Mehmet Özcan: "Galatasaray iki oyuncuya 4 yıllık sözleşme ve yeni maaş teklif edecek"

Galatasaray, rotasını iç transfere çevirdi. Sacha Boey ve Victor Nelsson'un maaşları yükseltilecek.

Mehmet Özcan: "Galatasaray iki oyuncuya 4 yıllık sözleşme ve yeni maaş teklif edecek"

Yeni sezonda Avrupa'da başarı hedefiyle yola çıkan ve yıldız oyuncuları kadrosuna katan Galatasaray, şimdi çalışmalarını iç transfere yoğunlaştırdı. İngiltere'den Bournemouth'un Sacha Boey'a, İspanya'dan Sevilla'nın Victor Nelsson'a ilgisi oldu ancak Şampiyonlar Ligi'ni düşünen sarı-kırmızılı kulüp, önerilen rakamlar beklentisini karşılamadığı için satmaya yanaşmadı. Yönetim, ocak ayında Avrupa'dan yeni teklifler beklediği iki oyuncusunun sözleşmesini, ücretlerini artırarak uzatma kararı aldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE PİYASA YAPACAKLAR

480 bin Euro ile takımda en az kazanan yabancı olan Fransız sağ bek Boey'e 1.5 milyon Euro, 1.2 milyon Euro alan Nelsson'a ise 2 milyon Euro garanti ücret ve 4'er yıllık yeni anlaşma yapılması düşünülüyor.

2000 doğumlu Boey, Fransa A Milli Takım yetkilileri tarafından takip ediliyor. 24 yaşındaki Nelsson'u Premier Lig kulüpleri uzun süredir izliyor. 2 yıldız da Şampiyonlar Ligi vitrininde piyasa yapmaya hazırlanıyor.

SACHA BOEY VAZGEÇİLMEZLER ARASINDA

Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan isimlerden Boey, bu sezon 9 maçta 810 dakika forma giydi. Okan Buruk'un vazgeçilmezleri arasında yer alan 22 yaşındaki Fransız sağ bek, 2021 yazında geldiği sarı-kırmızı takımda toplamda 61 karşılaşmada 2 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

VİCTOR NELSSON, GEÇEN SEZON ÇOK İYİ PERFORMANS SERGİLEDİ

Geçen sezon defansın göbeğinde çok iyi bir performans gösteren, bu sezon ise yaptığı bazı hatalarla kızdıran 24 yaşındaki Nelsson, 2021'de Kopenhag'dan 7 milyon Euro'ya alınmıştı. Mevcut sözleşmesi 2026 yılına kadar olan Danimarkalı stoper, Galatasaray formasıyla çıktığı 88 resmi karşılaşmada 2 gol kaydetti, 1 de asist yaptı.

BERKAY ÖZCAN'DA TAKAS FORMÜLÜ

Yerli transferinde çalışmalarına hız veren Galatasaray, bir süredir gündeminde olan Başakşehir'den Berkay Özcan için yeni hamle hazırlığında. Okan Buruk'un turuncu-lacivertli ekibi çalıştırdığı dönemde joker oyuncu olarak kullandığı 25 yaşındaki orta sahayı özellikle istediği belirtilirken, bonservis görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı. Yönetim, takas teklifiyle bir kez daha İstanbul ekibinin kapısını çalacak. Önerilecek ismin Leo Dubois olduğu öğrenildi. Transfer gerçekleşirse Aslan hem yabancı kontenjanında yer açacak hem de yerli rotasyonunu güçlendirecek.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2023, 13:57
YORUM EKLE