Galatasaray'da şok ve ilginç olay! "Galatasaraylı dostlardan gelen haber"

Fenerbahçe'ye dev derbide 2-0 mağlup olan Galatasaray'da gözler bir yandan da seçim sürecine çevrildi. Sarı-kırmızılı takımda Burak Elmas ve yönetiminin ibra edilmemesinin ardından yeni gelecek yönetimi bekleyen zor sınavı Şansal Büyüka aktardı. 

Galatasaray'da şok ve ilginç olay! "Galatasaraylı dostlardan gelen haber"

Galatasaray Kulübü'nde Burak Elmas ve kurmayları, genel kurul tarafından ibra edilmedi. Sarı-kırmızılılarda Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün aday olduğu süreçte Şansal Büyüka, 'Dobra Dobra'da sarı-kırmızılı takım ve Süper Lig'e dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Şansal Büyüka, her iki başkan adayını da ilgilendiren sıcak gelişmeyi duyurdu. 

"520 milyonu kim bulacak?"

Galatasaray’da başkan kim olursa olsun, 4 ay içinde yaklaşık 520 milyon liralık ödeme kendisini bekliyor. Yeni transfer için gereken parayı saymıyorum bile... Bu koşullarda iki adayı tebrik ederim. Mangal gibi yürek varmış. Ama kuru cesaret yetmiyor. Para nerede para?

Şok tespit: "Kasım ayında seçim olur"

Galatasaray kongrelerine çok hakim sıkı dostlarıma, son seçimde, “Kim kazanır?” diye sormuştum, “Kim kazanırsa kazansın bir yıl geçmeden seçim olur” demişlerdi.Şimdi gene sordum. Bu defa, “Geçen seçimde bir yıl demiştik, şimdi kim kazanırsa kazansın, kasım ayında seçim olur” dediler.

İlginç iddia

İlginç bir iddiaları da var. Bu iddiaya göre; geçen seçimde Burak Elmas’a kaybeden Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu‘nun yönetim kurulu listeleri, şimdi Divan Kurulu’na teslim ettikleri yönetim kurulu listelerine oranla çok daha iyiydi. En önemlisi; İstanbul Valiliği’nin, Galatasaray mali genel kurulunda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle iptal istemi var. Bir bakarsınız, genel kurul iptal edilir, Burak Elmas devam eder. Bu da Galatasaraylı dostlardan gelen haber...

"Belki de mümkün değil"

Ayrıca Galatasaray’ın mayıs ayının sonuna kadar futbolculara 22 milyon euro (320 milyon lira) ödemesi var. Seçildikten sadece 30 gün sonra...Devamı; ağustos ayında, Bankalar Birliği ile yapılan “yeniden yapılandırmanın” tahmini 200 milyon lira ilk faiz ödemesi yapılacak. Bu taksitlendirilir mi, henüz çok belli değil...  Sonuçta, başkanlık makamına gelecek iki adaydan birini, 320 milyonu seçimden 30 gün sonra ödemeli 4 ay içinde yaklaşık 520 milyon liralık bir ödeme bekliyor. Yeni sezon transferleri için gerekli parayı saymıyorum bile...Kim olursanız olun, ne olursanız olun, hangi yönetimi kurursanız kurun; bu paraları ödemek kolay değil... Belki de mümkün değil... Para nasıl bulunacak, kaynak nasıl yaratılacak, gerekirse kredi nasıl alınabilecek?

"Diğerleri ne yaptı?"

Galatasaraylı Berkan için sezon geneli adına yapılan eleştirilere katılırım. Ancak Fenerbahçe maçı ile ilgili olanlara katılmam. Berkan, Fenerbahçe karşısında takımının en etkili üç pozisyonunu hazırlayan adamdı. İlk ikisinde soldan gelip ceza alanına çok etkili kesti. İlk topu Kim Min-Jae, ikinci kritik ortayı Ferdi son hamlede önledi. Berkan’ın merkezden savunmanın arkasına bıraktığı topta ise Kerem, kaleci Altay’la karşı karşıya kaldı. Galatasaray’ın maç boyu en etkili bu üç hücumunun başlangıcında da Berkan vardı. Berkan’ı bırakın, diğerleri ne yaptı?

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2022, 00:29
YORUM EKLE