Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u ikinci yarıda geçti

Galatasaray, Süper Lig’in 33. Haftasında Nef Stadyumu’nda Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti.

Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u ikinci yarıda geçti

Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 33. hafta maçında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan maçı takımımız 2-0’lık skorla kazandı.

Gollerimizi 51. dakikada Ryan Babel ve 53. dakikada Halil Dervişoğlu kaydetti.

Takımımız sahaya Fernando Muslera, Omar Elabdellaoui, Patrick van Aanholt, Victor Nelsson, Marcao Teixeira, Erick Pulgar, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu 11’iyle çıktı. 

Galatasarayımız bu mücadelenin ardından Süper Lig’in 34. haftasında oynayacağı Altay müsabakasının hazırlıklarına başlayacak.

Maçın ilk çeyrek dilimi pozisyonsuz geçerken 15. dakikada ceza yayı yakınından bir esrbest vuruş kazandık. Kerem Aktürkoğlu’nun baraj üzerinden gönderdiği şutu kaleci Abdulsamed Damlu son anda kornere çeldi. 

Yeni Malatyaspor kanatlardan geliştirmeye çalıştığı kontralarla sonuca gitmeye çalışırken gerçekleştirdiği irili ufaklı ataklarda savunmamız hata yapmadı ve kalemizde tehlikeli bir pozisyona rastlanmadı. 

Dakikalar 32’yi gösterirken Halil Dervişoğlu bireysel becerisiyle önemli bir pozisyon üretti. Sol çaprazdan şık çalımlarla ceza alanına sokulan oyuncumuzun sol ayağıyla yaptığı vuruş az farkla auta çıktı. 

İlk yarıdaki en net pozisyonumuzu 39. dakikada yaşadık. Pulgar’ın derinlemesine mükemmel pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Babel, kaleci Abdulsamed’i geçemedi. 

Bir dakika ekstra sürenin verildiği mücadelede savunma çıkışı yaptığımız hatayı Tetteh boş kaleye gönderdi. Nelsson muazzam bir müdahale ile topa çizgide müdahale ederek golü engelledi. Bu pozisyon maçın önemli bir kırılma anı oldu. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. 

ÜST ÜSTE GOLLER

İkinci yarıda hücumda daha istekli başlayan Galatasaray, Yeni Malatyaspor savunmasındaki boşlukları değerlendirdi. 

51. dakikada Van Aanholt’un savunma arkasına gönderdiği mükemmel topu sol kanatta iyi kontrol ederek ortasını yapan Kerem Aktürkoğlu’nun pasına ön direkte Halil Dervişoğlu dokundu. Kaleciden dönen topa Berkan kafayla vurdu! Kaleci Abdülsamed yine topu çelerken Babel boş kaleye tamamladı! 1-0. 

Santradan üç dakika sonra ataklarımız kesilmedi ve rakip kalede bir gol daha bulduk. Sağ kanattan çizgiye doğru kat eden Omar, ceza sahasındaki Halil Dervişoğlu’na adrese teslim bir orta yaptı. Halil’in düzgün kafa vuruşu filelere gitti: 2-0. 

70. dakikada Halil Dervişoğlu ve Erick Pulgar oyundan çıkarken yerlerine Bafetimbi Gomis ve Alexandru Cicaldau girdi. 

76’da Alexandru Cicaldau'nun pasında Kerem Aktürkoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Abdulsamed Damlu tekrar gole müsade etmedi. 

80’de gole bir kez daha yaklaşan takımımız Van Aanholt’un içeriye çevirdiği topta ceza sahasında Berkan’ı buluşturdu. Onun sağ köşeye vuruşunu kaleci Abdulsamed son anda kornere çeldi. 

Dakikalar 84’ü gösterirken Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu yerine Arda Turan ve Emre Kılınç sahaya girdi. 

Son 10 dakikalık bölümde Yeni Malatyaspor Dicko ve Donsah ile kalemizi yoklasa da Muslera kalesinde başarılıydı. 89’da Mustafa Eskihallaç ile sağdan etkili gelen rakip takım, onun vuruşunda çerçeveyi bulamadı. Dört dakika ekstra sürenin verildiği müsabakada Omar’ın son dakikadaki golü ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. 90+2’de Marcao - Alpaslan Öztürk değişikliğinin ardından müsabakayı 2-0’lık skorla kazandık.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2022, 13:36
YORUM EKLE