"Galatasaray'a transferimi bana söylemediler, bana kafa attı"

Galatasaray HDI Sigorta ve Filenin Sultanları'nın yıldızı İlkin Aydın, Skorer'e konuştu. Samimi açıklamalarda bulunan İlkin, sarı-kırmızılı gündemi değerlendirdi.

"Galatasaray'a transferimi bana söylemediler, bana kafa attı"

Galatasaray HDI Sigorta ve Filenin Sultanları'nın yıldızı İlkin Aydın Skorer'e konuştu. Sarı-kırmızılı takıma transferi, Neslihan Demir ile ilk karşılaşması, sakatlığı, Carutasu ve Fatih Terim hakkında samimi ifadeler kullandı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ile ilgili soruya cevap veren İlkin, milli takımdan arkadaşı Elif Şahin ile yaşadığı güldüren anısını ilk kez anlattı.

Sezon başladı ve Galatasaray çok iyi gidiyor. Takımın içindeki hava nasıl, bu sezon G.Saray adına bizi neler bekliyor?
Bu sene gerçekten sahada birbirine çok bağlı, voleybol oynamaktan çok keyif alan bir Galatasaray var. O Yüzden çok mutluyuz. Bence dışardan da çok belli oluyor. Ben oynadığımız maçları tekrar izlediğimde fark ediyorum. Bir olan bir takım var sahada. Umarım sezon sonuna kadar bu enerjiyi koruyabiliriz. Bence bu sene bizden beklenenin çok daha üzerinde voleybol sergileyip sezonu öyle bitireceğiz diye hissediyorum.

"GALATASARAY'A TRANSFERİMİ BENDEN SAKLADILAR"
-Galatasaray'a transfer sürecini anlatabilir misin? İlk teklif geldiğinde neler hissettin? Büyük bir camia sonuçta...

Kesinlikle. Şöyle bir şey oldu. Ben o sırada İlkbank'ta oynuyordum ve Türkiye Şampiyonası'na gidecek olduğumuz için ona konsantreydim. Transfer süreci öyle bir dönemde gelişti. Annem ve babam Galatasaray'a transferimi bana söylemediler. Konsantrasyonum dağılmasın diye. Benim zaten kulüple ilgili, herhangi bir şeyle ilgili durumuma menajerim, annem babam bakıyor. Onlar 'İlkin Aydın Grubu' olarak hallediyor.

"BABAM FUTBOLCUYKEN GALATASARAY'A TRANSFER OLACAKTI"
Sakladılar senden?

Evet ben bilmiyordum... Bundan da çok mutluydum. Kafamı bulandıran hiçbir şey yoktu. Sonrasında öğrendiğimde işe çok mutlu oldum. Senin de söylediğin gibi çok büyük bir camia. Böyle büyük camiaların renklerini taşımak ayrıca bir sorumluluk gerektiriyor. Ben bunu sahada iyi yönde çok iyi hissediyorum. Özellikle seyircimizle oynadığımız maçlarda. Teklifi öğrendiğimde tabi ki çok mutlu oldum. Babam zaten Galatasaraylı benim. Zamanında futbol oynarken Galatasaray'a transfer olma ihtimali doğmuş ama gelememiş. Biraz sakatlıklar girmiş araya. Ben gidince Galatasaray'a çok sevindi. Ben gurur duydum kendimle.

"FENERBAHÇE DERBİLERİ HIRS VE AGRESİFLİK KATIYOR"
-Galatasaray'ın önemli rakipleri var Vakıfbank, Eczacıbaşı... Taraftarın gözünde beklenen maç her zaman Fenerbahçe. Genel anlamda derbi havalarını merak ediyorum

Her maça en iyi şekilde hazırlanıp çıkıyoruz. Derbi havaları birazcık daha farklı oluyor. Aslında her maç bir derbi. Fenerbahçe... Çok uzun zamandır süre gelen bir agresiflik bir hırs katıyor. Seyircimiz ile de sahada onu çok iyi hissediyoruz. Her zaman kazanmak istiyoruz. Hem seyircimizi tatmin etmek için hem de Galatasaray olarak önemli bir konu. İyi oynamaya çalışıyoruz. Derbiler böyle kalabalık bir tribün, taraftar coşkusu daha heyecanlı oluyor. Biz de o enerjiyi alıyoruz.

ÖZEL | Galatasaraylı İlkin Aydın her şeyi anlattı Neslihan Demir, Elif Şahin, Fenerbahçe sözleri

"BEN UNUTTUM HERKESİN DE UNUTMASINI TAVSİYE EDİYORUM (GÜLEREK)
-Bilmeyenler için tekrarlayalım İlkin çok ağır iki sakatlık geçirdi. Uzun bir süre takımdan ayrı kaldı. Sakatlık öncesi ve sakatlık sonrası İlkin'de ne farklılıklar var? Acı büyüttü mü seni?

Kesinlikle çok büyük bir fark vardı. Benim bu uzun süreli iki sakatlığımdan önce de iki ameliyatım vardı. Tecrübeli demeyeyim biraz bilerek girdim bu döneme. Bu kadar uzun olacağını düşünmemiştim ama bir tık bilerek girdim. Babam ve annemin spor yapmasının çok büyük avantajını gördüm. Sporun içinde sakatlıklar olduğunu kabul ederek bu yolu seçtim. Sakatlık olunca 'Nasıl dönerim, ne yaparım' diye o psikolojik düşüşü yaşamadım. Üzüldüm mü? üzüldüm ama devam ettim. Bana çok şey kattı. Artık sakatlık geçirmiş bir İlkin olarak anılmak istemiyorum. Çünkü ben unuttum. Unutmazsam bu sefer sahaya tedirgin çıkarım. Ya bir şey olursa, yarın olursa, belki çok risk almam gereken bir pozisyonda bir şey yapamayabilirim. O yüzden ben unuttum herkesin de unutmasını tavsiye ediyorum (Gülerek)

'NESLİHAN DEMİR'İ GÖRÜNCE ELİM AYAĞIM TİTREDİ'
- Neslihan Demir ile bir fotoğrafın var. O Çocuk büyüdü ve sonra Neslihan ile aynı takımda oynadı. İlk karşılaşmayı merak ediyorum. Heycanlandın mı?

Ben Neslihan ablanın Galatasaray'a geldiğini duyunca telefona bakıp 'Anne, Neslihan abla gelmiş Galatasaray'a' dedim. Nasıl olacak bu? Çok mutlu olmuştum. İlk karşılaştığımız gün ben Neslihan ablanın idmana geleceğini bilmiyordum. Kapıyı açtım, ben gireceğim Neslihan abla çıkacak tam o anda karşılaştık. Ben dondum zaten. Ne 'Merhaba, iyi günler, abla, canım abla' çıktı ağzımdan. Bir şey söyle dimi... Neslihan abla 'Merhaba' diyip geçince o anda aydım. Evet şu anda ben Neslihan abla ile aynı soyunma odasına giriyorum. Aşırı heyecanlandığımı hatırlıyorum. Elim ayağım titredi, birbirine dolandı. Küçüktüm zaten. Bana çok şey kattı Neslihan abla. Çok keyifli bir sezondu. Neslihan Demir ile idmanda karşılıklı oynamak hiç hayal edemeyeceğim bir şeydi ve gerçek oldu. Tabi ki çok mutlu ve gururluydum.

"EKSTRA ANTREMANLARIN ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR"
- Sahada geliştirmek istediğin özelliğin ne? Ben özel idmanlar yaptığını da biliyorum.

Şunu geliştirmem gerek diye söyleyemem. Çünkü her şeyi geliştirmem gerekiyor. Ben "Bu seviyede voleybolcu olmak istiyorum" diye hiçbir zaman demedim. Hani ne kadar iyi yapabiliyorsam o kadar iyi yapayım hepsini yani. Çok iyi atak yapayım, blok yapayım, manşet alayım hepsini yapabilsem ne güzel olur. Senin de dediğin gibi bunu en güzel yapacağım şey ekstra antrenmanlar. Vücudumu dinleyerek elimden geldiğince özel idmanlar yapmaya çalışıyorum. Boşlukları değerlendirmeye çalışıyorum. Bu zaman kadar geldiysem o esktra antrenmanların çok büyük etkisi var.

"ELİF ŞAHİN HER ZAMAN YANIMDAYDI"
- Bir röportajında 'Herkes bana sırtını döndü' demiştin 13-14 yaşlarındayken. Bunu atlatabilmek için güçlü olmak gerekiyor.

Bunu söylediğimde sanki yeni olmuş gibi algılandı. Gerçekten küçüktüm. Milli Takım kampındaydık ve ben kaptandım. İlk kaptanlığımda böyle uzaklaşmalar oldu, fikir ayrılığı oldu. 13-14 yaşında nasıl bir fikir ayrılığı olabilir (gülerek) Sezonda birlikte oynadığım arkadaşlarım dahil olmak üzere uzaklaşma oldu bana karşı. Ama nasıl ayakta kaldım... Elif Şahin. Çok uzun zamandır arkadaşız. Onun da zor zamanları olduğunda oradaydım. Benim zor zamanımda o yanımdaydı. Bir şeyler paylaştıkça da çok büyüttük o arkadaşlığı. Şimdi kardeş gibiyiz.

"ELİF BANA KAFA ATTI"
Şöyle bir şey oldu, bunu anlatmak istiyorum. Elif bazen bize geliyor, bazen ben ona gidiyorum. Bana mesaj attı. 'İlkin sana geliyorum lahmacun yeriz'. Geldi oturduk beraber. Ev kalabalık, kardeşim ve arkadaşları var. Bütün koltuklar dolu. Annemler odada. Benim de yatağım iki kişilik, beraber uyuduk. Sonra gece bir anda bana kafa attı... Biz birbirimize bakarak uyandık, 'Ne yapıyoruz, ne oluyor acaba?' diye. Baya güldük. Sonra dedim ki bunu röportajda anlatayım da gör.

Yatağa nasıl sığdınız?
Zaten sığamıyoruz (Gülerek) Problemimiz o. Yan yana put gibi duruyoruz. Zaten normalde öyle bir şey olmuyor. Ev çok kalabalık olduğu için mecbur kaldık. Sakince uyuyorduk bir anda çarpıştık.

"GÜLMEDİĞİMİZ BİR AN HATIRLAMIYORUM"
Beni sahada en zorlayan oyunculardan biridir Elif. Birbirimize bakıp gülmediğimiz bir an bilmiyorum. File önünde karşılaşıyoruz, ciddi olma çabası var.

-Carutasu ile çok özel bir iletişim kurdun, taraftar da onu çok sevdi. Fakat sezon başında ayrılmak zorunda kalındı. Neler söylersin onu hakkında?
Onunla ilk tanışmamız Galatasaray'da oldu. Ben daha önce tanımıyordum onu. Gerçekten enerjimiz tuttu. Hemen güzel bir arkadaşlık gelişti. Çok özel bir iletişimimiz oldu. Zor zamanlar oldu ve her zaman yanımdaydı. Bence arkadaşlıklar böyle bir şeyleri paylaştıkça yaşadıkça büyüyen bir duygu. Ale benim için çok özel bir insan. Onun güzel enerjisi saha dışındaki diğer insanlara da yansıdı bence. Herkes onu çok sevdi. Ben de onu sevmeye devam ediyorum.

-Seni rakip takımda en zorlayan kişi kim oldu bugüne kadar?
Herkes zorluyor. Benim sahada ne yapıyor olduğuma göre değişiyor. O yüzden bu cevaba yine Elif demek istiyorum. File önünde karşılıklı geçip birbirimize ciddi ve hırslı bakışlar atmak gerçekten çok zor. Geçen sene olmuştu. Ferhat ağabey (Akbaş) Elif'i benim önüme koymuştu, blok yapması için. File bakışıyoruz ve ben biliyorum ki onun bana blok yapmak için girdiğini. Saçma bir enerji oluyor orada. Kaş - göz bir şeyler. Gerçekten çok zor Elif ile karşılıklı oynamak. Tabi her zaman yanıltmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

- Şu ana kadar kariyerin bir film şeridi olsaydı 'O an' diyebileceğin sahne / olay / üzüntü / sevinç hangisi olurdu?
Birden çok vardır. Beni en çok değiştiren ve aynı zamanda en çok duygu değişimi yaşatan ilk ön çapraz bağ sakatlığımdı. Milli Takım'dan dönmüştüm. Çok formdaydım. İyi oynadığım maçtan hemen sonraki gün olunca ani bir düşüş yaşadım. O yüzden sakatlık derim.

Geçenlerde Fatih Terim taklidi yaptın kampta. Sever misin Fatih hocayı?
Ben belgeseli seyrettim geçende. Gerçekten ders alınabilecek noktalar var. Biz Galatasaray kampında oyun oynarken içimden bir anda hocalık yapasım geldi. O ruha kapıldım. Galatasaray için önemli bir insan.

- En beğendiği smaçör?
Gözde Kırdar. Benim yaşımın yettiği süreçte bile hep örnek aldığım insandı. Sahadaki hırsı, davranışlarıyla, oyunuyla.

-İlkin Aydın'ın kariyerindeki en büyük hedefi ne?
Olimpiyatta kürsü tabii ki.

"ÇOK HIRSLANDIĞIM İÇİN AĞLARDIM"
- Kendine kızdığın bir özelliğin?

Çok düşünmek olurdu. Önceden 5-6 yıl önce çok hırslı olmak derdim. Çok hırslandığım için ağlardım. Gözlerimin kenarları yara olurdu. Silerdim terle karışık. Bu beni biraz kötü etkiliyordu. Şimdi çok düşünmek. Hırsımı kontrol etmeye başladım. Çok düşünmeyi hala kontrol edemiyorum, kafama 50 tane düşünce birden geliyor. Olan bir şeyi büyütebiliyorum. Bir hataya ister istemez takıldığım oluyor. Onu da törpülemeye çalışıyorum.

- Kendine idol olarak aldığın sporcu kişilik kim?
Ben babam diyorum. Bu zamana kadarki tecrübesi, insanlara yaklaşımı, futbol camiası içinden hasar almadan çıkıp kendini kültürel olarak geliştiren birisi. Sahadaki duruşunu annem ve amcamlardan dinlediğim için biliyorum. Küçüktüm o futbol oynadığında.

- İstanbul'da gezmeyi en çok sevdiğin mekan?
İyi yemek yiyebildiğim her yer. (Gülerek) Tamam şaka yaptım. İkinci güzel bir cevapla değiştirmek istiyorum. Sevdiğim insanların olduğu her yer demek istiyorum.

- İzlediğin bir dizi?
Yakın zamanda izleyip beğendiğin Fleabag. Herkese tavsiye ediyorum. Ben Friends hayranıydım ama Fleabag daha başka geldi bana. Duvarımda Friends saati vardı. Şimdi Fleabag fotoğrafları basıyorum duvara asmak için.

-Galatasaray kamplarından en çok dinlenen şarkı?
Bence bu bir sır. Bence bunları hiç kimse söylememeli (Gülerek) Bu sene otobüsteki DJ'imiz Anthi. O yüzden yabancı ağırlıklı dinliyoruz.

Totemin var mı?
Totemim yok.. Bir ara deniyordum. Saçımı böyle toplayınca iyi oynayacağım. Patladım onda.

Taraftara mesajın var mı?
Fenerbahçe ile oynayacağız. Onları maçımıza davet ediyoruz. Umarım orada bizimle bir olurlar. Aslan gibi savaştığımız ve bizim adımıza iyi geçen bir maç olur.

Kaynak: Skorer

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2022, 16:38
YORUM EKLE