Levent Tüzemen: "İdmanlarda istekli oluşu derbi öncesi Okan hocayı sevindirmiş, müthiş etkilemiş"

Süper Lig'de yarın akşam Galatasaray - Beşiktaş derbisi oynanacak.

Levent Tüzemen: "İdmanlarda istekli oluşu derbi öncesi Okan hocayı sevindirmiş, müthiş etkilemiş"

Sabah Gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen, derbi öncesi Galayasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

KAZANMA DUYGUSU AĞIR BASIYOR

Okan Buruk'un yaptığı motivasyon oyuncuları müthiş olumlu etkilemiş. Özellikle başkan Özbek ve yönetimin, teknik heyet ve futbolculara gösterdiği ilgi derbi öncesinde moralleri yukarı çekti. Yabancı oyuncular, kazanma duygusu adına bu moralle daha çok öne çıkacaktır. Juan Mata'nın ve Fernando Muslera'nın ortaya koyduğu liderlik yerli ve yabancı oyuncuların Beşiktaş derbisine kafaca daha iyi hazırlanacaklarını da gösteriyor.

OKAN BURUK BİR ADIM ÖNDE

Sezon başından bu yana Okan hoca, takımla birlikte çalışıyor. Sakatlıklar ve cezalılar yüzünden ideal kadroyu oluşturma konusunda sıkıntılar yaşadı ancak Karagümrük maçında kafasındaki 11'i oluşturdu. Bu kadronun sürpriz ismi 1 gol ve 1 asist yapan Emre Taşdemir oldu. Abdülkerim'in dönüşü Muslera ve Nelsson'u da rahatlatır. Rashica'nın formu hücuma güç katacak, liderlik konusunda Mertens ve Mata süre olarak ortak hareket edecek. İcardi'nin idmanlardaki istekli oluşu ve çalışkanlığı Okan hocanın yüzünü güldürüyor. Şenol Güneş tamamen oyun tecrübesini ortaya koymaya çalışacaktır çünkü mevcut oyuncularla kısa birliktelik yaşadı. Yerlilere ve özellikle Cenk'e çok daha fazla şans tanıyacaktır. Planlarını ilk derbiyi kaybetmemek üzerine yapacaktır. G.Saray taraftarının gücü, oyuncuların coşkusu ve isteği Okan hocayı bir adım önde gösteriyor.

MAURO İCARDI ZENGINLİK KATIYOR

Rashica, İcardi ve kaleci Fernando Muslera tecrübesi ve arkadaşlarına güven vermesi ile takımına büyük destek sağlıyor. İcardi, güçlü fiziği ve çalışkanlığı ile hücumda üretkenlik yaratıyor. Rashica'nın kanatta oynaması, hızlı düşünmesi ve egoist olmaması hücum zenginliği sağlıyor.

VAR'DAN UYARI BEKLEMESİN!

Halil Umut Meler Türkiye'nin Avrupa'daki gururu. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı maçlar yönetiyorsa bu başarısını derbiye de taşımalı. Pozisyonlara yakın olmalı, hata yapmama adına sadece VAR uyarısı beklememeli, VAR'a da gerektiğinde danışmaktan çekinmemeli.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2022, 22:50
YORUM EKLE