Hayrettin Demirbaş: "Ayıp değil, Galatasaray'da onu çok seviyorum ama büyük kayıp"

Galatasaray'da 11 sezon forma giyen ve 4 şampiyonluk yaşayan unutulmaz eldiven Hayrettin Demirbaş, Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında yaptığı hatalarla eleştirilen Fernando Muslera hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Hayrettin Demirbaş: "Ayıp değil, Galatasaray'da onu çok seviyorum ama büyük kayıp"

Galatasaray'ın tecrübeli eldiveni Fernando Muslera, Fatih Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında performansı nedeniyle otoritelerin eleştirilerine hedef oldu. Özellikle oyunu kurma aşamasında yaptığı tercih hataları nedeniyle spor kamuoyunun en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

Sarı-kırmızılı kulübün 11 yıl kalesini koruyan ve tam 4 kez şampiyonluk yaşayan Hayrettin Demirbaş, Uruguaylı file bekçisi ile ilgili Skorer'e açıklamalarda bulundu.

'KÜÇÜK HATALAR BÜYÜK KAYBA NEDEN OLUYOR'

Liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın Vodafone Park'ta 3-1 kaybettiği Beşiktaş maçına değinen Demirbaş, "Bu tür derbilerde küçük hatalar, büyük kayba neden oluyor. Galatasaray'ın yediği goller bireysel hata. Muslera'yı çok seviyorum. Kendi çocuğumuz gibi görüyorum. Kulübe çok büyük hizmetleri oldu. Sadece Muslera değil, Türkiye'de bütün kaleciler aynı hatayı yapıyor. Bizim zamanımızda saha kötüydü. Şimdi çok iyi. Rakip baskı yaparken uzun vur gitsin. Muslera'nın başına bu 4-5 kez geldi.

PETER SCHMEICHEL ÖRNEĞİ VERDİ

Topu uzun vurmak ayıp değil. Belki karşı kalede gol pozisyonu olacak. Artı senin kalende de tehlike olmayacak. Bütün kaleciler için bunu söylüyorum. Benim zamanımın en iyi kalecisi Peter Schmeichel'dı. Allah, Manchester United maçlarında karşılıklı oynamayı nasip etti. Fizik olarak da çok iyi kaleciydi. Sıkıştığı zaman topu tribünlere vuruyordu. Bizim zamanımızda 'dağlara taşlara' tabiri vardır, vur gitsin. Teknik olduğunu ispatlamaya çalışma. Beni de topu uzun vuruyorum diye eleştiriyorlardı ama ben risk almayı sevmezdim. Yolun ortasında şoför değiştirilmez. Kalan maçlarda da Muslera kaleyi korumalı" ifadelerini kullandı.

'SERGIO OLIVEIRA'NIN ÇEVRE KONTROLÜ YOK'

Top kaybı yapan ve G.Saray'ın derbide ikinci golü yemesine neden olan Sergio Oliveira'yı da eleştiren Hayrettin Demirbaş, "Futbolu basit oynamak lazım. En kötü topu Muslera'ya geri ver. Oliveira Beşiktaş karşısında çok kötüydü. Çevre kontrolü yok. Topu kaptırdıktan sonra perdele rakibini. İlk yarıda az kalsın penaltıya da neden oluyordu. O elini nasıl uzatırsın? Abdülkerim de Redmond'dan kolay çalım yedi. O ortayı yaptırmayacaksın. Cenk topu kafayla dışarı attı. Oradan gol olacağı belli oldu. Kornerlerde oyuncu paylaşımı kötü. Ön direğe adam konulmaz mı? 2 metrelik adamı Torreira mı tutacak?" şeklinde konuştu.

'YERLİ STOPERLER POZİSYON ALMAYI BİLMİYOR'

Hayrettin Demirbaş yerli savunmacıların çoğunun pozisyon almayı bilmediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye Ligi'nde senelerdir şampiyon olan takımlara bak. İki stoperi yabancı olan takımlar genelde mutlu sona ulaşıyor. Ya bizden daha iyi konsantre alıyorlar, ya da altyapıları çok sağlam. Mevkide nasıl durması gerektiğini biliyorlar. Biz pozisyon almayı bilmiyoruz. Emekli oldum, hoca oldum aynı hatalar devam ediyor. Kendini yetiştireceksin. Türk insanı olarak bu konularda eksiğiz. Davor Suker, Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı. 3, 3.5 milyon nüfuslu Hırvatistan seni her seferde yeniyor. Bunlar tesadüf değil. Altyapıya çok değer veriyorlar. Hırvatistan Ligi'nde Hajduk Split ve Rijeka gibi büyük takımların dışına oyuncular genelde aylık bin dolara oynuyor. Zaten pazarlama işini çok iyi yapıyorlar. Sonra Avrupa'nın büyük takımlarına transfer oluyorlar. Hepsi bir planın parçaları."

SARIYER MAÇINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Geçmişte küçük nüanslarla şampiyonluk kazandıklarını ifade eden sarı-kırmızılı takımın unutulmaz eldiveni, "Holmann zamanında şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Sarıyer karşısında1-0 öndeyiz. Dakika 90, takım çıkarken, kötü yakalandık. Arka direkte Erdi bomboş. Sol kanattan yapılan ortaya parmaklarımın ucuyla hafif dokundum. Top Erdi'nin kafasını sıyırıp dışarı gitti. Gol olsa 1-1 olacak belki şampiyonluğu tehlikeye atacaktık. Maçtan sonra Erdi bana "Hayro o topa nasıl değdin?" diyerek tebrik etti.

'ICARDI'NİN KALİTESİ VE TECRÜBESİNE YAKIŞMADI'

Karagümrük maçında 3-2 yenik durumdasın. Icardi, penaltıda Panenka attı. Kalitesi ve tecrübesine yakışmadı. Hami Mandıralı bana penaltı atarken topa bomba gibi vururdu. Laubalilikten 2 puan gitti. Sen o maçı kazansan daha farklı derbiye daha konsantre çıkacaksın. Rakip Fenerbahçe şampiyonluk yarışında şevklendi. Lig yeni başladı. Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'ın da şampiyonluk şansları var. Galatasaray kafayı toplamazsa her şey olabilir. Her şeyin başı konsantrasyon. Bu olmadı mı zaten hayatta başarılı olma şansın yok.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 02:27
YORUM EKLE