Metin Karabaş: "Galatasaray'a sürekli teklif geliyor, ikisini de bırakmak istemiyorlar"

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur, teknik direktör Okan Buruk'la yeni sezon kadrosunu konuşmak üzere Florya'ya gitmeye hazırlanıyor.

Metin Karabaş: "Galatasaray'a sürekli teklif geliyor, ikisini de bırakmak istemiyorlar"

Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek, Erden Timur ve Okan Buruk, önümüzdeki birkaç gün içerisinde Florya’da bir araya gelerek, şampiyonluk sonrası kurulacak kadronun detaylarını masaya yatıracak. Gündemin ilk sırasında iki yıldızın bonservisleri var, ardından sıra diğer takviyelere ve Avrupa kulüplerinin ısrarla istediği eldeki yıldızlara gelecek. 

YÖNETİM İLGİDEN MEMNUN

Bu sezon iç sahada 46 bin ortalama yakalayan Galatasaray, en fazla tribün doluluk (yüzde 88) oranına sahip kulüp konumunda. Şampiyonluk havasına giren taraftarlar bir süre önce yenilemeye sunulan kombinelere büyük ilgi gösterdi. Kısa sürede 27 bin kombine kart yenilendi ve Galatasaray'ın kasasına 320 milyon TL sıcak para girdi. Yüzde 400'e yakın zam yapılmasına rağmen bu sezonki tribün geliri şimdiden 3'e katlandı ve kulüp rekoru kırıldı. Yönetim ilgiden memnun ve takıma büyük yatırımlar yapmaya devam edilecek.

19 OYUNCU İÇİN İLK OLACAK

Galatasaray sezon sonunda ipi göğüslerse, kadrosundaki 28 futbolcunun 19'u ilk kez şampiyonluk kupası kaldırmış olacak. Boey, Nelsson, Abdülkerim, Mertens, Kerem, Zaniolo, Yunus, Barış ve Dubois'nın yanı sıra Kaan Ayhan, Ross, Adekugbe, Kazımcan, Berkan, Okan Kocuk ve Yusuf Demir kariyerinde bir ilki yaşamaya hazırlanıyor. Yinet akımın genç isimleri Jankat, Baran ve Hamza da ilk şampiyonluk için geri sayıma geçti.

BAŞKAN DURSUN ÖZBEK VE ERDEN TİMUR FLORYA'YA GİDİYOR

Galatasaray'da gündem yeniden transfere kayıyor... Türkiye'deki seçimler sebebiyle maçların hafta içine alınması, yoğun tempoda takımları bir nebze rahatlatırken, Sarı-Kırmızılılar bu boşlukta transfer çalışmalarına ağırlık verme kararı aldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Erden Timur'la birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giderek, teknik direktör Okan Buruk'la görüşecek. Üçlü zirvede gelecek sezon kurulması planlanan kadronun detayları hakkında görüşmeler yapılacak. Şu ana kadarki transfer temasları, aciliyeti olan takviyeler veya satışı gündemdeki isimlerin durumu hakkında bilgi alışverişi olacak.

ÖNCELİK ICARDI VE RASHICA

Sarı-Kırmızılılar'ın transferdeki önceliği, artık neredeyse iç transfer gözüyle bakılan Mauro Icardi ve Milot Rashica'nın bonservislerini almak olacak.

Her iki oyuncuyla da Galatasaray'da kalmaları konusunda mutabakat sağlayan Sarı Kırmızılı yönetim, bonservis konusunu da sezon bitmeden çözüme kavuşturmanın hesapları içinde.

KESENİN AĞZINI AÇMAYA HAZIR!

Transferin son gününde kiralanan Icardi ve Rashica'dan çok memnun olan Sarı-Kırmızılılar, Okan Buruk'un sisteminde önemli yere sahip olan bu iki yıldız için kesenin ağzını açmaya hazır.

NELSSON'A TEKLİF VAR

Bir de Avrupa kulüplerinin yakından takip ettiği oyuncuların durumu var. Stoperde harika işler çıkaran Victor Nelsson bu isimlerin başında geliyor. Sezon başında Sevilla ile anlaşan, ancak kulübün 1 sezon daha kalması için ikna ettiği Danimarkalı oyuncuya çok sayıda teklif var ve bu kez ayrılık kaçınılmaz görünüyor.

TORREIRA VE BOEY İLGİ ODAĞI

Tıpkı Nelsson gibi müthiş bir sezon geçiren Torreira ile Boey için de kulübe sürekli teklifler geliyor. Ancak Galatasaray Yönetimi, bu iki futbolcuyu elden çıkarmaya sıcak bakmıyor. Okan Buruk'la yapılacak görüşmeden sonra iç transfer sürecinin netleşmesi bekleniyor.

GOMIS SEZON SONU YOLCU

Geçtiğimiz günlerde teknik direktör Okan Buruk'la yaşadığı problem sonrası kadro dışı bırakılan, ancak takım arkadaşlarının ricasıyla kısa sürede affedilen Bafetimbi Gomis, o günden sonra forma bulmakta zorlanıyor.

YENİ KONTRAT ÖNERİLMEYECEK

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 37 yaşındaki santrfora yeni kontrat teklifi yapılmayacağı öğrenildi. Gomis'in, kendisine ilgisi devam eden Suudi Arabistan kulüplerinden birini tercih edeceği belirtiliyor.

Kaynak: Metin Karabaş / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023, 18:38
YORUM EKLE