Okan Buruk: "Çok beğeniyorum, transferini çok istedim, çok değerli bir isim"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında sahasında Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu.

Okan Buruk: "Çok beğeniyorum, transferini çok istedim, çok değerli bir isim"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve sarı kırmızılı futbolcular, Bayern Münih maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: 

"Bayern Münih belki uzun zamandır şut olarak değil, oyun olarak da böyle ezildiğini izleyenler görmemiştir. Tabii ki sonuç önemli. İlk yarı çok net üstündük. Taraftarın da muhteşem desteği vardı. Destek ile oyun birleşti. Planımız buydu. Bireysel olarak günümüzde olsak, ilk yarı 5-6 atabilirdik."

"Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nin ikinci favorisi. Oyun olarak çok büyük üstünlük kurduk. Gidip kötü kullandığımız kaybettiğimiz pozisyonlar oldu. Bayern Münih geçişleri iyi kullandı. Ancak bu oyunu ortaya çıkartmak önemliydi. Bayern sonlandırmada bizden daha iyiydi. 2-1'den sonra cevap veremedik. Tam değişiklik yaparken gol yedik. Moral bozukluğundan onların da etkisi olmadı. İyi işler yaptık, kazanmamız gereken maçtı."

"Beşiktaş derbisini oynadık, yorgunluk bekliyorsunuz. Geriye de çok şiddetli koştuk. Zaman zaman oyuncuların yorgunluğu belli bir dakikadan sonra ortaya çıkıyor. Değişikliklerle onu kapatmak istiyorduk olmadı. Planımız tuttu ama ikinci gol bize maçı kaybettirdi."

"Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak istiyoruz. İç sahada Manchester United maçı ve iki deplasmanımız var. Diğer maçların da sonuçları önemli. Ancak tek hedef gruptan çıkmak."

"Golün ne zaman olacağını bilemiyorsunuz. Bir şeyler aksıyor ve oyuncu değişikliği hamlesi yapıyorsunuz. Tam değişiklik yaparken gol yiyorsunuz! Ben de zaten hamle yapmışım. Oyuncu değişikliğinden 3 dakika sonra da gol yiyebilirsiniz. Manchester United maçında iki kere gol attık. Devamlı oyuncu değiştirelim! Dünyada bütün takımlar, büyük hocalar bu kadar erken oyuncu değiştirmez. Oyuncu değiştirmeden maç bitiren hocalar var. Oyuncu değişikliğinde gol yemek şanssızlık. Başka açıklaması olmaz. Gol yedikten sonra herkes suçlu arayacaktır. Futbolda bunlar var. Biz çok fazla şey yaptık."

"Belki bir Türk takımının uzun yıllardır oynamadığı kadar, böyle güçlü takıma, böyle iyi bir şekilde oynadık. Bayern Münih gibi bir takıma karşı böyle oynamak benim için çok değerli. Zamanı geldiğinde, bu kaçırdıklarımızı da atacağız."

"Angelino'yu çok beğeniyorum. Transferini çok istedim. Çok değerli bir isim. Ofansif bek, defans anlamında daha geride. O yüzden Kazımcan Karataş'ın hız olarak önde gördüm. Biraz da temaslı oyunda daha iyi olacağını düşündüm. Bölüm bölüm bu temasları yaptım. Abdülkerim Bardakcı'yı da burada kullandık ama savunmada da iyi bir ikili var. Onları da bozmak istemedim. Abdülkerim sol bek oynamayı da sevmiyor. Oyunun başında kullanmayı da düşündük."

"Davinson Sanchez'in Harry Kane'e karşı yüksek toplarda temaslı olmasını ve top almasını düşündük. Bunu kullanmasını istedim. Genel olarak iyi bir maç oynadı."

"Kaan Ayhan ile Lucas Torreira iyi oynadı. Orada birini düşünmedim. Kenar oyuncuları yoruldu, onları değiştirmeyi düşündüm. Oyun içinde 3'lüye dönebilirdik. Maç bittikten sonra bir sürü şey söyleyebiliriz. Fiziksel olarak Bayern Münih'in gerisinde kalmadık. Geçişte bize üstünlük sağladılar. Dünyanın en hızlı kanat oyuncuları Bayern Münih'te. Leroy Sane, Kingsley Coman dikine koşular yaptılar. İkinci gol bizim moralimizi bozdu. Buna üzüldüm, moralim bozuldu. Mental olarak maçı bir anda bıraktık. En büyük sıkıntımız buydu."

Kaan Ayhan: 

"Taraftarlara teşekkür ederiz. Maalesef istediğimiz 3 puanı alamadık. Orta sahada oynamamla ilgili her maçtan sonra bu cevabı veriyorum, şunu demek istiyorum, hocamın verdiği görevi mümkün olduğu kadar yerine getirmek istiyorum. Bunu yerine getirmesem, hoca bu kadar kaliteli takımda bana şans vermez. Oynuyorsam, işler doğru gidiyor. Bu iyi sinyal. Galatasaray'ın hedefleri için elimizden geleni yapıyoruz."

Dries Mertens

"İlk yarı süperdi. İkinci yarı onlara daha fazla alan verdik. Şampiyonlar Ligi seviyesini görüyorsunuz. Bazı fırsatlar yakaladık, onları değerlendirseydik çok farklı olabilirdi. Galatasaray'ın kalitesini görüyorsunuz. Ama Bayern Münih'in de bir kalitesi var. Biz bu şekilde devam etmeliyiz. 4 puan yaptık, 3 puanı da alabilirdik. Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istiyoruz. Kalan maçlarımıza bakacağız."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 15:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Latif YILMAZ
Latif YILMAZ - 7 ay Önce

"Okan, oyuncu değişikliklerinde gec kaldın.
Kazımcan yüruyemez hale geldi, değiştirmedin.
Kerem zaten atamıyor, kaçırıyor, beceriksiz. Bir de yorulunca, onu da çıkarmadın, korktun. Taa 75. dakikaya kadar neyi bekledin? Sen de bu işi bilmiyorsun işte. Yazık oldu Galatasaray'a. İyi ve tecrübeli bir Teknik Direktör olsaydı dün gece, Galatasaray'ın başında, sonuç bambaşka olurdu.
Dün gece sonucu futbolcular değil, Teknik Direktörler belirledi. Yazık oluyor Galatasaray'a".

Sedat isik
Sedat isik - 7 ay Önce

Okan hocam tebrikler,bir takim ancak bu kadar futbol oynar,ama senden ricam değişiklikleri yaparken lütfen son ana kadar bekleme,çünkü oyuna giren oyuncunun da maca konsantre olmasi 3-5 dakikayi alabiliyor,keşke 4 oyuncuyu 65-65 dakikalarinda değiştirebilseydin,herşeye rağmen seni ve tüm takimi tebrik ediyorum, Kerem'e ayri parantez acmak lazim,cok iyi bir oyuncu ama heyecanini yenmesi ve serinkanli olmasi lazim,yoksa bu Kerem Manchester karsisinda ve dün o golleri kacirmazdi, bence takimimizin son vuruşlarinda sıkıntı var, buna calişmak lâzim,sizden 2.maçta ayni performansı bekliyoruz,yolunuz ve bahtiniz açik olsun ..

Veli Rıdvan Bozyokuş
Veli Rıdvan Bozyokuş - 7 ay Önce

Okan hocam şampiyonlar ligi müsabakalarda gol yemeden, oyuncular fazla yorulmadan değişiklik yapılması gerekli idi geç kaldınız

Nihat yanık
Nihat yanık - 7 ay Önce

Sayın okan hoca sen macı besiktaş macında kaybettin hadi gecmiş olsun bir görüyorız sen görmedin kazım can kerem bunlar döküldü ne l son düşmanın mı senin

Niyat
Niyat - 7 ay Önce

Sn Okan hoca kendini Avrupa ya göstermek için oynayan ama şut çekmesini bile bilmeyen kerem de TETE de kazım Can’da tarafından 2gol yedik kerem de 2 golü atamadı oyuncularınızı ilk 30 dakika ilk yarıda 30 dakikada ikinci yarıda baskılı oynatsaydınız illa 70. Dakikaya kadar beklenir mi oyuncu değişikliği için sizde hırsınıza mağlup oldunuz Bayern İ yenen hocaya Avrupa yolu açılır değilmi GS ye yazık ettiniz

Serkan aslan
Serkan aslan - 7 ay Önce

Öncelikle Galatasaray'a çok teşekkür ediyorum.şampiyonlar liginde b.münuh gibi bi takıma karşı ileri de baskı kurarak kendi ceza alanına hapseden nadir takımlardan biri olduğunu ve kalitesini ispatladı fakat teknik direktör sn Okan buruk şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımın hocası olamaz kendisini cok severim fakat olay off turlarından bu yana hatta ligde bile bu kadar gec oyuncu değişikliği yapılırmı ya ayrıca ben kerem e. Kızmıyorum yabancı kuralını getirene kızıyorum eğer yabancı sınırlaması olmasa keremin pozisyonunda bir dünya yıldızı almış olsaydı ve bu takımla oynasaydı. B.münüh 4 fark yerdi kerem aktürkoğlu Galatasaray' da oynayacak futbulcu değil Anadolu takımlarının yıldızı olur ama Galatasaray'ın yıldızı asla olamayacak Galatasaray bu maçta 3 puan almış olsaydı ki 3 puan alacak futbol sergiledi fakat kerem bey kacırdığı pozisyonda ben bile olsam en az 2 gol atardım. Cok basıt cok yazık Galatasaray bu kulvarda yarışmak için dünya para harcadı sonuc hep hüsran futbol federasyonu yabancı kontenjanını kaldırın türk futbolu Avrupa'da ses getirmesini istiyorsanız yabancı kontenjanını kaldırın lütfen şapkanızı önünüze alın Avrupa'dan gelecek hem ülke puanı ve takımların kasasına girecek maddi olanakları göz önünde bulundurun ve kulüplerimize destek olun bunun 1. Ci sartı yabancı kontenjanı kaldırılmalı.

Murat Karakaş
Murat Karakaş - 7 ay Önce

"Büyük Hocalar bu kadar erken oyuncu değiştirmez" demişsin.
Böyle bir öğreti, böyle bir saçmalık yok.
Büyük hoca gerekli görürse ilk yarıda bile oyuncu değiştirir.
"Orta sahayı iyi gördüm değiştirmedim" demişsin.
Bunu da yanlış ve geç gördüğün için 2 gol yedik. Akınlar kanatlardan geldi ama orta saha adam takip etmediği için yedik 2.golü.
1-1 de Demirbay - Zaha ve Kerem-Mertens değişikliği yapsan en kötü ihtimal berabere kalırdın. Biz 55.dk da yaptık bu değişiklikleri. Göremeyen sensin! Ziyech i oyuna almış olman inanılır gibi değil. Taraftar sayesinde Ziyech gaza gelir, cambazlık yapar diye düşündün!
Oyunu okuması Senin kadar zayıf çok az teknik adam tanıdım.

Doğru söz
Doğru söz - 7 ay Önce

Galatasarayda gol kaçırma rekoru kıran bir Hakan Sükür vardı. Ve simdi onun rekorunu kıracak Kerem çıktı karşımıza. Yabancı spikerler bile kerem için gol becerisi olmayan bir oyuncu diyebiliyor ise gerisini siz düşünün!!