"Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti, 1.3 milyon Euro ve faizini istiyor"

Galatasaray'da uzun yıllar forma giyen Sofianne Feghouli'den sonra Ryan Babel de alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya gitti. Babel, 1.3 milyon Euro ve borcun faizini talep ediyor.

"Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti, 1.3 milyon Euro ve faizini istiyor"

Sezon başında Mauro Icardi, Juan Mata, Dryers Mertens, Lucas Torreira, Haris Seferovic, Yusuf Demir gibi yıldızları kadrosuna katan Galatasaray'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Geçen sezon sarı kırmızılı formayı giyen oyunculardan Sofien Feghouli'den sonra Ryan Babel de alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiye FIFA'ya gitti.

Babel 1.3 milyon Euro ve faizini istiyor

Hollandalı futbolcu Babel, sezon sonu Galatasaray ile sözleşmesi bittikten sonra Eyüpspor'a imza atmıştı. 35 yaşındaki oyuncu, 1.3 milyon Euro alacağını alamadığı gerekçesiyle sarı kırmızıları FIFA'ya şikayet etti. Babel, 1.3 milyon Euro'nun yanı sıra paranın faizini de talep etti.

Babel, Galatasaray'da 100 maça çıktı

Türkiye'de Kasımpaşa ve Beşiktaş forması giyen Ryan Babel 2019-20 sezonuda bedelsiz olarak Galatasaray'a gelmişti. Sarı kırmızılı formayla tüm kulvarlarda 100 karşılaşmaya çıkan Babel, 17 gol attı 8 asist yaptı. Hollandalı futbolcu, sezon başında TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor ile sözleşme imzaladı. Babel'in Eyüpspor'da 5 maçta 1 asisti bulunuyor.

Feghouli de FIFA'ya gitmişti

Galatasaray'dan 20 milyon Euro'dan fazla gelir elde eden Sofiane Feghouli de alacakları için FIFA'ya gittiğini açıklamıştı. Feghouli, 1,6 milyon euro ve faizinin verilmesini istiyor. 2017 yılında İngiliz kulübü West Ham'dan 4.2 milyon Euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan 32 yaşındaki futbolcu, tüm kulvarlarda çıktığı 162 maçta 34 gol ve 32 asist kaydetti. Feghouli, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra takım bulamadı.

"Galatasaray'ın ekonomik olarak sıkıntı yaşamadığını gördüm"

Feghouli, Radyospor'a yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Ben alacağımı tahsil edebilmek adına defalarca girişimde bulundum. Son olarak Dursun Özbek ile bir çözüm bulmaya çalıştım. Ancak hiçbir sonuç alamadım.  Artık görüyorum ki Galatasaray ekonomik olarak hiçbir sorun yaşamadı bu yaz. Bunun üzerine ben de avukatıma alacaklarımı tahsil etmesi yönünde direktif verdim. Daha fazlası yok."

Kaynak: Fotomaç

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 01:49
YORUM EKLE