Martin Linnes: "Yakından takip ettiğim bir oyuncu, Galatasaray'a ilaç olur"

Galatasaray'ın eski yıldızı Martin Linnes, SÖZCÜ'ye özel açıklamalar yaptı v sarı kırmızılı takıma dair tespitlerde bulundu.

Martin Linnes: "Yakından takip ettiğim bir oyuncu, Galatasaray'a ilaç olur"

Galatasaray’da forma giydiği 6 sezonda saha içi ve dışındaki örnek kişiliğiyle taraftarların gönlünde ayrı bir yer edinen, 2'si Süper Lig şampiyonluğu olmak üzere tam 6 kupa kaldıran Martin Linnes, SÖZCÜ'nün sorularını yanıtladı.

Kariyerine eski takımı Molde'de devam eden 30 yaşındaki Norveçli sağ bek, Galatasaray'ın yeni transferi vatandaşı Midtsjö'den, bir türlü dinmeyen sağ bek problemine, Gomis'in geri dönüşünden, Türk futbolunda yaşadıklarına kadar pek çok konuda muhabirimiz Mesut Yıldırım'ın sorularına içtenlikle cevap verdi. İşte Martin Linnes'in samimi açıklamaları…

Galatasaray’da en çok neyi özledin?

Öncelikle taraftarımızı çok özledim. Norveç'e geldiğimde onlara özlemimi daha çok anladım. Norveç'te oynarsanız taraftarın size bakışı farklıdır. Ama Türkiye'de ortaya koyacağınız performans taraftarın hayat şekline bile etki ediyor. Ne istediklerini verirseniz sizi el üstünde tutarlar. Maç atmosferini çok özledim. Galatasaray'ın kazanmasını seviyorum. Her maçı izliyorum. Geçen sezonu kötü geçirdiler.

Kuzeyli futbolcuların sırrı ne?

Birçok taraftar ve antrenör benim tarzımı beğeniyordu. Bu da Norveç'ten oyuncu tercihlerini etkilemiştir. Bunun için çok mutluyum. Çünkü Türkiye'de futbol oynamak büyük bir olay. Kuzey ülkelerinden gelen futbolcuların en büyük sırrı çok çalışmak. Takıma yardımcı olmak için kendimizi adarız. Takım arkadaşlarımıza, taraftara, görevlilere her zaman saygı duyarız. Bunlar Türkiye'de çok önemli. Bunları gösterdiğinizde başarılı olursunuz. Para ve şöhret için gelmiyoruz. Kupalar kazanmak bizim için çok daha önemli. Galatasaray'da 6 kupa kazandım. Ben de bunu başardığım için gururluyum.

Midtsjö ile aran çok iyi. Bize onu biraz anlatır mısın?

Öncelikle Galatasaray harika bir transfer yaptı. Midtsjö ile sürekli konuşuyorum, ona  yardımcı olmak istiyorum. Türkiye'ye geldi ve her şey farklı. Şehir, kültür, din her şey farklı. Adapte olmasına yardımcı oluyorum. Güzel yerde kalması için tavsiyelerde bulunuyorum. Çocukları okula gitsin diye de yardım ediyorum. Midtsjö'nün tarzını beğeniyorum. Harika bir adam. Çok çalışkan. Sahada top kaybetmeyi sevmez. Pas yüzdesi mükemmel. Antalya  maçında Bafe'ye yaptığı asisti gördünüz. Bu, kalitesini özetliyor. Alkmaar'da çok oynadı. Ve oranın en iyisiydi. Her şeyini Galatasaray'a verecektir.

DUBOIS İLAÇ OLUR

Galatasaray’ın sağ kanattaki durumunu biliyorum. Bu pozisyonda oynamak kolay değil. Oradaki sorunu çözmek zaman alacaktır. Biz şampiyon olduğumuzda Mariano ile birlikte oynuyorduk. O da çok büyük bir futbolcuydu. Dubois yakından takip ettiğim ve stilini sevdiğim bir oyuncu. Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum. Ve bunun için de beklerdeki sorunu çabuk çözmeleri gerekiyor. Galatasaray bu yıl şampiyon olabilir. Bu kolay değil. Yeni takım ama takım çok kaliteli. Bu kaliteyi takım olarak sahaya yansıtırlarsa şampiyon olacaklardır. Fenerbahçe iyi görünüyor. Beşiktaş bu işin peşini bırakmayacaktır. Trabzonspor gibi bir gerçek var. Galatasaray'ın işi kolay değil ama başaracaklarına inanıyorum. Şampiyon olmak istiyorsanız bahaneniz olamaz.

ESKİ GOMIS GERİ DÖNMÜŞ

Gomis’i çok seviyorum. Gerçekten gol atmak için yaratılmış. Çok çalışıyor. Her şeye saygı gösteriyor. Takıma, arkadaşlarına, ailelerine… Bu onu başarıya götürürken en büyük anahtar sanırım. Attığı golleri izlerken havaya sıçradım. Antalya ve Ümraniye'ye goller attı, şahaneydi. Sanki sahada eski Bafe vardı. Her şutu goldü. Bu sezon da öyle oldu. Her şut gol. İyi bir Gomis, Galatasaray'ı şampiyonluğa taşır.

TORREIRA VE MERTENS GÜÇ KATAR

Torreira ve Mertens büyük kulüplerde oynadı. Üst düzey teknikleri var. Umarım birçok gole etki edeceklerdir. Torreira çok büyük isimlerden. İki yıldır şanssız ama geri dönebilirse ve ilk sezonda Arsenal'daki gibi oynarsa büyük işler başaracaktır. Birçok takımın canını yakacaktır. Ümraniye karşısında iyi oynadı. Pasları, araya girmeleri ve savaşması bunu gösterdi. Yeni transferlerin bu sezon takıma çok yardım etmelerini umuyorum.

Kaynak: Sözcü

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 09:52
YORUM EKLE