Levent Tüzemen: "Galatasaray ile pazarlık yapmaz, hakkını fazlasıyla verirler"

Galatasaray'da sıcak bir gündem yaşanmaya devam ediyor.

Levent Tüzemen: "Galatasaray ile pazarlık yapmaz, hakkını fazlasıyla verirler"

Sabah Gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili sorulara cevap verdi.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"AVRUPA'DA ZAHA, TETE, ZIYECH'İ DÜŞÜNÜR"

G.Saray'da geniş bir kadro kuruldu ve yıldızlarla dolu. Okan Buruk'un ilk 11'i sizce nasıl olacak?

Okan Buruk, geçen sene G.Saray'ı şampiyon yaparken yeni kurulan kadroyu mükemmel yönetti, özellikle yıldız oyuncularla akıllı bir iletişim kurdu. İcardi sorununu, tereyağından kıl çekercesine yönetmeyi başardı ve yıldız oyuncularla hiç sorun yaşamadı. Sadece Gomis sorun çıkardı o da pişman olup özür diledi. Okan Hoca lig ve Avrupa kulvarında oyuncularını çok dengeli kullanacaktır. Özellikle Avrupa'da Zaha, Tete ve Ziyech'i ilk 11'de düşünürken yerli yıldızlardan Kerem'i de geri plana itmeyecektir. Süper Lig'de Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay ve Abdülkerim ilk 11 oyuncusu gibi görünüyor, bazen Kazım'ı sol bekte kullanıp maçların zorluk derecesine göre hücumu yabancılardan oluşturabilir.

"ART NİYETLİ İNSANLAR"

G.Saraylı eski yönetici, TFF'nin mevcut Başkan Vekili Yusuf Günay'ın G.Saray maçındaki görüntüleri çok tartışıldı. Bu olaya sizin yorumunuz nedir?

Devlette başarılı bir bürokrat olarak görev yapan, Yusuf Günay'ı Molde maçındaki görüntülerinden dolayı yargılamak, yok etmeye çalışmak utanılmaz bir davranıştır. Bu tamamen planlanmış ve organize bir harekettir. Yusuf Günay, uluslararası bir müsabakada duygularını G.Saray adına ön plana çıkardı ve şeref tribününde oturmayıp özel bir locadan Molde maçını izledi. İster TFF'de isterse devlette görev yapsın uluslararası müsabakalar Türkiye adına çok değerlidir çünkü kulüpler Avrupa'da göğüslerine ay-yıldızlı armayı takarak oynar yani Türkiye'yi temsil ediyor. Yusuf Bey'in de bu davranışına hoşgörü ile bakamayan zihniyetin iplerini acaba kimler tutuyor? Biz 4 takımımızın da Avrupa'da başarılı olması için dua ettik. 3 Büyükler Avrupa'da yürüyor, Adana Demirspor'un şanssız elenmesine üzüldük. Eğer Yusuf Günay üzerine TFF ceketi alarak bu maçı şeref tribününde izleyip Molde maçındaki gibi sevinçte bulunsaydı o zaman başta ben eleştirirdim. Şimdi Yusuf Günay'ı yok etmeye çalışanlar art niyetlidir.

"OKAN BURUK PAZARLIK YAPMAZ"

Okan Buruk yeni sözleşme istiyor. Şu anda 20 milyon TL kazanıyor, sizce yıllık ücreti ne kadar olmalı?

G.Saray aidiyeti ile yetişmiş ve teknik direktörlük yapmış kişiler asla yönetimlerle pazarlık yapmamışlardır. Fatih Terim, imzayı atmış ve gitmişti. Pazarlık yapmamıştı. Bu ekolün temsilcisi olan ve G.Saray'ın tarlasından yetişen Buruk da yönetimle pazarlık yapmaz çünkü Başkan Dursun Özbek, adaletli bir insan olduğu için hocasına gerekli ücreti öder. Ben Okan Buruk'un da yönetimden böyle bir talepte bulunacağını düşünmüyorum. Ama Dursun Bey ve yönetim gerekeni yapar, Okan Hoca'nın hakkını fazlasıyla verir. Çünkü Fatih Terim ve Okan Buruk için geçerli olan tek şey G.Saraylı olmaktır. Konu G.Saray ise gerisi teferruattır.

Kaynak: Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2023, 02:07
YORUM EKLE