Levent Tüzemen: "Örnek olup istifa etsinler ama rüzgara göre yön değiştiriyorlar"

Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşü Fenerbahçe ve Beşiktaş açısından kıskanılacak seviyeyi aştı.

Levent Tüzemen: "Örnek olup istifa etsinler ama rüzgara göre yön değiştiriyorlar"

Sabah Gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın şampiyonluğa doğru giderken Fenerbahçe ve Beşiktaş cephesinden yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Levent Tüzemen, Jorge Jesus ve Şenol Güneş için istifa çağrısında bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"ÖRNEK OLSUNLAR İSTİFA ETSİNLER"

"Jesus'un 'Bu ligin sportif değeri yok. Maçlar masa başında kazanılıyor' sözleri ile Milli Takımı Dünya 3.'sü yapmış içimizden biri Şenol Güneş'in, "Bu lig sonuçlar ne olursa olsun mantık dışı, hukuk dışı bir lig" söylemi, "Çamur at izi kalsın" benzetmesine benziyor. Jesus ve Güneş, madem bu kadar iddialılar o zaman dünyaya örnek olacak bir tavır sergileyip istifa etsinler. Edebilirler mi? Asla..."

"RÜZGARA GÖRE YÖN DEĞİŞTİRİYORLAR"

"70'e merdiven dayayan Jesus ile 70'i bulan Güneş 'Ne kazansak kârdır' dönemlerini yaşıyor ve rüzgâra göre yön değiştiriyorlar. TFF yetkilileri hem kendilerini hem de ligi itibarsızlaştırmaya çalışan Jesus ve Güneş hakkında maalesef ciddi bir soruşturma açamadı ve bu yüzden ceza bile veremedi."

"HUKUK DEVREYE GİRMELİ"

"Eğer Jesus ile Güneş 'Çamur at tutmazsa izi kalsın' düşüncelerinde ısrar ediyorlarsa o zaman hukuk devreye girmeli ve acilen 6222 yasa gereği spor savcıları iki teknik adamı 'Ne biliyorsunuz? Bildiklerinizi bize anlatın' diye sorgulamalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2023, 12:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefer
Sefer - 11 ay Önce

Bunların attığı iftiralar için Tff neden sessiz? Bjk nin ve fb kazandığı her şampiyonluk "ter temiz" ama GS şampiyon olunca masa başı ve hukuksuz bir şampiyonluk oluyormuş!!! Bjk'in, GS fb rakabetinden dolayı ikram edilmiş en az 3 şampiyonluğu var!! GS'a olmaz çamur atan bu iki kulüp 100 yıllarında nasıl şampiyon olduklarını bir araştırsın lar!! Fazla uzağa gitmeye gerek yok, bu bjk Hatay spora attığı 7 gol ile kazandığı şampiyonluk unutulmadı!! hesabını sormayanlar bence hata etmiştir!! Bu iki takım her kaybettikleri şampiyonluk da hüngür hüngür ağlamasın dan bıktık!! Emeğe saygı göstermeyen bu zihniyet, somut delillere dayalı şike yaptıkları için güç birliği içinde, GS çamur atmaya çalışmaları, spor ahlakına sığmaz!!! Şenol Güneş in nasıl bir ahlak sahibi olduğunu biliyoruz!! Olmayan yaŕaya dikiş attırmak, rakip futbolcunun boğazını sıkmak, rakip teknik direktörün yüzünü el atıp itmek ve sahasında meslek taşına hakaret etmek gibi sabıkalara sahip biri!! Bence saygıyı hak etmeyen biri!!!