"Galatasaray aradığı oyuncuyu Portekiz'de buldu, Okan Buruk takımda görmek istiyor"

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Süper Lig takımlarından Galatasaray, aradığı orta saha oyuncusunu Portekiz'de buldu.

"Galatasaray aradığı oyuncuyu Portekiz'de buldu, Okan Buruk takımda görmek istiyor"

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında 1 Nican Cumartesi günü saat 20.30'da Adana Demirspor'u sahasında konuk edecek Galatasaray, yeni sezonda kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Gelecek sezon orta sahada sıkıntı yaşamamak için bu bölgeye bir takviye yapmayı planlayan Sarı-kırmızılı takım, aradığı oyuncuyu ise Portekiz Ligi'nde buldu.

Galatasaray, Gaius Makouta'yı takip ediyor

O Jogo sitesinde yer alan habere göre; Galatasaray, Bovastista forması giyen merkez orta saha oyuncusu Gaius Makouta'yı uzun bir süredir yakından takip ediyor.

Birçok takımın dikkatini çekti

Haberde, bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan ve birçok takımın dikkatini çeken Kongolu yıldızı teknik direktör Okan Buruk kadrosunda görmek istiyor. Bilindiği üzere oyuncu 2021 yılında da sarı-kırmızılı takımın gündemine gelmişti.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Portekiz kulübüyle 29 maçta görev alan ve 2.232 dakika sahada kalan 25 yaşındaki oyuncu 4 asist kaydetti.

Milli Takım formasını giyiyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti millî futbol takımı formasını da terleten başarılı oyuncu, dün Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde 1-0 kazandıkları Güney Sudan karşılaşmasında da forma giydi.

Kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden ve güncel piyasa değeri 2 milyon Euro olan Gaius Makouta, milli maç sonrası Portekiz'e geri döndü.

Forma giydiği takımlar

Kongolu oyuncu futbola Le Havre altyapısında başladı ve sırasıyla US Créteil-Lusitanos U19, Aris Selanik, Longford Town, SC Covilhã, Braga B, SC Covilhã, Beroe ve Boavista gibi takımların da formalarını giydi. 

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2023, 15:07
YORUM EKLE