Murat Yakın: "Galatasaray'dayken onunla geçen hafta görüştüm ve 'Durumun nasıl?' diye sordum, ihtiyacımız var"

Türk kökenli İsviçreli teknik direktör Murat Yakın, Dünya Kupası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yakın, Galatasaray'da forma giyen İsviçreli Haris Seferovic ile ilgili de konuştu.

Murat Yakın: "Galatasaray'dayken onunla geçen hafta görüştüm ve 'Durumun nasıl?' diye sordum, ihtiyacımız var"

A Milli Takım'ımız 2022 Dünya Kupası'nda yer almasa da Türk kökenli İsviçreli teknik direktör Murat Yakın, Katar'da İsviçre'nin başarısı için ter dökecek… 48 yaşındaki teknik adam, Sabah Spor'a zorlu turnuva öncesi özel açıklamalarda bulundu.

Kupada işlerinin kolay olmadığını ancak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcının açıklamaları şu şekilde;

"SEFEROVIC'E GÜVENİYORUZ"

İsviçre Milli Takımı olarak Dünya Kupası'na tam anlamıyla hazırız. Seferovic'i kadroya davet ettik. Onunla geçen hafta görüştüm ve 'Durumun nasıl?' diye sordum. Hiçbir problemi bulunmadığını ve oynamaya hazır olduğunu söyledi. Sağlık durumu da iyi. Kupa maçlarında Galatasaray'da oynadı, gol de attı. Biz de davet etmek istedik. Ona ihtiyacımız var. Seferovic iyi bir forvet oyuncusu. Gol yollarında ona güveniyoruz.

"HER MAÇIMIZI FİNAL GİBİ OYNAYACAĞIZ"

Geçen sene Dünya Kupası elemelerinde gayet iyiydik. Defans oyuncumuz Akanji, Manchester City'ye transfer oldu ki bu kariyeri için çok önemli bir adım. Orada daha da tecrübe kazandı. Orta sahada Xhaka, Arsenal'de hep oynuyor. Formda bir şekilde geliyor Dünya Kupası'na. Maçtan maça bakacağız çünkü her maç kendi içinde bir final gibi geçecek. İyi yerleri hedefliyoruz. Brezilya, Sırbistan, Kamerun maçlarımız var. Zorlu bir gruptayız ama biz de en iyi şekilde hazırlandık.

"KEŞKE TÜRKİYE DE KUPADA OLSAYDI"

Türk Milli Takımı oyuncularını çok beğeniyorum. Kaliteli bir ekip. Bence futbol şanssızlıkları sonucu Dünya Kupası'na katılamadılar. Keşke Türkiye de Katar'da olsaydı. Bir dahaki turnuvalarda Türkiye'yi görmek ve İsviçre Milli Takımı olarak maç yapmak çok isteriz.

İSVİÇRE'Yİ KATAR'A TAŞIDI

Kariyerinde daha önce 7 farklı takım çalıştıran ve Ağustos 2021'den bu yana İsviçre'nin başında olan Basel doğumlu Türk antrenör Murat Yakın, İsviçre'yi Dünya Kupası'na taşıdı. 1998-2000 yıllarında Fenerbahçe'de forma giyen 48 yaşındaki hoca, sarı-lacivertli forma altında 32 karşılaşmaya çıktı. Deneyimli teknik adam, Dünya Kupası elemelerinde 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak Katar vizesini kazandırdı.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022, 01:05
YORUM EKLE