"Milan ile Galatasaray arasında tarihi takas!"

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Başakşehir'i 7-0 mağlup eden ve Dünya Kupası arasına moralli giren Galatasaray'da sürpriz bir ayrılık yaşanabilir.

"Milan ile Galatasaray arasında tarihi takas!"

Yaz ayı transfer döneminde Galatasaray'ın yoğun uğraşlar vererek kadrosuna kattığı yıldız futbolcuyu Milan'ın istemesi sarı-kırmızılı yönetimde hareketliliğe neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Başakşehir'i 7-0 mağlup eden ve Dünya Kupası arasına moralli giren Galatasaray'da sürpriz bir ayrılık yaşanabilir. Haris Seferovic ve Patrick Van Aanholt ile yollarını ayırmayı planlayan sarı-kırmızılılarda sezon başında transfer edilen yıldız oyuncuya dünya devi resmen talip oldu. İki kulüp arasındaki görüşmelerin olumlu ilerlediği ve transferin gerçekleşme ihtimalinin oldukça arttığı ifade edildi. Transferin mali detayları da belli oldu.

Beşiktaş derbisinden sonra, Başakşehir maçında da performansıyla beğeni toplayan Mauro Icardi’yi kazandıran diyalog ortaya çıktı. Wanda Nara ile problem yaşadığı süreçte, Teknik Direktör Okan Buruk’un yanına giden Arjantinli oyuncu, “Bazı problemlerim var. Sizden izin istiyorum” dedi. Buruk’un, kendisinden izin isteyen öğrencisine, “Git kafanı dinle ve ailevi sorunlarını çöz. Sen bir gün istiyorsun. Ben sana 2 gün izin veriyorum” dedi.

Arjantinli futbolcunun Adana Demirspor maçındaki yokluğu da kamuoyuna sakatlık olarak yansıtıldı ve sorunlar halledildi. Bu durumun Icardi’deki büyük değişimin nedeni olduğu belirtildi. Hocasından yakınlık gören yıldız futbolcu, kendisini takıma daha çok vermeye başladı. Icardi’nin, derbiden sonra Okan Hoca’nın oğlu Ali Yiğit’i tribünlere götürmesi, son karşılaşmada da gol atmak yerine Kerem’e pas vermesi bu olumlu değişimin sonucuydu.

La Liga temsilcisi Sevilla'nın Victor Nelsson ısrarı bitmiyor. Sezon başında Danimarkalı savunmacıyı transfer etmek için uğraş veren ancak başarılı olamayan İspanyol ekibinin devre arasında yeniden harekete geçeceği öğrenildi.

İspanyol basınında yer alan habere göre, İspanyol kulübünün sportif direktörü Monchi’nin izlediği Danimarkalı oyuncu için Teknik Direktör Jorge Sampaoli’den de onay geldiği belirtildi. Bilindiği gibi Nelsson’un sözleşmesinde 25 milyon euroluk serbest kalma maddesi yer alıyor. Danimarkalı oyuncunun sözleşmesi 2026 yılında sona erecek.

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen futbolcular belli olmaya başladı. Yabancı kontenjanında yer açmak isteyen sarı kırmızılılar, as takımda şans bulamayan isimlerle vedalaşmayı planlıyor.

TRT Spor'da yer alan habere göre Galatasaray'ın ara transfer döneminde ilk olarak Haris Seferovic ile yollarını ayırması bekleniyor. Sezon başında Benfica'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan İsviçreli futbolcu, Galatasaray'ın forvet hattında üçüncü tercih konumunda bulunuyor.

Ligin ilk dört haftasında 11'de yer alan Seferovic, sonrasında as takımda yer bulamadı. Sarı kırmızılı formayla sekiz lig maçında 378 dakika süre alan 30 yaşındaki forvet, son üç maçta forma giymedi. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı iki maçta da fileleri havalandıran Seferovic, ligde ise gol sevinci yaşayamadı.

Galatasaray'da takımdan ayrılması gündemde olan bir diğer isimse Patrick van Aanholt... Ligin ilk yedi haftasında 11'de yer alan Hollandalı futbolcu, iki asist katkısı verdi.

Son altı lig maçın dördünde kadroya alınmayan tecrübeli sol bek, yabancı sınırı nedeniyle gözden düştü. Patrick van Aanholt'un da takımdan ayrılmaya sıcak baktığı gelen haberler arasında... Teknik direktör Okan Buruk'un, ara transfer dönemine kadar savunmanın solunda Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş'tan yararlanması bekleniyor.

Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira, ülkesiyle Dünya Kupası'nda boy göstermeden önce açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takıma transferi hakkında konuştu.

Lucas Torreira, "İkinci kez bir Dünya Kupası'nda oynamayı deneyimleyeceğim. Bu harika olacak. Dünya Kupası en önemli turnuvalardan ve orada şampiyon olmak, harika bir duygu olur. Takımda en önemli şey güvendir. Sahada olmam ya da kulübede yer almam sorun değil, ben her zaman elimden gelen katkıyı yapacağım." dedi.

Galatasaray'la ilgili konuşan Lucas Torreira "Dünya Kupası için sürekli oynamam gerekiyordu. Bu yüzden Galatasaray'ı ve Türkiye'yi seçtim. Proje beni ikna etti. Benim gibi bir oyuncunun, devamlı oynaması çok önemli." dedi.

Transfer dönemiyle ilgili konuşan 26 yaşındaki futbolcu "Çok fazla belirsizlik ve endişe vardı. Birçok seçeneğim vardı, Fiorentina'daki harika sezonumun ardından İtalya'da kalmayı dilerdim. Ancak hepimizin bildiği gibi futbol her an, her şey değişebilir." diye konuştu.

MILAN TALİP OLDU

Galatasaray'ın sezon başında Arsenal'den transfer ettiği Lucas Torreira'ya Milan talip oldu. İtalyan basınında yer alan habere göre Bakayoko ile Ocak ayında yollarını ayırmayı planlayan Milan'ın Fildişi Sahilli yıldızın yerini Lucas Torreira ile doldurmayı planladığı belirtildi.

Galatasaray, Lucas Torreira'yı sezon başında Arsenal'den 6 milyon Euro'ya kadrosuna katmıştı. Calcio Style'da yer alan habere göre Milan, Torreira için Galatasaray'la görüşmelere başladı. Her iki kulübün görüşmelerde mesafe aldığı ve transferin gerçekleşme ihtimalinin oldukça arttığı ifade edildi.

Calcio Style'da yer alan habere göre Milan, Lucas Torreira için Galatasaray'a satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sundu. Habere göre Milan, 2 milyon Euro kiralama ücreti ve 13 milyon Euroluk satın alma opsiyonlu teklifini sarı-kırmızılılara sundu. Galatasaray'ın bu teklif olumlu geri dönüş yaptığı ifade edildi.

"Arsenal zamanlarına göre Torreira'non piyasa değeri 15 milyon Euro'ya kadar düştü. Milan'ın teklifi 2 milyon Euro kiralama ücreti ve 13 milyon Euroluk satın alma opsiyonunu içeriyor. Müzakereler önümüzdeki birkaç gün içinde hızlanabilir.

Galatasaray ile yapılan ilk temaslardan olumlu geri dönüş alındı. Fakat Ballo Toure'nin başka bir kulübe satışı Torreira transferini çıkmaza sokabilir çünkü Galatasaray, Toure'yi çok istiyor. Torreira'yı kadrosuna katmak isteyen Milan, Ballo Toure'yi Galatasaray'a göndermeye hazır. Bir takas ihtimalinden söz ediliyor. Fransız sol bek Türkiye'ye gitmeyi kabul ederse bu ihtimal de masada yer alıyor."

Kaynak: Vatan

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2022, 14:30
YORUM EKLE