Nevzat Dindar: "Galatasaray'da tutarsa makine gibi iş yapar, adından söz ettirecek"

Galatasaray'da gözler Şampiyonlar Ligi'ne çevrildi. Sarı kırmızılılar, Manchester United deplasmanından güzel bir sonuçla dönmek istiyor.

Nevzat Dindar: "Galatasaray'da tutarsa makine gibi iş yapar, adından söz ettirecek"

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV yayınında Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Manchester United maçı öncesi karamsar değilim. Takımın potansiyeli ortada. Galatasaray'ın iyi bir sonuç alabileceğini düşünüyorum. Ziyech, Manchester maçında yok. Başakşehir maçında sakatlanmıştı. O maçta bir ağrı hissetti. Tedbir amaçlı oynatılmadı ama son antrenmana çıkmadı. Kazımcan da sakat oyunculardan birisi. Bunun dışında Galatasaray'da eksik yok."

"Mauro Icardi, Ankaragücü maçında pozisyonlara girdi ama atamadı. Icardi, Tete ve Barış'tan istediği topları alamadı. Maçın ardından Barış'ın yanına gidip pozisyonu anlattı. Aynı şekilde Tete de boş durumdaki Icardi'yi görmeyip kendi gol atmayı denedi. Icardi'nin zekası biraz yukarılarda. Mauro Icardi'nin zekasına yaklaşabilecek oyuncu varsa buna Ziyech derim diğerleri Mertens veya Zaha... Diğer oyuncuların da Icardi'nin dilinden anlaması lazım. Icardi'yi mutlu edelim derdinde değilim sadece doğru yerde ona pas atmak lazım."

"OKAN BURUK, JESUS SENDROMU YAŞAMIYOR"

"İki kulvardaysanız bu kadroyu ekonomik kullanmak zorundasınız. Dünyanın en iyi takımları da bu rotasyonu yapıyorlar. Galatasaray, Avrupa arenasında olmazsa sürekli oynayan bir kadro olacak. Okan hoca düzeni ve istikrarı koruyan bir teknik direktör. Geçen sene de bu konuda en istikrarlı teknik direktörlerden biriydi ancak bu sezon içinde bulunduğumuz durumlar daha farklı. Şu dönemlerde sakatlık riski de var. Okan Buruk bir Jesus sendromu yaşamıyor. Jesus'ta da benzer bir durum vardı. Fenerbahçe'nin geçen sezon başlangıcı da gayet iyiydi."

"Davinson Sanchez inanılmaz bir stoper ama riskli oyun oynuyor. Ankaragücü maçında bir iki pozisyonda bunu gördük. Sanchez benim 'işte bu' dediğim stoper ama daha az riskli oynayıp kontrollü olması gerekiyor. İdeal ikilinin Sanchez-Abdülkerim olacağını düşünüyorum. Dayanıklı, güçlü ve Nelsson'a göre topla ilişkisinin olması avantaj ama çok risk alıyor. Avrupa arenasında daha dikkatli olmak lazım."

"Normal şartlarda maçın favorisi Manchester United ama Galatasaray potansiyeli olan bir takım. Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum. Bu biraz da Manchester'ın içinde bulunduğu durumdan kaynaklanıyor. Farklı da kaybedebilir."

"FENERBAHÇE OYUN OLARAK ÖNDE"

"İyiye iyi kötüye kötü diyebilecek kişiyim. Fenerbahçe oyun olarak Galatasaray'ın önünde. Kadro kalitesi olarak tartışabiliriz ama genele baktığımızda Galatasaray kalite olarak Fenerbahçe'nin önünde. Fenerbahçe geçtiğimiz sezonlara göre daha iyi bir transfer dönemi geçirdi. Fenerbahçe'nin en iyini halini gördük, Galatasaray'ın da en iyi halini gördüğümüzde kıyaslamayı yapabiiriz. Galatasaray açısından Fenerbahçe maçı güzel ve belirleyici bir maç olabilir. Fenerbahçe'nin de oynadığı futbol taraftarlarına keyif veriyor. Asla önyargılı olmamak lazım. Fenerbahçe'yi ben açıkçası beğeniyorum. Tadic, Dzeko gibi önemli oyuncuları var. Bu oyunculara baktığımızda her an skoru değiştirebilecek isimler var. Szymanski ve Fred çok önemli oyuncular. Şu evrede Fenerbahçe, Galatasaray'dan bir tık önde. Mayıs'lar Galatasaray'ın derler... Sonbahar Fenerbahçe'nin ayı Galatasaray ise İlkbahar'ı seviyor. Anadolu kulüpleri Fenerbahçe'ye karşı açılıp fark yiyorlar. Bir takıma karşı savunma disiplinini iyi yaparsanız her takıma karşı puan alabilirsiniz. Manchester City bile puan kaybediyor. Fenerbahçe'ye karşı hocalar fantezi yapıyor. Kadro kaliteniz ortada. Takım savunmasını yapamıyorlar. Sonrasında beşlik oluyorlar."

"NDOMBELE TUTARSA MAKİNE GİBİ İŞ YAPAR"

"Ndombele'nin kilo fazlası var. Antrenmanı izledim. Galatasaray orta sahasında Kerem Demirbay ve Sergio Oliveira oynuyor. Beklentiler yüksek. Galatasaray'ın Ndombele için bir risk aldığını düşünmüyorum. Bu futbolcunun karşılığı üst düzeyde. Tutarsa makine gibi orta sahada iş yapar. Kilo problemi var. Ndombele için 1 ay var diyorum. Ndombele sıradan bir oyuncu değil. Fred'i hayranlıkla izliyorum. Geçen yayında da söyledim Fred, Galatasaray'da olsaydı bambaşka olurdu ama Ndombele'nin de adından söz ettireceğini düşünüyorum."

"ZAHA'NIN SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE YOKTUR"

"Zaha'nın sözleşmesinde özel bir madde olduğunu düşünmüyorum. Zaha bir kere golcü değil. Asist yapan bir oyuncu. Asist yapan bir oyuncunun sözleşmesine gol veya asist maddesi koydurmak mantıksız. Pas vereceği yerde kendi atar. Oyuncunun sözleşmesinde gol veya asist maddesinin bulunması bana mantıklı gelmiyor. O zaman pas vermez."

"Galatasaray'ın fizik kondisyon açısından zamana ihtiyacı var. Galatasaray 2-3 ay içinde çok iyi yere gelecek. Fenerbahçe maçında bambaşka bir Galatasaray izleyeceğiz. Galatasaray'ın orta sahasında Fred'in Fenerbahçe'ye verdiği katkıyı verebilecek oyuncu yok. Mauro Icardi güçlenecek. Kerem geçen sezonki performansına dönecek. Zaha yavaş yavaş ısınıyor."

"Şu anda Fenerbahçe, Galatasaray'a göre çok daha iyi ama aradaki puan farkı sadece iki. Galatasaray yüzde 25 ile oynuyor. Fenerbahçe limitini zorluyor. Bu anlamda daha formdalar."

"ZAMANA İHTİYAÇ VAR"

"Kopenhag maçının ilk yarısında 3-4 olacak maç 2-2 bitti. Ankaragücü maçında rekorlar kırıldı. Bahadır hayatının maçını oynadı. Galatasaraylılar zaten bu oyunu istiyor. Galatasaray'un biraz daha zamana ihityacı var."

Kaynak: Skorer

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2023, 19:25
YORUM EKLE