Galatasaray'a PSG'den bir dünya yıldızı daha!

Galatasaray, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızını kadrosuna katmak için görüşmelere başladı.

Galatasaray'a PSG'den bir dünya yıldızı daha!

Galatasaray'a bir dünya yıldızı daha! Bu sezon kadrosunu Mauro Icardi, Lucas Torreira, Sergio Oliveira ve Nicolo Zaniolo gibi dünyaca ünlü yıldızlarla güçlendiren sarı-kırmızılılarda Dybala ve Di Maria gibi isimler gündeme gelmişti.

İki Arjantinli yıldızın dışında Galatasaray'ın asıl hedefi PSG'den... Sarı-kırmızılılar dünyaca ünlü yıldızın transferi için şimdiden görüşmelere başladı. 

GALATASARAY'IN ÇILGIN TRANSFER PLANI

Bu sezon Icardi, Mertens ve Zaniolo başta olmak üzere flaş transferlere imza atan Galatasaray, yaz döneminde oyuncu satışından da ciddi gelir elde etmeyi planlıyor. Sarı-kırmızılıların kasasına sadece 3 oyuncudan 75 milyon euro (yaklaşık 1,5 milyar lira) girebilir.

Buna göre Cim-Bom, 35 milyon euro çıkış maddesi bulunan Zaniolo, 25 milyon euro çıkış maddesi olan Nelsson ve yine 20 milyon eurodan aşağı bir rakama satılması düşünülmeyen Sacha Boey’dan büyük bir bonservis gelirini kasasına koymaya hazırlanıyor.

KAYNAK YARATILACAK

Galatasaray bir taraftan önemli transferler yaparak gelecek sezonlarda özellikle Avrupa’da ses getirecek bir takım kurmaya çalışırken diğer taraftan da kulübe ciddi paralar kazandıracak adımları atıyor.

Zaniolo, Nelsson ve Boey’den 75 milyon euro gelir bekleyen sarı-kırmızılıların kuracağı iddialı kadro için de böylece kaynak yaratılmış olacak.

Galatasaray’ın ligde iyi gitmesi bu transferlerin önünü açarken devre arasında Boey ve Nelsson’la ilgili tekliflere olumlu cevap verilmemişti. Ancak yaz döneminde gelecek yüksek miktarlı tekliflerin değerlendirilebileceği oyunculara iletildi.

DI MARIA VE DYBALA GÜNDEME GELDİ AMA...

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo transferi sonrası gündeme Paulo Dybala ve Angel Di Maria gündeme geldi. Sarı-kırmızılıların bu transferleri şu an için düşünmediği ve sezon sonu girişimlerde bulunabileceği aktarıldı fakat Galatasaray'ın transferdeki önceliği farklı. Galatasaray, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı için şimdiden görüşmeler başladı.

RENATO SANCHES SÜRPRİZİ

Ara transfer döneminin uzamasıyla birlikte listesindeki yıldızlarla görüşmelere devam eden Galatasaray'ın, sürpriz bir ismi daha gündemine aldığı ileri sürüldü. Fransız gazetelerinde yer alan haberlere göre Cim Bom, Mauro Icardi'den sonra PSG'nin bir başka starıyla daha temas halinde. Sarı Kırmızılılar'ın, Fransız devinde süre almakta zorlanan 25 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Renato Sanches'le görüşmelere başladığı iddia edildi. Galatasaray'ın, Sanches'i bonservisiyle birlikte istediği, PSG'nin yüksek bir ücret talebinde bulunması halinde satın alma opsiyonlu kiralama formülünün devreye alınacağı belirtildi.

AYRILMA İHTİMALİ VAR

Renato Sanches sezon başında 15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Lille'den PSG'ye transfer olmuştu.Daha önce Bayern Münih ve Benfica gibi Avrupa devlerinin de formasını giyen genç yıldız, sezonun geride kalan bölümünde sadece 417 dakika forma şansı bulabildi. Fransız kaynaklara göre Sanches'in Galatasaray'a transfer ihtimali yüksek. Ancak sezon içerisinde birkaç farklı sakatlık yaşayan Portekizli futbolcu için detaylı bir sağlık raporu isteneceği de haberin detayları arasında yer alıyor.

SON PARÇAYI TAMAMLAYACAK

Sanches'in hem 8 hem de 10 numara olarak görev yapabilmesi, transferin gerçekleşmesi halinde teknik direktör Okan Buruk'un orta sahada elini bir hayli güçlendirecek. Anlaşma sağlanırsa,Norveçli orta saha Midtsjö'yle de yolların ayrılması bekleniyor.Cim Bom ara transfer döneminde şu ana kadar Kaan Ayhan'la stoper eksiğini, Adekugbe ile sol bek eksiğini gidermişti. Kadrosunda Sergio Oliveira dışında 8 numara bulunmayan Sarı Kırmızılılar, çok önemli bir eksiği daha Renato Sanches'le kapatabilir.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2023, 10:21
YORUM EKLE