Josue: "Beni aradı ve Galatasaray’a transfer olmamı söyledi"

Bir dönem Galatasaray forması giyen Josue, o günler hakkında açıklamalarda bulundu.

Josue: "Beni aradı ve Galatasaray’a transfer olmamı söyledi"

Bir dönem Galatasaray forması giyen Josue ülkesinde Maies Futbol’a konuştu.

Hali hazırda Polonya’nın Legia Varşova takımında forma giyen Portekizli oyuncu, sarı-kırmızılı formayı giymesinden önceki süreçte Bruma’nın rolünden bahsetti. 

Josué – Bruma beni aradı ve hocanın – Hollandalı Jan Olde Riekerink – benimle ilgilendiğini söyledi. Açıkçası tereddüt etmedim çünkü ben de Türkiye'ye dönmeye niyetliydim. Galatasaray'da oynamak bir rüyanın gerçekleşmesiydi. Çok büyük taraftarı olan çok büyük bir kulüp ve Türkiye dışında bile her zaman evlerinde oynuyorlar.

MF – Bruma deyim yerindeyse ilk aracıydı galiba. Galatasaray ne zaman ortaya çıktı?

Josue - Hayır. Önce menajerim bana Galatasaray'la ilgilendiğini söyledi. Sonra birkaç saat sonra Bruma beni aradı ve teknik direktörün benimle ilgilendiğini, kulübün nasıl olduğunu ve hangi oyunculara sahip olduğunu anlattı. Sneijder, Nigel de Jong, Lukas Podolski ve Fernando Muslera ile oynayabilmek bir rüyanın gerçekleşmesiydi.

MF – Büyük isimler. Seni en çok kim şaşırttı?

Josué – Sneijder beni çok şaşırttı, ama daha çok insan olarak, çünkü onun ne kadar as olduğunu zaten biliyordum. Real Madrid, Inter Milan, Ajax. Belki de bu yüzden daha zor bir kişiliğe sahip olduğunu düşündüm. Ama değil! Hatta bence o bugüne kadar soyunma odasında yakaladığım en basit oyunculardan biriydi. İnsanlara çok şey veren ve İspanyolca bilen yardımcı olan biriydi. Ondan öğrenmekten ve oynamaktan gerçekten keyif aldım. Teknik olarak, Sneijder'i vurgularım ve Podolski bitirmesi gereken sakin yolu ile beni şaşırttı.

MF – Sneijder, Josué ile aynı pozisyonda oynadın. Ondan çok şey aldın mı?

Joshua - Denedim. Topu alma şekli hep ileriye dönük. Aldatmalara pek ilginç değildi. O daha da zor olan basit futbolu oynayan tipte bir oyuncuydu. Pas ve set pasları açısından bir dahiydi.

MF – Ve onbirde uyumlu muydunuz?

Josué – Aynı 11'de birkaç kez oynadık. İki merkezle oynadık: iki sekizli veya iki altılı. Ben arkada, o önde oynadı.

MF – Galatasaray'da bu yılı kişisel ve kolektif düzeyde nasıl değerlendiriyorsunuz?

Josué – Kolektif düzeyde kötü bir yıldı. Çünkü kulüp beklentilerin çok altında kaldı. Galatasaray her zaman şampiyonluk için savaşır ve şampiyonluğu altıncı veya yedinci sırada tamamladık. Bireysel anlamda çok daha iyi bir yıl olabilirdi ama bence iyi bir yıldı.

Kaynak: Fotospor

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2022, 20:53
YORUM EKLE