Nevzat Dindar: "'Eğer iki tane alacaksak takımda kalsın' dedi, haklı çıktı"

Galatasaray’da Kazımcan’ın sakatlanmasıyla, Türk futbolcu olarak sahaya hangi üçlünün çıkacağı merak konusu oldu. Okan Buruk, Abdülkerim ile Kerem ikilisinin dışında hangi üçüncünün yer alacağı arayışına girdi.

Nevzat Dindar: "'Eğer iki tane alacaksak takımda kalsın' dedi, haklı çıktı"

Süper Lig'de son olarak İstanbulspor'u mağlup eden ve liderliğe yerleşen Galatasaray'da sakatlıklar can sıktı. Galatasaray’da Kazımcan’ın sakatlanmasıyla, Türk futbolcu olarak sahaya hangi üçlünün çıkacağı merak konusu oldu.

622 GÜN SONRA LİDERLİK

İstanbulspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray’da 662 gün sonra gelen liderliğin sevinci yaşanıyor. Sarı-kırmızılı takımın zirveye yükselmesinde en büyük pay sahibi Okan Buruk oldu. Deneyimli teknik adam, geçen sezon kimi haftalar düşme potasında bulunan ve ligi 13. sırada tamamlayan takımı bu sezon ayağa kaldırarak liderliğe getirdi. Galatasaray’a imza atarken şampiyon olacaklarını söyleyen genç teknik adam, zaman zaman oyun olarak eleştirilse de sonuç almasını bildi.

GALİBİYET SERİSİ

Birçok yeni transfer ve dünya yıldızı isimlerden oluşan kadroda sevgi ve saygıya dayanan güzel bir iletişim kuran Okan Buruk haftalar ilerledikçe bunun meyvelerini almasını bildi. Kadro adaletinde kimseyi küstürmedi. Gerektiğinde altyapıdan Emin’i, 19’luk Kazımcan’ı da oynattı, ihtiyacı olduğunda 37’lik Gomis’i de... Yine sistemin oturması ve fikstür dezavantajının sona ermesiyle de galibiyet serisi yakalanmış oldu.

GOMIS KATKISI

Okan Buruk ilk senesinde kadro mühendisliği konusunda da adeta ders verdi. Takımda Gomis ile beraber Mustafa Muhammed ve Diagne gibi forvetler bulunmasına rağmen, 37 yaşındaki Fransız oyuncuyu takımda bırakan başarılı çalıştırıcı, “2 forvet alacaksak Gomis’i tutmamız yeterli. O tecrübesi ile bize katkı verecek ve hamle oyuncumuz olacak” diyerek yönetime sunduğu tez haklı çıktı. Tecrübeli futbolcu, Icardi ve Seferovic’e rağmen büyük katkı verdi.

YERLİ SENARYOSU

Galatasaray’da Kazımcan’ın sakatlığı yerli denkleminde yeniden taşları yerinden oynatacak gibi görünüyor. Teknik Direktör Okan Buruk antrenmanlarda özellikle bu konu üzerine duruyor.

Buruk’un önündeki seçenekler şöyle:

Okan Kocuk-Abdülkerim-Kerem: Bu gerçekleşmesi zor plana göre Muslera’dan vazgeçilip kalede Okan tercih edilecek. Okan Hoca, yerli konusunda elini güçlendirecek gibi görünse de buna sıcak bakmıyor.

Abdülkerim-Emre Taşdemir-Kerem: Sol bekte bu plana göre Kazımcan’ın yerine sakatlıktan çıkan Emre Taşdemir forma giyecek. Fiziksel eksiği endişelendiriyor.

Abdülkerim-Barış-Kerem: Sol bek pozisyonu Aanholt veya Dubois’e emanet edilecek. İstanbulspor maçında iyi görünmeyen Rashica kesilip, hazırlık kampının yıldızı Barış tercih edilecek. Sivas maçı öncesi bu olasılık güçlendi.

Abdülkerim-Berkan-Kerem: Bu plana göre ise cezalı Torreira’nın yerine Berkan oynayacak. Diğer yerliler ise yine Abdülkerim ile Kerem olacak.

Abdülkerim-Baran-Kerem: 6 numara özelliği olan 19 yaşındaki Baran Aksaka’nın sürpriz şekilde tercih edilmesi de yine opsiyonlar arasında yer alıyor. Ancak Buruk ve ekibi, Sivas maçı için bunu riskli görüyor.

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 22:35
YORUM EKLE