkladı.

İşte o sözler...

"Mostafa Mohamed'in transfer bedelini göndermeleri için, net bir tarih talep edeceğiz. Galatasaray'a bir ihtar mektubu hazırlıyoruz. İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre, önümüzdeki Temmuz ayının ilk günü, 4 milyon dolar bize ödenmek zorunda. Kulübümüzün, Türk kulübünden anlaşmaya sadık kalmaları için ve haklarımızı korumak için, önceden tedbir alma kararı aldık. Anlaşmaya bağlıyız ve kesinlikle, ödemeyi taksite döndürmeyeceğiz. Bu konuyu gündeme almayacağız. Galatasaray kulübü, sözleşmeya bağlı kalmazsa yasal işlem başlatılacaktır."

Kaynak: Fotomaç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, 16:51
YORUM EKLE