Levent Tüzemen: "Galatasaray yönetiminden aldığım bilgiye göre şartlı bir sözleşme imzalanacak"

Levent Tüzemen, Galatasaray'ın gündemine dair yorumlarda bulunurken önemli bilgiler verdi.

Levent Tüzemen: "Galatasaray yönetiminden aldığım bilgiye göre şartlı bir sözleşme imzalanacak"

Sabah Gazetesi Spor MüdürüMurat Özbostan sordu, Galatasaray yorumcusu Levent Tüzemen gündemi yorumladı.

Galatasaray transferde gaza bastı.. Son olarak Dubois, Seferovic ve Grillitsch alındı. Bu transferler sarı-kırmızılı ekibe ne katar?

Oliveira transferi Galatasaray için dört dörtlük oldu. Carvalho, İdrissa Gueye gibi oyuncular ile görüşen yönetim, bir anda Grillitsch'i bitirerek sürpriz yaptı. Grillitsch, genç ama bonservisi elinde olan bir oyuncu. Uzun boyuyla teknik kapasitesi ve hırsıyla, inatçı mücadelesiyle Grillitsch, göz kamaştırıyor. Hele hele bonservissiz oyuncu transfer etmek çok büyük bir beceri olarak görülüyor. Seferovic 30 yaşında, İsviçre Milli Takımı'nın vazgeçilmez golcüsü. Ancak bir kronik sakatlığı olduğu dile getiriliyor.

G.Saray yönetiminden aldığım bilgiye göre ikinci Falcao olayını yaşamamak için kulüp doktoru Yener İnce ve ekibi oyuncuyu tepeden tırnağa kontrol edecek. Seferovic'in haziranda oynadığı milli maçta 90 dakika sahada kalması ve bir gol atması ise 'Hani bu oyuncu kronik sakattı? sorusunu gündeme getiriyor. Aldığım duyumlara göre yönetim, oyuncu için 20 maçlık şartlı bir sözleşme imzalayacak. G.Saray yönetiminin kiralayıp satın alma hakkını elinde tutma politikasını doğru buluyorum. Körü körüne imza atmamış oluyor. Dubois, G.Saray'ın tam ihtiyacı olan bir sağ bek. Okan hoca da ısrarla istemişti. Ancak Dubois dışında yönetimin bir sağ bek ile daha görüştüğünü duydum. Ayrıca Dubois ile Seferovic'in Galatasaray'a antrenman yapmış oyuncular olarak geldiğinin altını çizmek gerekiyor.

"BİR KANAT ŞART!"

Galatasaray'da başka hangi bölgeye transfer yapılması lazım?

Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi dar alanda rakibi geçebilen özelliklere sahip bir oyuncuya G.Saray'ın ihtiyacı var. Yunus, G.Saray'ın önemli silahı olacaktır ama Kerem dar alanda çalım becerisi olan bir oyuncu değil. Yani bir kanat alınmalı. Hatta Grillitsch ve Oliveira'nın dışında forvet arkası oynayabilecek bir yabancı da düşünülmeli.

"OLİVEİRA OYUNA AKIL KATIYOR"

Hazırlık maçlarında Galatasaray'ı nasıl buldunuz?

Okan Buruk'un tercihleri ve sistemi nasıldı? Sigma Olomouc maçındaki kadronun oyunu daha etkiliydi. İlk iki maçta sahada yer alan oyuncuların çoğu ilk 11'de olmayacak. Transferler bitsin, ideal 11 oluşsun G.Saray'ı öyle değerlendirelim. Ancak Oliveira'nın oyuna akıl kattığını, Yunus'un da G.Saray'ın hücumda güçlü bir ayağı olacağını söyleyebilirim. Muslera'nın dönüşü hem kaleye hem de savunmaya yine güven verdi.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2022, 19:41
YORUM EKLE