Nevzat Dindar: "3 oyuncudan sadece biri Galatasaray'da şansını kullanmak istedi"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 11 hafta sonra kendileri için lehte bir karar veren Video Asistan Hakem (VAR) uygulamasına esprili bir yaklaşımda bulundu.

Nevzat Dindar: "3 oyuncudan sadece biri Galatasaray'da şansını kullanmak istedi"

Fatih Karagümrük karşısında iyi bir futbol ortaya koyan, 33. dakikada VAR’ın uyarısı üzerine ekipten Adnan’ın kırmızı kart görmesiyle avantaj sağlayan Cim-Bom, rakibin 10 kişi kalmasının avantajını kullandı. Ancak Cim-Bom’un iki golü, yine VAR nedeniyle iptal edildi. 51. dakikada Emin Bayram’ın Karagümrüklü Viviano’ya faul yaptığı uyarısını verilirken, monitör başına giden hakem Bahattin Şimşek golü iptal etti. Aynı şekilde 92. dakikada Yunus’un sayısı da Gomis’in ofsaytı gerekçe gösterilerek geçerli sayılmadı.

‘Kalitemiz bulunuyor’

Sarı-kırmızılı teknik adam, her geçen daha iyiye gittiklerini belirterek, bitiricilik sorununu çözmeleri durumunda işlerin kendileri için daha kolay gideceğini söyledi.

Antrenmanlarda hücumları sonlandırma konusunda çok çalıştıklarına vurgu yapan Okan Buruk, bu sorunu aşacak kaliteye sahip olduklarını dile getirdi. Sarı-kırmızılıların teknik patronu şöyle devam etti: “Pozisyona girmek önemli. Aksiyon almak, şut almak önemli. Az gol attığımızda da rakip kaleye giden, pozisyona giren bir takımız.”

Muslera’dan kart sitemi

Karagümrük’ün 10 kişi kaldığı pozisyon sırasında Galatasaray Kaptanı Muslera, Teknik Direktör Okan Buruk’un yanına kadar gelerek sitemde bulundu.

Uruguaylı file bekçisiyle arasındaki diyaloğu anlatan Buruk, “Geçen hafta pozisyonun içindeydi ama hakemin yanına geldiği için sarı kart gördü. Karagümrük maçında da rakip kaleci geldi ama sarı kart gösterilmeyince Muslera gelip, ‘Rakip kaleci gitti ama sarı kart görmedi, bana gösteriyorlar’ dedi” ifadesini kullandı.

Emre Taşdemir küllerinden doğdu

Sezon başında Galatasaray’da üç Emre vardı: Emre Akbaba, Emre Kılınç ve Emre Taşdemir. Bunlardan yeni sezonda fazla forma şansı bulamayacaklarını düşünerek ayrılma kararı aldı. Emre Akbaba bonservisiyle Adana Demirspor’a verilirken, Emre Kılınç ise kiralık olarak Ankaragücü’ne gitti. Okan Buruk, bu iki oyuncunun da gitmesini istemiyordu ama son sözü futbolcular söylemişti.

Üçüncü Emre ise adeta küllerinden doğdu. Geçen sezonu kiralık olarak Giresunspor’da geçiren ama yine çok fazla oynama şansı bulamayan 27 yaşındaki futbolcu, şansını Cim-Bom’da kullanmak istedi. Son oynanan Karagümrük maçında ilk kez forma bulan Emre, 1 gol, 1 asistle pes etmemenin mükafatını aldı. Bu sezon sadece 4 Rezerv Lig maçında görev alan Emre, burada da 2 gol atmış, 2 asist yapmıştı.

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2022, 18:15
YORUM EKLE