Mehmet Özcan: "Galatasaray transfer listesinin ilk sırasına yazdı, girişimler başladı"

Yaz sezonunda yaptığı transferlerle dikkat çeken Galatasaray yeni bir transfer için kolları sıvadı ve aradığı oyuncuyu buldu.

Mehmet Özcan: "Galatasaray transfer listesinin ilk sırasına yazdı, girişimler başladı"

Yaz transfer sezonunda kadrosuna birçok yıldızı katan Galatasaray, oyun anlamında ve gol yollarında beklentilerin altında kaldı. Son maçta Karagümrük'ü 2-0 mağlup eden sarı kırmızılı takım bu hafta zorlu Beşiktaş derbisine çıkacak.

G.SARAY FENERBAHÇE'NİN 5 PUAN GERİSİNDE

Okan Buruk yönetiminde bu sezon 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Galatasaray, lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor.

FLORYA'DA GÜNDEM KAZIMCAN

Karagümrük galibiyetinin ardından izin yapan Galatasaray, dün Florya'da toplandı ve Beşiktaş derbisi hazırlıkları başladı. İlk 11'ini henüz belirlemeyen Okan Buruk, sakatlığı bulunan Kazımcan'ın durumuna göre sol bek tercihine karar verecek.

OKAN BURUK: "BİLİNÇLİ BİR LİNÇ KAMPANYASI"

Karagümrük galibiyetiyle üç maçlık kötü seriyi bitiren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, çıkışlarının süreceğini söyledi. Ajans1905'e konuşan 49 yaşındaki hoca, "Bilinçli bir linç kampanyası olduğu açık, bana olanı önemsemiyorum ama Galatasaray'a zarar verirse iş değişiyor" dedi.

"F.BAHÇE'NİN ŞAMPİYON İLAN EDİLMESİ İŞİMİZE YARAR"

İyi yolda olduklarını belirterek taraftardan destek isteyen Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orta saha ve forvetimiz birbirine alıştı, defans problemlerimizi çözeceğiz. Ceza ve sakatlıklardan dolayı problemler yaşadık. Oyunumuzu üstüne koyarak geliştireceğiz. Kulağımızı kapattık, işimize konsantre olduk." Fenerbahçe'nin yükselişiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Medyada şimdiden şampiyon ilan edilmesi, işimize yarar."

TRANSFER HAREKETLİLİĞİ

Orta sahaya Oliveira, Midtsjø, Torreira ve Mata gibi yıldızları katan Galatasaray'da yeni bir transfer hareketliliği yaşanıyor.

Yaz transfer döneminde Mertens ve Mata gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katan Galatasaray, geleceğe yönelik hamlelerle takımı gençleştirecek.

G.SARAY'A GENÇ ORTA SAHA

Sarı-kırmızılı kulüpte listenin ilk sırasına Belçika'dan Nicolas Raskin yazıldı. Standard Liege'in 21 yaşındaki çok yönlü orta saha oyuncusu için girişimler başladı.

U-15'ten U-21'e kadar alt yaş kategorilerinde düzenli olarak Belçika milli formasını giyen Raskin, sezon sonunda bitecek sözleşmesini henüz uzatmadı.

Nicolas Raskin & Galatasaray, biraz daha lider karakterlere mi ihtiyaç var?  - Sportif Cümleler

ÜÇ FARKLI POZİSYONDA OYNAYABİLİYOR

Standard Liege, 2001 doğumlu oyuncunun sözleşmesini yenileyip Avrupa'nın büyük liglerine satmanın planlarını yapıyor. Galatasaray ise bonservisini almanın çok zor olduğu Raskin'in serbest kalma ihtimalini fırsata çevirmek istiyor.

6-8 ve 10 numara pozisyonlarında oynayabilen Nicolas Raskin uzun süredir sarı-kırmızılı kulübün scoutları tarafından takip ediliyor.

Belçikalı yıldız adayı bu sezon Standard Liege ile 15 maça çıkarken 1 gol-4 asistlik performans sergiledi.

Genç oyuncunun piyasa değeri 5 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022, 03:50
YORUM EKLE