Levent Tüzemen: "Mükemmel bir oyuncu, çok beğendim"

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları devam ediyor.

Levent Tüzemen: "Mükemmel bir oyuncu, çok beğendim"

Sabah spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın gündemine ve oyuncu performanslarına dair değerlendirmelerde bulundu.

"BİREYSEL BECERİ ÖN PLANDA"
"Galatasaray'ı Sigma Olomouc maçının ikinci yarısında ortaya koyduğu futbol dışında hiç beğenmedim. Okan hoca transferler tamamlanmadığı için kafasındaki kadroyu netleştiremedi. Oyundaki tutarsızlık, saman alevi gibi parlamalar tamamen oyuncuların bireysel becerileriyle gerçekleşiyor. Gördüğüm eksikler nelerdi?"

"MUSLERA GEÇ KALIYOR"
"Muslera oyunu çok geç başlatıyor. Eskisi gibi uzun degajlarla Yunus ve Kerem'i hızlı hücuma kaldırabilir. Topu elle oyuna etkili sokabilir."

"DEFANS DÖRTLÜSÜ NETLEŞTİ"
"Dubois'in gelmesinden sonra defans dörtlüsü şöyle netleşti: Dubois, Nelsson, Abdülkerim, Van Anholt.. Ancak Nelsson'un Kasımpaşa maçında ortaya koyduğu kötü performans kafaları karıştırdı. Savunmadan oyunu Nelsson başlatmamalı. Çünkü ayak becerileri güçlü değil."

"OLIVEIRA MÜKEMMEL BİR OYUNCU"
"Oliveira oyun zekası, tekniği mükemmel bir oyuncu. Vücudunu çok dengeli kullanıyor, kolay top kaybı yapmıyor. Sigma Olomouc maçında Cicaldau ile birlikte oynadığında göz kamaştırdı. Kasımpaşa önünde Berkan partner olarak kendisine yeterli bir konfor alanı yaratamadı. Oliveira'nın koşu kalitesini de çok beğendim. Neredeyse sahanın her yerine ayak basıyor. Yanına kaliteli bir yabancı lig başlamadan alınmalı."

"HAZIR GELMELERİ AVANTAJ"
"Transfer edilen oyuncuların kamplardan gelmesini avantaj olarak görüyorum. Çünkü toparlanma süreci yaşamayacaklar. Dubois gibi hızlı bir hücum beki, Yunus ile birlikte G.Saray'ın sağ tarafında zengin bir hücum hattı oluşturur."

"KEREM'İN YERİNE BİR OYUNCU..."
"Kerem dar alanda rakibini geçecek çalım atma özelliklerine sahip değil. Hızlı ve önüne atılan toplara dikine çabuk giden bir oyuncu. G.Saray sol tarafa çalım becerisi yüksek bir kanat oyuncusu düşünmeli. Kerem forvet arkası gibi bir bölgede daha etkili olur. Çünkü attığı golün yeri ve vuruşu bunu kanıtlıyor."

"OYUN AKLINA İHTİYAÇ VAR"
"Galatasaray'ın oyunu yönetebilecek bir oyun aklına ihtiyacı var. Okan hoca da bununla ilgili sorumu doğruladı ve bu oyuncuyu aradıklarını söyledi. Evander, G.Saray'da çok sorunu çözer."

"GOMİS'İN AĞZI İŞ YAPIYOR"
"Gomis, Sabah'a verdiği röportajda, "İkinci tercih olmam" diyerek iddialı konuştu ama Seferovic ile tartıya çıktığında sınıfta kalır. Gomis koşamıyor, baskı yapamıyor, rakibin sağından atıp solundan geçmeye çalıştığı topa yetişemiyor. Seferovic, nazar değmesin atom karınca gibi. Sahanın her yerine basıyor, üstelik arkadaşlarını da yönlendiriyor. Enerji dolu bir oyuncu. Attığı golde yaptığı kontrol ve vuruş ustalık kokuyordu. Birinci golcü Seferovic olur. Gomis'in yanına bir yerli ya da yabancı golcü ihtiyacı daha var. İki santrfor ile lig gitmez."

"LUYINDAMA'YI TUTMALI"
"Luyindama, 10 dakika oynadı, hırsıyla taraftarın alkışını aldı. Okan hoca dışarıdan bilmediği bir yabancıyı transfer etmektense Luyindama'yı takımda tutup kazanmalı."

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2022, 23:27
YORUM EKLE