Mehmet Demirkol: "Verdiği raporda 'Gitsin atletizm yapsın' yazıyordu, bu yüzden 'Uçtu' diye manşet atıyoruz"

Galatasaray'da sezon sürpriz performansı Sacha Boey'den geldi.

Mehmet Demirkol: "Verdiği raporda 'Gitsin atletizm yapsın' yazıyordu, bu yüzden 'Uçtu' diye manşet atıyoruz"

Socrates Dergi yorumcusu Mehmet Demirkol, geçtiğimiz hafta Sacha Boey ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Galatasaraylı taraftarlardan tepki almıştı.

Mehmet Demirkol, kendisine yapılan tepkiler sonrasında açıklamalarda bulundu.

Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:

-TORRENT'İN RAPORUNDA YAZIYORDU-

"Sacha Boey, güçlü ve hızlı oyuncu. Zaten Okan Buruk, o yüzden tamamen gözden çıkarılmış oyuncudan yararlanmaya başladı. İki tane temel sorun var. Sacha Boey, neden dışarıda bırakıldı? Torrent'in verdiği raporda 'Atletizm sporcusu, gitsin atletizm yapsın. Pozisyon bilgisi zayıf' yazıyordu. 'Torrent, çok kötü bir antrenör' deyip raporu atabilirsin ama zaten Galatasaray'ın oyun aklı Okan Buruk da o dönem buna karar vermişti."

-OLURSA ALKIŞLARIZ-

"Elimizde bir de istatistik veriler var. Hücumda 66 kanat oyuncusundan asist beklentisi konusunda 52. sırada yer alıyordu. Galatasaray kariyerindeki ilk asistini de geçen hafta yaptı. Ancak Okan Buruk bir yöntem buldu. Sacha Boey'i savunma yönünde destekleyecek bir asimetrik savunma kurdu ve daha önde kullanarak rakiple temaslı oynamasını istedi. Şu anda ligin en çok top kazanan oyuncularında biri. Burada bir ilerleme olduğu konusunda hiç şüphe yok. Zaten bu yüzden 'Sacha Boey uçtu' diye manşet atıyoruz ama bunun devamlılığını bilemiyoruz. Olursa da alkışlarız. 'Bu adamdan olmaz, yollayın' diye hangi oyuncu için söylemişim? İnsanlar değişir, öğrenir, başka oyuncuya evrilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2022, 12:31
YORUM EKLE