"Galatasaray'ın bana ihtiyacı olursa 'Hayır' demem"

Slovenya Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Olimpija Ljubljana'da Teknik Direktör Albert Riera, Galatasaray ile ilgili açıklamalar yaptı.

"Galatasaray'ın bana ihtiyacı olursa 'Hayır' demem"

Slovenya Ligi ekiplerinden Olimpija Ljubljana, ligde bitime 5 hafta kala en yakın rakibine 15 puan fark atarak şampiyonluğa ulaştı.

Riera ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı

Sloven ekibinde teknik direktör Albert Riera ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı.

Galatasaray'da futbol oynadıktan sonra antrenörlük kariyerine de sarı-kırmızılı forma ile Florya'da adım atan Riera, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a flaş açıklamalarda bulundu. 

"Bu sadece bizim başarımız değil"

Yaşadığı şampiyonluk duyguları ile sözlerine başlayan Riera, "Çok önemliydi ilk sezonumda şampiyon olabilmek ama oyuncuların payını unutmadan başlamak lazım buna. Çok büyük efor sarf ettiler. Bu sadece bizim başarımız değil. Elbetteki biz göreve başladığımız zaman hiç kimseye göreve başladığımız zaman her maçı galip bitireceğimizi, kesin olarak sezonu şampiyon olarak tamamlayacağımız sözünü vermedik.

"Şampiyonluğa ulaşmak büyük bir mutluluk vesilesi"

Biz sadece şunu sözünü verdik; takımı çok iyi çalıştırırırz, çok iyi organize olmuş bir ekip yaratırız ve oyuncuların bireysel performansını maksimum düzeye çıkartırız. Bunun dışında söz vermedik. Elbette büyük bir efor sarf ederek sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak büyük bir mutluluk vesilesi. Ben Yapabielceklerimi gösterdim. Sonunda şampiyon olduk" dedi.

Taraftarların basın toplantısını basıp protesto etmesi hakkında

Geldiği ilk gün taraftarların basın toplantısını basması ve protesto etmesi üzerine konuşan Riera, "Ben benden önceki antrenöre karşı buraya gelmedim. O antrenörün karşılığı olarak gelmedim ben. Profesyonel bir teklif aldım ve bu teklif doğrultusunda antrenmanlara, futbol takımının daha iyi organize edilmesi, sahaya ful performans çıkmasına yardımcı olmaya konsantre oldum. Bunun dışındaki konularla çok fazla ilgilenmiyorum. Gerçi zaman içerisinde bu buzlar çözüldü aramızda çünkü benim ismimi tribünden haykırdılar, benimle ilgili olumlu tezahüratlar yaptılar. 

"Taraftarlar bu oyunun bir parçası"

Taraftarlar da bu oyunun bir parçası. Önemli olan taraftarın futbolcuya destek olabilmesi. Ben bu anlamda sezon içerisinde taraftarlardan olumlu şeyler gördüğümüze inanıyorum. Ve biz işimize sonuna kadar konsantre olarak görevimizi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Ben protestoları bunları çok fazla dikkate almadım, eğer bunun üzerinde durmuş olsam eşyalarımı toplayıp gitmem lazımdı. Ayrıca benim taraftardan özür dileme gibi bir beklentim olamaz ben işin doğası gereği algılıyorum. Sadece yaptığım işe konsantre oluyorum" şeklinde konuştu.

"Galatasaray çok güçlü gidiyor"

Galatasaray'ın 2 maçta attığı 10 gol ve şampiyonluk durumuyla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Riera, "Sezon sonuna kadar yani matematiksel olarak şampiyonluğu garantiliyenceye kadar kesinlikten bahsedemiyiz. Her maça maç maç bakmak lazım. Ama Galatasaray çok güçlü gidiyor ve oynadığı her rakip karşısında çok büüyk tehlikeler yaratabilen etkinliğe sahip, bu etkinliği sürdürebileceklerini düşünüyorum. Ben Galatasaray'ın şampiyon olacağına inanıyorum ama şimdiden problemsiz şekilde şampiyon olacak ifadelerini kullanamayız ama Galatasaray çok doğru bir yolda. Maç maç ilerliyorlar" diye konuştu.

"Galatasaray'ın bana ihtiyacı olursa buna hayır demeyeceğimi biliyorum"

"İleride Galatasaray Teknik Direktörü olmayı düşünüyor musun?" sorusuna yanıt veren Riera, "Elbette bu soruya yanıt verecek olan kişi ben değilim. Bu soruya ben yanıt veremem. Her şeyden önce Okan Buruk var Galatasaray'da ve çok büyük işler yapıyor. Ben onun çok büyük bir antrenör olduğunu düşünüyorum. Çok iyi işler yaptı. Galatasaray gerçekten çok iyi gidiyor. Bu sene güçlü bir takım oluşturdu ve bunu her maç ispat ediyor. Bir gün Galatasaray'ın bana ihtiyacı olursa buna hayır demeyeceğimi biliyorum. O gün geldiğinde konuşmak gerek. Bu soruya şimdi yanıt verebilmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"Arda Turan'a zaman vermek lazım"

Arda Turan'ın Eyüpspor ile anlaşması üzerine Riera, "Eyüpspor ile anlaşması sürpriz değil ve bence Arda Turan böyle bir noktada olmayı hak ediyor ama ona zaman vermek lazım. Bir anda başarılı olmasını bekleyemeyiz, biraz zamana ihtiyacı var. Zamanla ben Arda Turan'ın iyi işler yapabileceğini tahmin ediyorum. Böyle bir vizyona sahip olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2023, 09:02
YORUM EKLE