Metin Öztürk: "Taraftarı ayağa kaldıracak bir teknik direktör var"

Galatasaray Kulübü Başkan adayı Metin Öztürk, GSTV'de önemli açıklamalarda bulundu.

Metin Öztürk: "Taraftarı ayağa kaldıracak bir teknik direktör var"

Metin Öztürk, başkanlık seçimi öncesinde projeleri ve teknik direktör çalışmaları hakkında konuştu.

Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde:

"Biz, liseli-lisesiz seçimi yapmadık. Galatasaray'ın iki yıl, bir aylık sorunlarına yönelik bir ekip kurduk. Biz bugüne odaklandık."

"Satan değil, geliştiren tarafta olacağız. Bugün Florya'yı satsanız, 1 yıllık futbolcu giderlerini anca sağlarsınız. Farklı bir ekonomi modeliyle, Galatasaray'ın gelirleriyle ilgili 1.5 Milyar TL'lik hasılat bekliyoruz."

"İyimser hesapla 600 milyon lira, kötümser bakışla 1 milyar lira zarardayız. Biz bu sene Burak Elmas'ın hazırladığı onaylanmayan bütçeyi onaylatacağız ve ilerletip yetmezse cebimizden vereceğiz. Kulübün bu bütçeyi büyütme şansı yok."

"Biz kasada para ile geliyoruz. Galatasaray'ın en azından 200 milyon TL'ye ihtiyacı var. Kasaya para mı koyarsınız, futbolcu mu satarsınız bilmiyorum. Biz varlıklarımızı satmadan büyütmeye geliyoruz."

"Bankalar Birliği ile görüşeceğiz. Galatasaray'ın acil ödemeleri var. 2024 Mayıs'ına girerken taahhütlerimizi yerine getirip Bankalar Birliği anlaşmasından çıkma hedefimiz var."

"Nef Stadı'nın isim hakkı konusunda Erden Timur, 'daha çok para veren bir sponsor bulursanız, ben çekilmeye hazırım' dedi. Erden beyle yarın görüşeceğim. Daha iyisini bulana kadar mücadele edeceğiz."

"Biz şampiyonluğa giden bir takım kuracağız. Sayın Torrent, bizi ikna ederse tabii ki onunla devam ederiz ancak şu anda eldeki sonuçlar başarısız. 'Hocanın tazminat maddesi var' derseniz, onu da değerlendireceğiz."

"Yeni hoca olursa yerli olur. Hocamıza bir saygısızlık yapmıyoruz. Ortada bir başarısızlık var. Bu başarısızlığın devam etmesine tahammül etmeyiz, tazminata bakmayız. 2-3 adayımız var, Galatasaray'da şampiyonluklar yaşamış, taraftarı ayağa kaldıracak bir isim var"

"Mecidiyeköy'deki yerimizi asla satmayı düşünmüyoruz. Oraya bir rezidans projesi yapacağız."

"Burada önemli olan yatırımı doğru yapmak. Gomis'ten Falcao'ya olan süreçte 50 milyon Euro'ya yakın bir tutarı kaybettik. Eski yönetimleri eleştirmek istemiyorum. Bir de Kerem Aktürkoğlu gerçeği var. Geriye dönüp baktığınızda acayip bir kaynak israfı var."

"Yaklaşık 25 milyon Euro'luk bir bütçe var. Efektif olarak kullanılırsa Galatasaray şampiyon olacaktır. Şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağız. Bütçe yetmezse kendi cebimizden vereceğiz. Futbol iyiyse diğer branşları çevirebiliyoruz. Amatör branşlar için 21 tane sponsorumuz hazır. Hepsinin ödeyeceği rakamlar farklı."

"Önceki seçime girerken 'Kemerburgaz'a 4 tane saha yapacağız' demiştik ancak şu anda oraya yönlendireceğimiz parayı kasa kolaylığı için kullanacağız. Hedefimiz, Kemerburgaz'ı başlatmak ama çok da acele etmiyoruz. Florya ve Galatasaray Adası daha öncelikli konular."

"Levent Nazifoğlu hakkında bir takım eleştiriler geliyor. Levent Nazifoğlu'nun kişiliğini ve bilgisini sorarsanız, 10 üzerinden 11'dir. Eleştiri yaparken o günkü durumlara bakmanız lazım. Ben sonuna kadar yanındayım."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2022, 23:10
YORUM EKLE