Mehmet Özdilek: "Galatasaray'da en çok beğendiğim oyuncuydu, topsuz oyunda çok yoktu ama..."

Galatasaray, Süper Lig'de Kadıköy'de Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı.

Mehmet Özdilek: "Galatasaray'da en çok beğendiğim oyuncuydu, topsuz oyunda çok yoktu ama..."

TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Özdilek'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, DAHA DERLİ TOPLU OYNADI"

"Fenerbahçe'nin iç saha performansına bakıyorsun çok etkili ama her maçta aynı felsefeyle oynuyor. Bu maçta önde basmaktan çok biraz daha bekleyen, kaptığı toplarla eksik bitirmeye çalışan bir Fenerbahçe vardı. Galatasaray daha derli toplu oynadı ama Fenerbahçe oyun anlayışından feragat etti. Bir oyuncu çok oyuncudur derim her zaman. Fred, bu derbide gerçekten çok etki ederdi."

"FENERBAHÇE, GALATASARAY'IN DENGESİNİ BOZAMADI"

"Orta saha oyuncuları geriden geldiğinde önlem almak zordur. Fenerbahçe, Fred, Szymanski ile savunma arası koşularını çok iyi yapıyordu. Fred'in eksikliğiyle Galatasaray'ın dengesini bozamadı. Rakibine de oranla daha dağınık duruyordu."

"ZIYECH'İ ÇOK BEĞENDİM"

"Galatasaray ne yaptığı bilen bir takım görüntüsü çizdi. Taraftar da takımını kabul etmedi. Fenerbahçe'nin en önemli oyuncuları bekleri değil mi? Ama bugün hiç etkili olamadılar. Bunun sebebi karşısındaki oyuncuların da çok etkili olmasından kaynaklı. Ben Ziyech'i çok beğendim. Topsuz oyunda çok olmasa da toplu oyunda çok oynadı."

"BU MAÇ ÖYLE BİRİ ÇIKMADI"

"Kerem Aktürkoğlu ve Ziyech, rakip kanat oyuncuları durdurma anlamında etkiliydi. Kitlenen oyunda orta sahaların kalitesiyle maç çözülür. Büyük oyuncular, büyük maçları çözer deriz hep ama bu maç öyle biri çıkmadı."

"BÜYÜK GERGİNLİKLER VARDI"

"İki takımda kazanma arzusunun getirdiği büyük gerginlikler vardı.Bu top kayıplarının sebebini ben buna bağlıyorum. Bu kaliteli oyuncuların üzerinde baskı olmaması lazım. İlk deneyimler hep hatalı oldu. İlk paslar hep önemlidir. Riskli paslar, top kayıpları maçın geneline işledi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, 14:16
YORUM EKLE