Nevzat Dindar: "Galatasaray opsiyonu kullanma kararı aldı, yıllarca Galatasaray'da kalacak"

Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak Türkiye Kupası'na veda eden Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Nevzat Dindar: "Galatasaray opsiyonu kullanma kararı aldı, yıllarca Galatasaray'da kalacak"

Süper Lig'de en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 9 puan fark atan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak elendi. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında değerlendirdi.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"AVRUPA LİDER OLAN TAKIMLAR KUPADA ELENİYOR"

"Maç günü çıkan haberimde Başakşehir'in bu karşılaşmayı bir intikam olarak gördüğünü yazmıştım. Başakşehir 7-0 yenilecek bir takım değildi. Galatasaray için büyük bir yıkım olarak görmüyorum. Taraftar karamsar olabilir. Beklenti Icardi, Zaniolo ve Mertensli kadronun her maçı farklı kazanması. Sonuç normal bir sonuç. Başakşehir sizi kupada tek maçlı eleminasyon sisteminde eleyebilecek bir takım. Bu sene şampiyonluk birçok kupadan daha değerli. Türkiye Kupası'nı değersizleştirmiyorum ama Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyonluk daha önemli. Galatasaray kupadan elendi ama şampiyonluğu garantiledi. Bir rehavet vardı ama bu saatten sonra Galatasaray'ın ligi asla bırakmayacağını düşünüyorum. Çeyrek finalde elenmeyi çok dramatik bir tablo olarak görmüyorum. Bir gün önce Bayern Münih elend Freiburg'a... Kendi liglerinde lider olan takımlar kupada sürpriz sonuçlar alıyorlar. Bu modaya Galatasaray da uydu."

"ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ İÇİN HENÜZ ERKEN"

"Bu hataya düşmemek lazım. Bu ligde her takımı ciddiye almak lazım. Galatasaray'ın son haftalarda gözler görülür bir düşüş olduğu, Dünya Kupası'ndan önceki son dönemeçteki oynadığı oyundan eser olmadığını kabul edelim. Bu maç ritminin yakalanamaması da çok sık ara olması. Maç ritmini yakalayamadı Galatasaray... Kağıt üzerinde bir avantajı var Galatasaray'ın ben puan olarak gerideyken de ben şampiyonluk yolunda avantajlı olduğunu düşünüyorum. Dün bazı şeyler zirve yaptı. Aynı maç içerisinde verilen verilmeyen kararlar Galatasaraylıları çileden çıkardı. Galatasaraylı futbolcular hakeme ve VAR kararlarına saygı duymuyor. Dünkü maçtan sonra Galatasaray'ın daha da kenetleneceğini düşünüyorum. Şampiyonluk yolunda ciddi avantajı var ama 'Şampiyon oldu' demek için henüz erken. Zirve yarışında ilginç sonuçlar bekliyorum."

"GALATASARAY'IN PUAN FARKINI KORUYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"Galatasaray'ın bu puan farkını koruyacağını düşünüyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin lig ikinciliği için yarışacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Nef Stadı'ndaki karşılaşmaya lig ikinciliği için geleceği bir senaryo olabilir. Galatasaray, Fenerbahçe maçına şampiyonluğu garantilemiş olarak çıkacak. Beşiktaşlılar da Galatasaray'ın maçta kazanmasını bekleyecek."

"ICARDI CEZA ALIRSA DÜNYA BASININA KONU OLURUZ"

"Bu sezon verilmesi gereken birçok cezanın verilmediğini görüyoruz. Burada psikolojik bir savaş var. Galatasaraylı oyuncu burada duygularını dile getirmiş. Galatasaraylı futbolcular bir travma yaşıyor. Her maç Galatasaray'ın aleyhine büyük bir hata yapılıyor. Hırsızın hiç mi suçu yok diye sorarlar. Galatasaraylı futbolculardaki birikimin sonucunda bir dışa vurum diye düşünüyorum. İfadeleri suç teşkil eder veya etmez bunu bilmiyorum. Kafaya taktıktan sonra Icardi'ye başka yönden de ceza verilebilir. Ceza vermek istedikten sonra bir bahane bulursun. Pes doğrusu! Dünya basınına haber oluruz. Türkiye Ligi Icardi'nin estetik golleriyle Avrupa'ya haber oluyordu. Haber olmak için Icardi'ye ceza vermek lazım."

"MAÇTA KONUŞULMASI GEREKEN KİŞİ ÖZGÜR YANKAYA"

"Kadir Sağlam, Galatasaray-Giresunspor maçını yönetmişti. Galatasaray'ın verilmeyen 2 penaltısı vardı. VAR hakemi de Hakan Ceylandı... Dünkü maçta konuşulması gereken kişi VAR hakemi Özgür Yankaya. VAR nerede var? Galatasaray'ın sezon başından bu yana tartıştığı eleştirdiği bir konuydu. Karagümrük maçında Galatasaray'ın lehine olabilecek bir karar verilmişti. Lale Orta, Dallas ile birlikte yayıncı kuruluşa çıktı. Yapılan değerlendirmelerin Galatasaray'ın aleyhine Fenerbahçe'nin lehine olduğunu onların ifadelerinden dinledik. Markaya da zarar veriyorsunuz. Fenerbahçe-Galatasaray finali izleseydik kötü mü olurdu? İnsanların beklediği final olmadı. Bu final olsun diye onların lehine karar vereceksin diye bir kural yok. Hakem kararlarının markaya zarar verdiğini düşünüyorum."

"RASHICA ŞU AŞAMADA ZANIOLO'DAN DAHA DEĞERLİ"

"Okan Buruk'un yerinde olsam Zaniolo ile başlamazdım. Rashica ile başlardım. Zaniolo fiziksel olarak tam hazır değil. Saha içerisinde hedef gösterildiğini hissetmeye başladım. Özellikle son maçlarda bazı pozisyonlarda kırmızı kart yemesi yönünde bir algı oluşturuluyor. Zaniolo özel bir oyuncu ama şu anda Galatasaray'ın kendi gerçekleriyle yola çıkması gerekiyor. Rashica belki albenisi veya popüler değil ama benim için şu aşamada Rashica daha değerli bir oyuncu. Tribünler de hemen gaza geliyorlar. Biraz da soğukkanlı olmak lazım. Hocanın kararlarını sorgulamamak lazım. Galatasaray için panik yapacak bir durum yok. Bu eleştirileri yaptığımız takım ligde en yakın rakibinin maç fazlasıyla 9 puan önünde. Karagümrük-Fenerbahçe maçında sürpriz bir sonuç bekliyorum. Derbi Fenerbahçe'yi olumsuz etkiledi. Kupa maçı Fenerbahçe için önemli. Ben Galatasaray'ın avantajını koruyacağını puan farkının daha da açılacağını düşünüyorum. Bunu düşünmemdeki neden Galatasaray'ın kaliteli kadrosu ve fikstürü."

"CUMHURİYET'İN YÜZÜNCÜ YILINDA ŞAMPİYONLUK ÇOK ÖNEMLİ"

"Cumhuriyet'in yüzüncü yılında şampiyon olmak Türkiye Kupası'ndan daha değerli. Bu sezon şampiyon olmak rakipleri psikolojik açıdan olumsuz etkilemek ve maddi anlamda arayı açmak demek. Bu yüzden şampiyonluk çok önemli. Galatasaraylı yıllar bizi bekliyor."

"NELSSON İLE DAHA GÜVENİLİR SAVUNMA HATTI OLURDU"

"En iyi Barcelona da en iyi Bayern de bir yerde yenildi. Okan Buruk ve ekibi Türk futbol tarihinin en uzun galibiyet serisini tutturdu. Hakkını teslim etmek lazım. Bir yerde bu souçlar olacak. Hep kazanamazsın. Sanatçıların da çok iyi performans sergiledikleri sahneler olur ama hayal kırıkları da vardır. Galatasaray dönemsel olarak maç ritminden kaynaklanan bir problem olduğunu düşünüyorum. Doğru dürüst maç yapamıyor Galatasaray... İstatistiklere bakın çoğu maçta Okan Buruk'un yaptığı oyuncu değişikliklerinin olumlu katkısı var. Okan Buruk'un her yaptığı doğru demiyorum. Galatasaray'da bir teknik direktör sorunu yoktur. Dün ideal bir kadro vardı bir tek Nelsson eksikti. Fredrik Midtsjö, Adana Demirspor maçını kazandırdı Oliveira'nın yerine oynaması gayet normal. Zaniolo bu maçta oynamayacaksa hangi maçta oynayacak? Nelsson olsaydı daha güvenilir bir savunma hattı olurdu. Sacha Boey de gününde değildi. Kaan Ayhan özelinde yorum yapmak doğru değil."

"GALATASARAY, RASHICA'NIN BONSERVİSİNİ ALIR"

"Şu an transferde sıcak bir gelişme yok ama Galatasaray kesinlikle Rashica'nın bonservisini alır. Icardi konusunda ise Galatasaray taraftarının bu kadar sevdiği ve sahiplendiği başka bir forvet görmedim. Bunu kimse görmezden gelemez. Bugün Icardi'yi bu rakamlara getirmek hayaldi belki ama şampiyon Galatasaray'ın bu isimleri kadrosuna dahil etmesi daha kolay olur. Avrupa'da olmadığınız sezon bu oyuncuları alabiliyorsanız daha iyilerini de yapabilirsiniz. Galatasaray'da bu yaz normalin üzerinde bir hareketlilik bekliyorum. Yazın hareketli geçecek."

"YÖNETİM, OKAN BURUK'LA DEVAM ETMEK İSTİYOR"

"Okan Buruk ile devam kararı konusunda en ufak bir tereddüt yok. Okan Buruk'un Galatasaray hayalini gerçekleştirdiğini görüyoruz. Para olarak kazandığını kazandı zaten. Galatasaray'ın başında olmanın hazzının çok nadir alternatifi vardır. Ne para konuşuldu ne süre konuşuldu. Yönetim çalışabileceği en doğru kişiyle çalışıyor. Galatasaray gelecek sezon Okan Buruk'la devam edecek. Opsiyon maddesini aylar öncesinden kullanma kararı aldı Galatasaray yönetimi... Okan Buruk yıllarca Galatasaray'da kalacak."

Kaynak: Skorer

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2023, 12:35
YORUM EKLE