Güntekin Onay: "Burun kıvırıp küçümseyenler sanıyorum artık pişmandır, harika işler yapıyor"

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftası geride kalırken 28 gün sürecek Dünya Kupası arasına girilirken Galatasaray'ın yükselen performansı dikkat çekti.

Güntekin Onay: "Burun kıvırıp küçümseyenler sanıyorum artık pişmandır, harika işler yapıyor"

Hürriyet Yazarları Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde Galatasaray'ı değerlendirdi

Soru: Haftanın maçında G.Saray gol oldu yağdı. Sarı kırmızılılar çok mu iyiydi yoksa, o maça dek 8 gol yiyen Başakşehir çok mu kötüydü?

GÜNTEKiN ONAY: iCARDi 2 HAFTADIR HARiKA iŞLER YAPIYOR

Galatasaray son derece akılcı ve etkili oynadı. Başakşehir’in geriden oyun kurma ve pasla çıkmadaki zaaflarını çok iyi kullandı. İcardi ve Oliveira son derece etkili oynadılar. Kerem de onlara katılınca ortaya büyük bir ofansif kalite çıktı. Başakşehir ise net bir şekilde çözüldü ve hezimet kaçınılmaz oldu. Galatasaray’da Icardi ligin üzerinde bir kalite ve 2 haftadır harika işler yapıyor. Sezonun ilk haftalarında, kısa kariyerinde 2 kupası bulunan Okan Buruk’a burun kıvırıp küçümseyenler de sanıyorum artık pişmandır.

UĞUR MELEKE: OKAN HOCA, KEREM’i KAZANDI YUNUS’U DA KAZANACAKTIR

Her iki faktörün de elbette bu spektaküler sonuçta rolü var ama ben esas krediyi Galatasaray’a ve Okan Buruk’a verme taraftarıyım. 2 haftada 2 kritik maçta büyük takım davranışı dersi verdi Okan Hoca. Hem Beşiktaş’a hem Başakşehir’e karşı yaptırdığı hücum presle galibiyeti sonuna kadar hak etti. Ayrıca Kerem-Yunus’a Rashica-Barış alternatifi üreterek Kerem’i geri kazandı. Ben Yunus’u da kazanacağını düşünüyorum Okan Hoca’nın.

FIRAT AYDINUS: HEM BAŞAKŞEHİR ÇOK KÖTÜYDÜ HEM GALATASARAY ÇOK İYİYDİ

Hem Başakşehir çok kötüydü, hem Galatasaray çok iyiydi. Fenerbahçe’nin Giresunspor’a evinde kaybetmesinin ardından iki takımın da iştahının ve arzusunun artması gereken bir atmosfer oluştu. Fakat bu motivasyon sadece Galatasaray lehine işledi. Özellikle derbi başta olmak üzere son 2-3 haftadır yükseliş trendinde olan bir Galatasaray izleyebileceğimizi biliyorduk. Ancak diğer yandan da sezon başından itibaren hem ligde hem Avrupa’da övgü alan Emre Belözoğlu’nun takımının bu kadar yetersiz bir performans gösterme olasılığını, hele hele 7 gol yiyeceğini kimse hayal edemezdi.

MEHMET ARSLAN: 7-0’LIK GALiBiYET OKAN BURUK’UN ESERi

Galatasaray mükemmel mi oynadı? Hayır. Hatta Beşiktaş derbisinde çok daha iyi oynamıştı. Ama Başakşehir maçında çok akıllı oynadı. Ne yaptı? Kendi yarı alanında öyle bir alan paylaşımı yaptı ki, kaliteli oyuncularıyla doğrudan rakip kaleye akarak, yıkılmaz denilen Başakşehir defansını paramparça etti. Şu bir gerçek ki, Okan Buruk haftalar geçtikçe oyuncularını daha iyi tanıyor ve onlardan maksimum verimi alıyor. Bu sonuç onun eseri.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022, 11:00
YORUM EKLE