Gürcan Bilgiç: "Galatasaray'da kolay kolay ilk 11'e giremez ama Galatasaraylılar isteyecektir"

Okan Buruk'la şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Gürcan Bilgiç: "Galatasaray'da kolay kolay ilk 11'e giremez ama Galatasaraylılar isteyecektir"

Bu sezon yaptığı yıldız transferlerle adından söz ettiren sarı-kırmızılı takımın son hamlesi de Nicolo Zaniolo olmuştu.

Hazırlık maçlarında gösterdiği performansla şimdiden taraftarın beğenisini kazanan İtalyan yıldız dikkat çekiyor.

SABAH Spor yazarları, Nicolo Zaniolo transferinin perde arkasıyla ilgili yorumlar yaptı. 

SORU: G.Saray haftayı boş geçti. Hazırlık maçlarının yıldızı Zaniolo oldu. Buruk, Zaniolo'yu Mertens'in yerine koymazsa nasıl oynatır?

"KOLAY KOLAY MERTENS'İN YERİNE ON BİRE GEÇEMEZ"

GÜRCAN BİLGİÇ: "Hazırlık maçlarından gördüğüm kadarıyla Zaniolo bir süre daha hamle oyuncusu olacak. Kolay kolay Mertens'in yerine ilk on bire geçemez. Sağ kanatta Rashica ile rekabete girecektir. İşler iyi giderse sorun yok. Ama sıkıntılar yaşanırsa oynaması için baskı gelecektir. "Bu kadar para verilen adam oynamaz mı?" denecektir. Galatasaraylılar, Zaniolo'yu seyretmek isteyeceklerdir. Okan Buruk'un tüm bu dengeleri hesap etmesi gerekecek."

"BÖYLESİ YÜKSEK RAKAMLA TRANSFERLERE GEREK VAR MI DİYE DÜŞÜNMEMEK ELDE DEĞİL"

İSKENDER GÜNEN: "Kulüplerimizin içinde bulunduğu mali portreyi herkes düşünmeli. Bu ortamda böylesi yüksek rakamla transferlere gerek var mı diye düşünmemek mümkün değil. G.Saray'ın bu sezon tek hedefi şampiyonluk. Şampiyon olduktan sonra Şampiyonlar Ligi'ne giremediği zaman (örneğin Trabzonspor) böylesi ağır bir yükten nasıl kurtulacaksınız?"

"Zaniolo, son yılların en yetenekli oyuncularından birisi. Roma'da Mourinho'nun sistemine uymadığı için ilk 11'de zaman zaman şans buldu. Eğer kadronuzda Mertens gibi bir oyuncunuz varsa aynı bölgede olan Zaniolo'yu al mak büyük bir lüks. Buruk'un Zaniolo'yu sağ önde kullanacağını düşünüyorum."

"ZANIOLO O BÖLGEDE OYNAR"

ALİ GÜLTİKEN: "Mertens'in yerine de oynatabilir, kanatta da oynatabilir veya Mertens kanatta oynar, Zaniolo o bölgede görev yapar. Bu kadar kaliteli oyunculara sahipken Okan hocanın tek derdi bu olsun. Bunlar üst seviye oyuncular, pozisyon bilgisi de yüksek olan oyuncular. Farklı alanlarda kullandığınızda da verim alabilirsiniz. Önemli olan bunların fiziki anlamda hazır olması."

ÖMER ÜRÜNDÜL: "Zaniolo önemli bir oyuncu. Değişik görev yerlerinde oynayabiliyor. Geçen seneki Konferans Ligi finalinde attığı gol ile Roma'ya kupayı getirdi. Mutlaka katkısı olacaktır. Buruk, defans ve ön libero hariç ihtiyaç duyduğu her bölgede görev verebilir."

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2023, 23:10
YORUM EKLE