Galatasaray'ın iki transferini açıkladı: "İlk 11’de oynayacak, kolay kolay formayı kaptırmaz"

Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de farklı mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlamlaştıran Galatasaray'da transferde de hareketli saatler yaşanıyor.

Galatasaray'ın iki transferini açıkladı: "İlk 11’de oynayacak, kolay kolay formayı kaptırmaz"

Milliyet'in yazarlarından Osman Şenher, bugünkü yazısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a övgüler yağdırdı. Şenher ayrıca Galatasaray'ın iki transfer hedefini de duyurdu.

İşte Osman Şenher'in yazısı:

Galatasaray’ın geçen sezonki performansından sonra buralara gelmesi, dört puan farkla liderlik koltuğunda oturuyor olması teknik direktör Okan Buruk’un başarısıdır.

Bu hafta Süper Lig’in ilk yarısı bitiyor. Daha hala kendini bilmeyen, futboldan anlamayan birçok kişi, ‘İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü maçlarında hoca Galatasaray’a çok kötü top oynatmış. Fenerbahçe’ye kaybedilmesi durumuda pazartesi günü Galatasaray’a yeni hoca gelecekmiş’ diye konuşuyordu.

Bunlar kim? Üstelik bu insanların az da olsa peşlerine takılanlar var. Galatasaray Yönetimi’ni kutlamak lazım. Çok iyi futbolcuları kadroya kattılar. Ama bu yıldızları takımın bir parçası yapmak, kulüp ile bütünleştirmek ve oynadıkları futboldan keyif alacak duruma getirmek kolay bir iş mi? Bunu kaç tane teknik direktör başarabilir...

"YILDIZLAR AVANTAJ SAĞLIYOR"

Evet, kabul ediyorum yönetim başta olmak üzere Galatasaraylıların çoğu Okan hocaya sahip çıkıp, bağırlarına bastılar. Okan hoca da bunu fazlasıyla hak etti. Fenerbahçe derbisinde takım mükemmel bir mücadele ortaya koydu, galibiyeti de hak etti. Bu galibiyetle takım şampiyon olmadı. Bundan sonraki bütün maçlar daha zor geçecek. Ama kesin olan bir şey var, o da bu takım yıldız futbolcularla maça çıktığı zaman rakiplerine karşı bir avantaj sağlıyor. Bu artık netleşti. Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında bunu fazlasıyla gördük.

İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü karşısında takımın yarısı yoktu. Sakatlar, cezalılar, sınırda olanlar fazlalaşınca tabii ki sahada mükemmel bir futbol olmuyor. Ama şu anda Okan hoca sıkıntılı dönemi atlattı. Fenerbahçe galibiyeti ise yönetime, oyunculara, hocaya ve taraftara müthiş bir özgüven getirdi, takımın önü açıldı. Bu şartlar altında bile daha hala eleştiriler oluyorsa, ‘bunlar kötü niyetli insanlar’ diyip geçelim.

"BERKAN KOLAY KOLAY FORMAYI VERMEZ"

Şu yerli futbolcuların performansına bakın. Islıklanan Berkan, Kerem, Barış Alper ilk 11’in değişilmez isimleri oldu. Abdülkerim. Türkiye’nin en iyi stoperi konumuna geldi. Yunus Akgün, müthiş bir performansla Rashica ile rekabet edecek durumda. Orta sahada Oliviera’nın sakatlığı bitti. O, takımın en önemli isimlerinden birisi. Torreira da artık ilk 11’de oynayacak. Berkan’ın kolay kolay formayı kaptıracağını düşünmüyorum.

SOL BEK VE ALTERNATİF GOLCÜ

Eee, daha ne olsun! Bu takımın önü açık. Icardi ve Mertens sakatlık yaşamazsa Galatasaray’ın şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sonuçta yerli bir sol bek, bir de alternatif golcü alınacak. Bu takviyelerle Okan hocanın eli daha da rahatlayacak.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2023, 00:09
YORUM EKLE