Levent Tüzemen: "Zaha'nın yüzünden bozuldu, Michael Jordan'ın sözüne benziyor"

Galatasaray'da sezon başında yapılan transferler büyük hayal kırıklığı yarattı.

Levent Tüzemen: "Zaha'nın yüzünden bozuldu, Michael Jordan'ın sözüne benziyor"

Galatasaraylı gazeteci Levent Tüzemen, sarı kırmızılıların gündemini değerlendirdi.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"HERKES BİRBİRİNE KENETLENMİŞTİ"

Geçen seneki kadrodaki oyuncuların aidiyet duyguları üst düzeydeydi. Herkes birbirine kenetlenmiş ve 'hepimiz birimiz birimiz hepimiz' anlayışıyla oynadılar. Bu ortamı da yaratan Okan Buruk oldu. 

"ZAHA YÜZÜNDEN BOZULDU"

Özellikle Icardi'nin takıma getirdiği hava, arkadaşlarına dağıttığı sinerji şampiyonluk yürüyüşüne dev bir katkı yaptı. Geçen sezon Kerem Aktürkoğlu solda oynarken Icardi'yle birlikte toplam 22 gol, 7 asiste imza attı. Kerem sadece 9 gol atıp, 12 asist yaptı. Bu asistlerin 6'sı Icardi'ye gitti. Arjantinli golcü de 7 asistinin 3'ünü Kerem'e yaptı. Zaha yüzünden Icardi - Kerem birlikteliği bozulunca Galatasaray gol yollarında üretme zorluğu yaşadı. 

"SANCHEZ DIŞINDA GÜÇLÜ BİR ORTA SAHA VE SOL BEK ALINMALIYDI"

Örneğin geçen seneki kadroya Davidson Sanchez dışında Lucas Torreira'nın yanına güçlü bir orta saha ve sol bek alınsaydı, toplam 3 transferle Galatasaray çok daha güçlü ve verimli olurdu. Rashica'nın yerine sağda oynayan Tete ve Ziyech, Rashica kadar katkı yapmadı. Rashica savunmaya da destek veren bir oyuncuydu. 

"KEREM'İ 10 NUMARAYA ÇEKMEK YARAMADI"

Mertens takımın gülen yüzüydü, arkadaşlarının saha içindeki pozisyonlarını yönetiyordu. Zaha'ya yer açmak için Kerem'i 10 numarayı çekmek işe yaramadı. Geçen sene şampiyon olan kadro Michael Jordan'ın şu sözüne benziyor: "Yıldızlarla maç kazanırsınız, takım olursanız şampiyonluğu alırsınız."

Kaynak: Fotomaç

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2024, 02:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Ölmez
Mehmet Ölmez - 4 ay Önce

Yahu her yerde yazıyorum. Kimse görmüyor mu Zaha sağ kanatta oynasın kerem mertens zaha