Okan Buruk: "25'inde Galatasaray'da görebiliriz, Erden Timur'un transfer başarısı"

Galatasaray'da merak edilen birçok konuya Okan Buruk'tan cevap geldi.

Okan Buruk: "25'inde Galatasaray'da görebiliriz, Erden Timur'un transfer başarısı"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Gecesi Digital YouTube kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Tatil hızlı geçti"

"Şampiyonluk çok güzel. Çok hızlı geçti. Tatil de hızlı geçti. Bir anda tekrar sezona başladık. Futbolcular tatil yapıyor, teknik adamların işi çok fazla. Fazla tatil yapamadım. Çalışmak da güzel."

"Bizim için avantaj, hazır geldiler""

"Birçok oyuncumuz hazır geldi. Dezavantaj tatilin kısa olması ama bizim için avantajı çok fazla bir şey kaybetmeden geldiler. Bıraktığımız gibi olmasa da orayı çok çabuk yakalayacaklar"

"Tielemans biraz espriydi"

"Tielemans biraz espriydi. Gerçekten bu seneki kadro, son yıllarda Galatasaray'ın oluşturduğu en iyi kadrolardan biriydi. Başkanımızın, yönetimin, Erden Bey'in çok büyük emeği var. Buraya gelirken bunu ortaya koydular. Yaptıklarıyla da gösterdiler. Teknik adam olarak üzerime düşeni yapmaya çalıştım."

"Suudi Arabistan diye bir şey var"

"Bizim işimiz oyuncu seçmek, kadroyu oluşturmak, kadro mimarısı, onun yanında kadroyu idare etmek. En maksimum performansı alabilmek. Bazen alabiliyorsunuz, bazen alamıyorsunuz. Çok geniş bir kadro var. Beklenti şimdi de inanılmaz yüksek. Bu da normal. Bununla ilgili de çok çalışıyoruz. Bu sene farklı bir sene. Bunun altını çizmek gerekiyor. Suudi Arabistan diye bir şey var. Bütün futbol piyasası etkileniyor. Kulüpler de oradan teklif bekliyor. Zaten bu mevsim, transferin başı çok zor. Türkiye burada hep diğer opsiyon olmuştur."

"Çin vardı, maksimum 3 katı paralar oluyordu"

"Suudi Arabistan'a çok iyi oyuncular gidiyor. Arabistan'ı orada ayırmak lazım. Seyirci de var. Katar'da, Dubai'de seyircili maçlar görmüyorsunuz. Oradaki ortam futbolcuların ilgisini çekebiliyor. Tabii ki Şampiyonlar Ligi'nde oynamak farklı bir şey ama çok ekstrem paralar üzerinden konuşuyoruz. Arada 2-3 milyon Euro farklar yok. 10 katı, 20 katı. Çin vardı, maksimum 3 katı paralar oluyordu. O bile oyuncuların dikkatini çekiyordu."

"Biraz beklemek, sabırlı olmak gerekiyor"

"Transfer yapmak bu dönem için zordu. Şimdi bu furya ile birlikte daha da zorlaştı. Biraz beklemek, sabırlı olmak gerekiyor. Transferde en önemli şey, geçen sene de onu yaşadık. O arada maç da kaybedebilirsiniz ama uzun vadede baktığınızda doğru kadro kurmak istiyorsanız biraz sabıra ihtiyaç var."

"Boey ve Nelsson katılıyor"

"Türkiye özellikle Eylül'ün ortasına kadar transferi uzattı. Oraları çok beklemek istemiyorsunuz, Eylül başında Avrupa listelerini de veriyorsunuz. Orayı çok fazla beklemek istemeseniz de beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bizim avantajımız, geçen senedeki kadromuzu koruyabiliyoruz. En azından savunmamız duruyor. Orta sahamız duruyor. Şu anda hepsi bizim oyuncumuz. Hiçbir oyuncu için bilemezsin ama onlarla birlikte ilk maça başlayacağız. Boey ve Nelsson katılıyor. En azından iyi bir kadromuz var. Birinci maça çıkacak iyi bir oyuncu grubumuz var."

"Sol beke bir oyuncu katmak istiyoruz"

"Elimizde sol bekte Kazımcan var, çok iyi bitirdi, ligin son maçında sahanın en iyilerindendi. Yine Leo Dubois, elimizdeki oyunculardan biri. Oraya bir oyuncu katmak istiyoruz ama ne zaman olacağını bilmiyoruz. Bu bizim elimizde değil. Şu anda ilgilendiğimiz oyuncular, serbest olmadığı için, serbest statüdeki oyuncu da imza parası istiyor. Çok farklı paralar ortaya çıkabiliyor. Bunun için zaten Erden Bey büyük bir mesai harcıyor."

"Aubamayeng'la ilgili gelişme olmadı"

"Chelsea'de çok fazla oyuncu var diyorduk, hepsi ayrılmaya başladı. Aubamayeng'la ilgili gelişme olmadı. O tür bir oyuncuyu kadronuzda istersiniz. Biz orada her şeyimizi Icardi üzerine kurduk. Icardi ile birlikte kimi kullanabiliriz, bu bizim için çok önemli. O tip çok önemli. O tür kalitede her oyuncuyu istersiniz. İkisi bir arada oynayabilecek mi, olmazsa tek başına oynayabilecek mi, kanatta oynayabilecek mi, çift forvet oynayabilecek mi? Bunlar çok önemli."

"Belki direkt bir ikinci adam alacağız"

"Icardi olursa, hem ikinci forvet olacak hem de farklı yerlerde oynayabilecek oyuncular ilk tercihimiz. Ama bazen bunu da bulamıyorsunuz. Belki direkt bir ikinci adam alacağız. Çok uzun bir sene olacak. Herkesi net bir şekilde kullanacaksınız. Geçen sene genel olarak çok fazla aynı oyuncularla devam ettik. Bu sene maç takvimi daha kalabalık olacak. 20 takımlı lig, bu sene aralar da yok. Çok fazla maçın olduğu bir sene olacak."

"Icardi uzun yıllardır yaşamadığı mutluluğu burada yaşadı"    

"Yaşadığın yer, oynadığın stadyum, taraftarın yarattığı ambiyans, dışarıda size olan ilgi çok önemli şeyler. Icardi uzun yıllardır yaşamadığı mutluluğu burada yaşadı. Bunu parayla satın alamazsınız. Bu duyguyu yaşamak, hala Türkiye'nin birçok yerinden videolar görüyoruz, çocukların onun şarkısını söylediği, bu etkenlerden biri olacak diye düşünüyorum. Bir de çok mutluydu. Takım içinde mutluydu, antrenmanda mutlu, maçta mutlu. Oyun olarak Galatasaray güçlü bir oyun oynadı. Bunların hepsi bence çok önemli etkenler."

"Ne kadar teklif geldiğini net olarak bilmiyoruz"

"Ailesi de burada mutluydu. Yaşantı olarak, ilgi olarak sıkıntı yok. Belki bu paranın önüne geçebilir ama aradaki farklar ne olacak onu bilmiyoruz. Normal şartlarda Paris'ten alacağı maaşla, Galatasaray'dan alabileceği maaşlar birbirine yakın olabilirdi. Ama şu andaki Suudi Arabistan gerçeği ile birlikte ne kadar teklif geldiğini net olarak bilmiyoruz."

"Kendi oyun anlayışını da bir tık yukarıya götürdü"

"20-25'lerin doğru olduğunu biliyoruz. Ama son çıkan şeylerin ne ölçüde doğru olduğunu bilmiyoruz. Böyle bir ilgi var. O ilgiyi de çekebilecek kalitede, yetenekte çok önemli bir oyuncu. Çok fazla asist de yaptı. Mauro önceki takımlarda ceza sahasında olan bir oyuncuydu. Burada gezmeye de başladı. Kendi oyun anlayışını da bir tık yukarıya götürdü. Saha içinde de arkadaşlarını doğru yönlendirdi. Saha içi liderliği de iyi olan bir oyuncu. Ego çok az, arkadaşlarıyla çok iyi anlaşan, takım oyuncusu. O tür figürlerde bunu az da yaşayabilirsiniz."

"Icardi'yi 25'inde sahada görme ihtimalimiz var"

"Icardi'yi 25'inde sahada görme ihtimalimiz var. Ümidimiz o. Kulüp elinden geleni yapıyor. Sonuçta oyuncunun kendisi ve kulübü de var. Galatasaray'ın elinden geleni yaptığını görüyoruz. Bu da inşallah kısa bir zamanda sonuçlanır. Ümidimiz ilk maça yetiştirmek. İlk maç olmaz, ikinci maç olur. Daha sonraki tur olur, bunların hepsi seçeneklerden. Tek başına bizim elimizde olan bir şey değil. Kulüp elinden gelenin fazlasını yapıyor. Mauro ile daha konuşmadık."

"Erden Timur Londra'da, net bir şekilde çalışıyoruz"

"Onu ihtimal olarak çok fazla düşünmek istemesek de plan devam ediyor. Oraya birini almak zorundasınız. Bununla ilgili de hazırlığımız var. Beklememiz gerekebilir. Ama belki en azından bir forvet içeriye katarsak ondan sonraki bölümde hem Icardi'yi hem bir sonrası için karar veririz. Geçen sene lige başladığımızda 3 tane forvet oyuncumuz vardı. Belki yine 3 forvetle başlaycağız. Bu sürece, seçeneklere kalmış bir şey. Bir kere işin üstündeyiz. Erden Timur Londra'da, net bir şekilde çalışıyoruz. Biz burada çalışıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Her mevkiylem ilgili hazırlık yapıyoruz."

"Icardi gibi bir oyuncu bulmak gerçekten çok zor"

"Icardi gibi bir oyuncu bulmak gerçekten çok zor. O yüzden önemli, o yüzden istiyoruz. Burada taraftarın ona olan sevgisi çok önemli. O kalitede bir oyuncu bulmak çok zor. Galatasaray'ın çabası da bu anlamda devam ediyor."

"Sacha Boey ve Nelsson'un sahada olmasını istiyorum"

"Nelsson ve Boey çok iyi bir sezon geçirdiler. Birçok oyuncu çok iyi bir sezon geçirdi. Bazı mevkiler daha zor. Mesela sağ bek bulmak biraz daha zor. Birçok kulüp arayışa geçebiliyor. Şimdi veya bir ay sonra geçebiliyor, transferin bitiminde geçebiliyor. Birçok şey var. Bizim Şampiyonlar Ligi ön elemesinde başarılı olabilmemiz için bu oyuncularla devam etmemiz gerekiyor. İlk amacımız bu ama gelecek teklifler... Ama ana amacımız bu oyuncularla devam etmek. 25'inde ilk maçıma çıktığımda Sacha Boey ve Nelsson'un sahada olmasını istiyorum."

"Yusuf Demir'i kadromuzda düşünüyoruz"

"3 Türk mecburiyetin varken, annesi babası Türk, her şeyi Türk olan oyuncuların burada yabancı statüsünde oynaması bana yanlış geliyor. Bu sene onu değiştirdiler. Bununla ilgili de gereksiz konuşmalar oldu. Bizde Yusuf Demir çok az oynadı. Kadroya girmemesinin ana nedeni onun yabancı olması değildi. Galatasaray için kullanılan bir şey gibi bunu anlatmaya çalıştılar. Ama bunun asıl nedeni, Türk oyuncuların, bu ülkede artı bir olarak var olabilmesi. Bunu Galatasaray da, Fenerbahçe de, Beşiktaş da kullanabilir. Herkese verilmiş bir hak. Yusuf'a da çok fazla süre gelmedi. Birçok kez konuştuk. İlk senesi, 19 yaşında, Türkiye'ye ilk defa geldi. Onun için de adaptasyon süreciydi. Barcelona'ya transfer olmuş bir oyuncu, Rapid Wien'e dönmüş bir oyuncu. Kalite olarak Galatasaray'ın yaptığı yatırımı karşılayabilecek bir oyuncu. Kalite olarak çok güveniyoruz. Adaptasyon süreci var. Beklentimiz bu sene onun için daha iyi bir sene olması. Kadromuzda düşünüyoruz. İlerleyen günlerde ne olur bilemem ama şu anda kadromuzda düşünüyoruz. Hazırlık maçları var, Yusuf için önemli. Yusuf biraz daha geç adapte olan bir oyuncu. Yusuf'un daha iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Bu sene maç sayısı da daha fazla, daha çok oyuncu kullanacağımız bir sene olacak. Yusuf'a güveniyoruz. Hazırlık dönemi önemli olacak."

"Morutan yetenekli bir oyuncu, değerlendirmek istiyoruz"

"Morutan da bizimle antrenmanla başladı. Onu da hazırlık maçlarında görmek istiyoruz. Genel olarak iyi bir sene geçirdi. Play-off'a kalamadılar. Morutan yetenekli bir oyuncu, değerlendirmek istiyoruz. Kalitesi olan bir oyuncu. Galatasaray'ın yatırım yaptığı oyunculardan biri. Galatasaray'ın da bu yatırımı çıkartması gerekiyor."

"Gomis'i fikrinden vazgeçirmek için uğraştık"

"Gomis konusunda 2-3 gün uğraştık. Onu fikrinden vazgeçirmek için uğraştık. Onun takım için ne kadar öneemli olduğunu, taraftarın ona olan sevgisi de önemli, oradan da yaklaşmak istedik. Bir karar verdiğini söyledi. Maçtan sonra ben de açık açık söylemek istedim. Ben orada açık açık söyledim. Takım içerisinde ben konuştum. Ondan sonra tekrar oyuncularla birlikte konuştuk, Gomis'le konuştuk. Takıma dönmesinin daha doğru olacağını söyledik. Ben de istemiyorum demedim. İnsan olarak Gomis'i seviyorum. Soyunma odasında da takıma çok destek oldu. Oynasa da oynamasa da takımın yanında oldu. Ligin başında attığı goller olmasa, Galatasaray'ın burada olmama şansı da vardı. Kişisel şeyleri bir kenara bırakmak gerektiğini düşünüyorum."

"Zaniolo, Erden Timur'un bir transfer başarısı"

"Zaniolo, ligi çok iyi bitirdi. Zaniolo beklediğimiz oyunu ortaya koydu. İtalya Milli Takımı'nın oyuncusu, Roma'nın önemli oyunculardan birisi, bir kriz çıkıyor ve 23 yaşında Türkiye'ye geliyor. Erden Bey'in bir transfer başarısı. Onun altını çizmek gerekiyor. Ama onun yanında bu kadar değerli bir oyuncunun Türkiye'ye gelmesi önemli. Yüzde yüz hazır olarak gelmedi. Bazen acele de etti, bir an önce oynamak istedi. Aslında ligin son haftasında Zaniolo'nun oyununu bize çok net bir şekilde gösterdi. Bence çok iyi bir şekilde bitirdi. Bir an önce dönüp bizimle beraber olmasını bekliyoruz."

"Daha önce de hiçbir şekilde para konuşmayacağımı söyledim"

"Geçen sene sözleşme imzalarken hiçbir şeye bakmadım. O yüzden kulübümüze, başkanımıza, yönetimimize teşekkür etmek istiyorum. Gönlüm, kalbim burada. Yeni sözleşme imzalayacağız. Onunla ilgili daha konuşmadık, oturup konuşmadık. Bir senelik daha yeni bir sözleşme yapacağız. Daha önce de hiçbir şekilde para konuşmayacağımı söyledim."

"Hiçbir korkum yok"

"Bu sene daha farklı. Bu sene benim için hazırlık kampı çok önemli. Oyuncularımızı hazırlayacağız. Şampiyonlar Ligi elemelerine güçlü bir şekilde gireceğiz. Bu anlamda hiçbir korkum yok. Galatasaray'ın başarısına odaklanıyorum. Bizim için en büyük sıkıntı kadromuzdaki eksikler. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Hem Galatasaray için hem de Türk futbolu için çok önemli. Galatasaray bu arenada hep yer aldı. Tek düşüncem bu. Kafamda olumsuz bir şey yok. Oyuncularım da tatilden döndü. Fiziksel olarak da hazır olduklarını görüyorum."

"Buradaki yaşadığım heyecanı, hiçbir yerde yaşayacağımı düşünmüyorum"

"Ana hedefim, Galatasaray'ın hocası olarak uzun yıllar devam edebilmek. Şu anda onun dışında çok fazla bir şey düşünmüyorum. Şu anda tek düşündüğüm şey, Galatasaray'la başarılı olmak zorundayım. Hem başarılı olmak istiyorum, hem de uzun yıllar burada kalmak istiyorum. Buradaki yaşadığım heyecanı, hiçbir yerde yaşayacağımı düşünmüyorum. Çok önemli bir takımda çalışıyorum. Bunun değerini bilmem ve bunun için başarılı olmam gerekiyor."

"Fatih Terim, hepimiz için bir lokomotiftir"

"Fatih Terim, Türk futbolu için çok önemli bir değer. Türk teknik adamlar için de her zaman bir yol gösterici olmuştur. Türkiye'de yaşadığı başarılar, Avrupa'ya gidişi, hepimiz için bir lokomotiftir. O başarılara ulaşmak hepimizin hedefi. Benim de aynı şekilde hedefim, o sayılara ulaşabilmek. İkinci şampiyonluğumu yaşadım. Benim için çok önemli. Geleceğim için de çok önemli. Çok çalışmak gerekiyor. Fatih Terim'in ne kadar emek verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz."

"Fatih Terim'i kimse hiçbir zaman tehdit olarak göremez"

"Fatih Hoca, Galatasaray için çok önemli bir değer. Galatasaray için bu kadar önemli bir insanı kimse, hiçbir zaman tehdit olarak göremez. Bizim için hedeftir. Bu camia için önemli sembollerden biridir. Hepimiz için değerlidir. Göreve başlarken de aradı beni, şampiyonluğu aldıktan sonra da tebrik etmek için aradı."

"Juan Mata devam etmek, oynamak istiyor"

"Juan Mata ile görüştük, devam etmek, oynamak istiyor. Çok önemli, değerli bir oyuncu. Kişilik olarak takıma çok önemli katkılar yaptı. Beklediği sürenin altında aldı. Ama onun için güzel olan takım şampiyonluğu yaşaması oldu."

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2023, 00:13
YORUM EKLE