Okan Buruk: "10 numara transferi gelmeden Galatasaray'dan gidemez"

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Nicolo Zaniolo'nun takımdaki durumuna ilişkin tavrını belirlemiş durumda. Başarılı çalıştırıcı bu konuda yönetim ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Okan Buruk: "10 numara transferi gelmeden Galatasaray'dan gidemez"

Kadroya takviye adına transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da takımın İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo'nun da durumu merak ediliyor. Özellikle Juventus'un ilgisinin öne çıktığı Zaniolo konusunda Okan Buruk da tavrını belirlemiş durumda.

MENAJERİNDEN TRANSFER AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Premier Lig'den Tottenham ve Aston Villa'nın yanı sıra İtalya'dan da Juventus'un kadrosuna katmak istediği Nicolo Zaniolo'nun menajeri Claudio Vigorelli geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu.

DAZN'a konuşan Vigorelli, "Nicolo, saha içinde ve dışında dengeyi tutturdu. İstanbul'da mutlu ve transferi şu an için önceliğimiz değil. Galatasaray ile ilişkilerimiz çok iyi. Zaniolo'ya büyük güven duyuyor ve onu takımın kilit bir parçası olarak görüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

ZANIOLO, JUVENTUS'A YEŞİL IŞIK YAKTI

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ın yıldızı Nicolo Zaniolo da transfer durumuna ilişkin açıklamalar yapmıştı. La Gazetta dello Sport'a konuşan İtalyan oyuncu, "Şampiyonlar Ligi olsun ya da olmasın Juventus benim her zaman hayalimdi. Çocukluğumdan beri Pogba ve Juve hayranıyım. Galatasaray'da iyiyim ancak benim ve kulübüm için avantajlı bir fırsat olursa ayrılırım" demişti.

"İSTANBUL'DA KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM"

Önümüzdeki sezon Juventus forması giyip giymeyeceğine ilişkin net bir soruyu da cevaplandıran İtalyan yıldız, "İstanbul'da kendimi iyi hissediyorum ve Şampiyonlar Ligi'ndeyim. Ağustos ayı sonuna kadar Galatasaray ve benim için iyi bir fırsat çıkarsa bunu değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

OKAN BURUK: "ZANIOLO BANA LAZIM!"

Artık listesini verdiği transferlerin yapılmasını dört gözle bekleyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bir yandan da mevcut kadrosunu korumanın planları içerisinde. Başarılı çalıştırıcı özellikle de İtalyan kulüplerinin yoğun ilgi gösterdiği Nicolo Zaniolo’nun mutlaka takımda kalmasını istiyor. Yönetimle geçtiğimiz günlerde bir transfer zirvesi yapan Okan hocanın, “Zaniolo bana lazım” dediği ve yeni transferlerle imzalar atılmadan oyuncu satılmasını istemediği öğrenildi. Buruk, 35 milyon Euro’luk serbest kalma maddesinin ödenmesi dışında Zaniolo’nun satılma ihtimaline karşı bazı şartlar öne sürdü.

OKAN BURUK: "10 NUMARA GELMEDEN GİDEMEZ"

Okan Buruk, bir başka kanat oyuncusu Milot Rashica’nın bonservisi alınmadan ve gündemdeki 10 numara transferi yapılmadan Zaniolo’ya gelen tekliflerin kabul edilmesine karşı. Sarı-Kırmızılı kulüp de Okan hocaya benzer bir görüşe sahip. Daha önce Juventus’tan 25 milyon Euro altında gelen iki teklifi de geri çeviren Galatasaray Yönetimi, Zaniolo’nun çıkış maddesinin ödenmesini bekliyor.

ZANIOLO'NUN AÇIKLAMASI ÇOK ETKİLEMEDİ

23 yaşındaki İtalyan yıldızın Juventus hakkında kullandığı “Transfere hazırım” ifadesi ise yönetimi olumlu ya da olumsuz yönde etkilemiş değil. Zaniolo’nun satılması durumunda Galatasaray Yönetimi bu bölgeye yine dünya çapında bir takviye yapmayı planlıyor.

Kaynak: Metin Karabaş /  Fanatik

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2023, 20:00
YORUM EKLE