Metin Karabaş: "Galatasaray'ın transfer listesinde ilk sırada, Fenerbahçe de istiyor"

Sevilla’nın Victor Nelsson için bastırması ve en az 20 milyon Euro’yu gözden çıkarması, kadrodaki alternatif Mathias Ross’un da ciddi bir sakatlık yaşaması, Galatasaray’ı şimdiden tedbir almaya yöneltti.

Metin Karabaş: "Galatasaray'ın transfer listesinde ilk sırada, Fenerbahçe de istiyor"

Sezon başında Victor Nelsson için Galatasaray 'ın kapısını çalan ve bonuslarla 15 milyon Euro teklif eden Sevilla, o günlerde operasyonu bitiremediğine pişman. Müthiş bir sezon geçiren 24 yaşındaki savunmacı, Katar'da Danimarka Milli Takımı'yla yıldızını daha da parlatmaya çalışacak. Sevilla'nın teklifine o günlerde "Evet" diyen Nelsson'u zor da olsa ikna eden ve kontratında iyileştirmeye giden Sarı-Kırmızılılar, bu kez masada bir hayli terleyecek gibi görünüyor.

25 milyon Euro'ya çıkılması mümkün

Çünkü İspanyollar, genç futbolcuyla görüşmelere yeniden başladı. Ayrıca Sevilla'nın bu defa 20 milyon Euro'luk bir teklif yapacağı, Galatasaray'ın talep ettiği 25 milyon Euro'ya çıkılmasının da mümkün olduğu belirtiliyor. Ligin başında Nelsson'a 20 milyon Euro ve üzeri teklifler için söz veren Galatasaray Yönetimi, bu defa teklifi kabul etmek zorunda.

Brezilyalı stoper tekrar radara girdi

Galatasaray'da stoper operasyonu başlıyor... Victor Nelsson ile Sevilla arasındaki aşk yeniden alevlenince, Sarı-Kırmızılılar şimdiden önlem almaya karar verdi. Bu doğrultuda yaz döneminde Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Brezilyalı stoper Nino, tekrar radara girdi. Fenerbahçe 'nin de transfer listesinde yer alan 25 yaşındaki savunmacı, artık Avrupa'da oynamak istediğini hem kaptanı olduğu Fluminense'ye hem de menajerlik şirketine bildirmiş durumda.

Galatasaray fırsata çevirmeye kararlı

Sarı-Kırmızılılar, Sambacı'nın bu isteğini fırsata çevirmeye kararlı. İlk yapılan maliyet araştırmalarında, Brezilya kulübünün genç futbolcuyu 6-7 milyon Euro bandında bırakabileceği bilgisine ulaşıldı.

Paranın bir bölümü Nino'nun transferinde kullanılabilir

Sarı-Kırmızılılar'ın Nelsson'un satışından beklediği rakam ise 25 milyon Euro civarında. Dolayısıyla bu paranın bir bölümü, Nino'nun transferinde kullanılabilir. Genç yaşında kaptanlık pazubandı takan ve 6 kez Brezilya Milli Takımı'nın formasını giyen Nino, 1.88'lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Şu ana kadar kulüpler düzeyinde 225 maça çıkan, kolay kolay sakatlanmayan Nino'nun, Avrupa futboluna uyum sağlaması durumunda, tıpkı Nelsson gibi 1-2 sezon içerisinde Galatasaray'a çok daha büyük paralar kazandırabileceği tahmin ediliyor.

* 6 kez Brezilya Milli Takımı'nın formasını giyen, genç yaşında Fluminense'de kaptanlık pazubandı takan 1.88 boyundaki Nino, Cim Bom'un stoper listesinde ilk sırada yer alıyor.

Ross da sakatlanınca...

Sezon başındaki plana göre Nelsson'un satılması halinde, onun yerine Mathias Ross'la herhangi bir aksama ve uyum sorunu yaşanmadan yola devam edilecek, Metehan Baltacı ve Emin Bayram rotasyonuyla sezon tamamlanacaktı. Nelsson'dan gelecek para da diğer bölgelerdeki takviyelerde, kiralık oyuncuların bonservislerinin alınmasında kullanılacaktı. Ancak Ross'un ciddi sakatlığı, bu planların ötelenmesine yol açtı.

Dolayısıyla Sarı-Kırmızılılar, başta Nino olmak üzere içinde yerli oyuncuların da bulunduğu geniş bir stoper listesi üzerinde transfer çalışmalarına başlamak zorunda kaldı.

Kaynak: Metin Karabaş / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2022, 15:07
YORUM EKLE