Jordi Cruyff: "Sakatlığından kurtulursa her kulübe çok şey katabilecek bir oyuncu"

Barcelona'nın Galatasaray'a yazılan yıldızı Memphis Depay hakkında Jordi Cruyff'dan açıklama geldi.

Jordi Cruyff: "Sakatlığından kurtulursa her kulübe çok şey katabilecek bir oyuncu"

Galatasaray’a bir süredir Memphis Depay yazılıp duruyor… İspanya’dan gelen haberler Hollandalının Türkiye’yi reddettiği yönündeydi. Bugün ise Barça sportif direktörü Hollandalı oyuncuyu sezon sonuna kadar bırakmayacaklarını söyledi. 

Memphis Depay gelecek hafta Barcelona antrenmanına döndüğünde geleceği hakkında bir karar verecek. 

28 yaşındaki oyuncu, 2022 Dünya Kupası'nda Hollanda için mücadele etti. Takımı çeyrek finale yükselirken, turnuvada 5 maçta oynadı. 1 de gol attı.

Forvet oyuncusu şimdi kulübüne dönmeye hazırlanıyor. Xavi'nin takımı, 31 Aralık'ta evin Espanyol'la oynayacak. 

Memphis, bu sezon Barcelona için sadece 3 kez forma giydi. Sakatlık sorunları nedeniyle uzun süre kenarda kaldı.

Dünya Kupası sırasında Katar, ABD ve Arjantin'e karşı başlamadan önce Senegal ve Ekvador'a karşı yedek kulübesinden çıkarak kondisyonunu kanıtladı.

Memphis'in önümüzdeki Haziran'a kadar Camp Nou'da  sözleşmesi var. Manchester United'ın eski oyuncusuyla yeniden sözleşme imzalamak istiyor. Kırmızı Şeytanlar, Hollandalı ile Cristiano Ronaldo'nun yerine almasını istiyor.

Sport'a göre Hollandalı oyuncu, geleceğini görüşmek üzere önümüzdeki hafta Barcelona patronu Xavi ile bir araya gelecek. Kulüp onu sezon sonuna kadar elinde tutmak istiyor. 

Katalan ekibinin maaş sakalasını düşürmek için Ocak ayında ücretsiz olarak ayrılmasına izin verdiği iddia edildi. Ancak iddia fos çıktı. Barcelona sportif direktörü Jordi Cruyff da geçtiğimiz günlerde kontrat durumu ne olursa olsun Depay'ın Ocak ayında takımdan ayrılmayacağını öne sürdü.

Mundo Deportivo'ya konuşan Cruyff, "Sonuçta, örneğin bu sezon sakatlanan ve istediği ve takımın istediği kadar forma giyemeyen Memphis'in durumu bu. Sakatlığından önceki maçlarda ilk 11'de oynadığı ve oldukça güzel goller attığı da doğru. Sonunda (Robert) Lewandowski'nin  üç maç cezalı olduğunu da düşünmek zorundayım. Denklemler Memphis tarafından değil, herhangi biri tarafından yapıldı. Barça oyuncusu ancak bir başkasını getirmek için ayrılırsa bunu düşünebilirsiniz. Ama bu da size 'finansal fair play' için alan açmayacaksa çok gereksiz. Memphis'e dönecek olursak, efor seviyesinde her zaman kusursuz bir tavır sergilediğini ve bunu ilk söyleyenin Xavi olduğu söyleyebilirim. Asla sorun çıkarmayan, her zaman azami çaba gösteren bir oyuncu olduğunu ve orada olması gerektiğinde orada olduğunu ve karşılık verdiğini söyler. Yani bugün ayrılıkları değil ligin ikinci turu  için rekabetçi bir takıma sahip olmayı düşünüyoruz. İlk turda aynı çizgide olur ve sakatlığından kurtulursa her kulübe çok şey katabilecek bir oyuncu" dedi.

Kaynak: Fotospor

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2022, 09:42
YORUM EKLE