Levent Tüzemen: "Beleşçi olmadığını gösterdi, ödül oldu"

Galatasaray, Avusturya kampındaki son hazırlık maçında İtalyan ekibi Fiorentina’yı mağlup etti. Seferovic 2 asist yaparken, goller Kerem Aktürkoğlu ve Emre Akbaba’dan geldi

Levent Tüzemen: "Beleşçi olmadığını gösterdi, ödül oldu"

Galatasaray son hazırlık maçında Fiorentina'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Daha önceki karşılaşmalarda 2 yenilgi, 2 beraberlik ve 2 galibiyet alan Aslan, dünkü karşılaşmaya Muslera, Dubois, Nelsson, Abdülkerim, Aanholt, Berkan, Oliveira, Emre Akbaba, Kerem, Yunus ve Seferovic 11'i ile iyi başladı.

Özellikle sol kanadı etkili kullanan Cimbom, 5. dakikada Seferovic'in asistinde Kerem'in sert plasesiyle öne geçti: 1-0. Mücadelenin 42. dakikasında yine Seferovic sahnedeydi. İsviçreli forvetin akıl dolu pasında Emre Akbaba skoru 2-0'a taşıdı. 63'te teknik direktör Okan Buruk 6 oyuncu değiştirdi. 72'de de Sottil ağları sarsıp sonucu belirledi: 2-1.

Sabah Gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Tüzemen'in değerlendirmesi şu şekilde:

Okan Buruk derin değişiklik yapıncaya kadar Fiorentina önünde 65 dakika keyif veren, hızlı hücuma çıkan, savunmaya takım halinde dönen, disiplinli, çalışkan, mücadele gücü yüksek, pozisyonlar üreten ve iki güzel gol atan bir Galatasaray izledik.

"Beleş golcü olmadığını gösterdi"

Hücum hattındaki Yunus, Seferovic, Kerem, Emre Akbaba dörtlüsü birbiriyle çok uyumluydu ve etkili pas bağlantıları kurdu. Seferovic, "Bana çalışın, gol atayım" gibi "Beleş golcü" anlayışında bir forvet olmadığını gösterdi. Çevresini de oynatan ve önde rakip savunmaya yaptığı baskıyla arkadaşlarını da pres konusunda hırslandıran Seferovic, golcülüğünün dışında iki gole imza atan Kerem ile Emre Akbaba'ya yaptığı servislerle dikkat çekti.

"Oliveira, savunmanın işini rahatlattı"

Oliveira sakinliğiyle ve top kaybetmemesiyle savunmanın işini rahatlattı. Aanholt ters kademelere girerek Fiorentina ataklarını önledi. Abdülkerim ile uyumu gelişen Nelsson, dikkati ve savasçı kimliğiyle savunmayı ayakta tuttu. Galatasaraylı oyuncuların bu galibiyeti Genel Kurul'dan yetki alan Başkan Dursun Özbek ve yönetimine de ödül oldu.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2022, 17:53
YORUM EKLE