Okan Buruk: "Galatasaray'da oynama ihtimali yüzde 50"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulunurken merak edilen Mauro Icardi sorusuna cevap verdi.

Okan Buruk: "Galatasaray'da oynama ihtimali yüzde 50"

Şampiyon Galatasaray'ın teknik patronu Okan Buruk, Diriliş Postası Spor Müdürü Kaya Temel'e konuştu.

Hedef: Avrupa'da kupa ve beşinci yıldız

Akhisarspor ile Türkiye Kupası'nı kazanan, ardından da Başakşehir'i Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyarak tırnaklarıyla kazıya kazıya geldiği çocukluk aşkı Galatasaray'da da ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı teknik direktör Okan Buruk, Diriliş Postası Spor Müdürü Kaya Temel'e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte şampiyon teknik adamın röportajından öne çıkanlar...

HAK EDİLMİŞ ŞAMPİYONLUK
Şampiyonluğun ve sezonun genel bir değerlendirmesini yapar mısınız?

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şampiyon olması lazımdı. 2.44 ile şampiyon olduk. Başakşehir ile şampiyon olduğumda puan ortalaması 2.10'du. Biz hep böyle 23 üzerinden gittik. Başlığımızı 23 üzerinden attık. Mucizevi bir şey oldu. Hiçbir şey mucize değil bu ligde ama geçen seneyi 13. sırada bitirdik, bu sene şampiyon olduk. Fenerbahçe ve Beşiktaş da başarılı baktığında. 3 takım başarılı oldu, 1'i daha başarılı oldu. Aslında ilk antrenmanda konuştuğum insanlar yok şu an. Kampa gittiğim kadro bu kadro değil. İlk kampımızın kadrosundan 2-3 kişi kaldı.Oldukça yorucu ama bir o kadar da özel bir sezon yaşadık. Hak edilmiş şampiyonluk derim.

OĞLUMA SÖZ VERMİŞTİM
Akhisar'la kazandığınız Türkiye Kupası'nı almak mı GS ile şampiyonluk mu zor?

Akhisar daha zor.Yarı finale kaldığımızda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray rakibimizdi. Şansımız dışardan bakıldığında %1'di. Onun sevinci çok başkaydı. Küçük bir kulüpte büyük bir başarı elde etmiştik. Onun gurur duygusu farklıydı. Ancak Galatasaray'da daha farklı duygular yaşıyorsunuz.Taraftara, camiaya, oğluma verdiğim bir söz vardı. Bu şampiyonluk manevi yönden çok anlamlı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Geçen sezon 13. olan takımı izlerken neler hissettiniz?

Çok üzülerek takip ettiğim bir dönemdi. Uzun yıllardır kimse Galatasaray'ı o durumda görmemişti. Bütün Galatasaraylıları üzen bir sezondu. Sezon başında bunun psikolojik etkisi vardı. Ama yaptığımız transferlerle olumsuz havayı dağıttık. Özellikle Antalyaspor galibiyetiyle sezona başlamak çok olumlu ortam yarattı. Sonrasında Mertens ve Torreria aramıza katıldı. Taraftarımız da büyük destek verdi. Sezonu 45 bin ortalamayla oynadık. Bu çok değerli.

KEREM ÖRNEK FUTBOLCU
Futbolculuk döneminde giydiğiniz 7 numara Kerem'e yakıştı mı?

Bence çok yakıştı. Kerem'in hikayesi çok değerli. Bütün futbolculara örnek olacak bir hikayesi var. 3. Lig'den gelip Galatasaray'da direk oynamaya başlaması, diğer sezonlarda da üstüne koyarak devam etmesi, kaptan olması çok özel. Kerem'in hem saha içerisinde hemde saha dışında Galatasaray'a yaptığı hizmetler çok güzel. Soyunma odasında da sorumluluk alıyor. Arkadaşlarını yönlendiriyor. Buraya yakışan bir karakteri var. O numaraya ve formaya yakışıyor Kerem.

OYUNCULARA ÖZGÜRLÜK
Çalıştığınız takımlarda golcüler çıkış yakalıyor bunun sırrı nedir?

Bir kere hücum ağırlıklı futbol oynatmayı seviyorum. Direk kaleye giden golü düşünen oyun anlayışımız var. Oyuncularıma tanıdığım özgürlük onlara özgüven katıyor. Ayrıca ekstra çalışmalar da yapıyoruz. Oynadığınız oyun oyuncuların kalitesini yükseltiyor.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIM
Galatasaray teknik direktörü olduktan sonra sokakta yürürken rahat ediyor musunuz?

İlk Erden beyle konuştuk. Fransa'daydım. İstanbul'a geldiğimde havaalanında Galatasaray hocası olduğumu anladım. İnsanların ilgisi, yaklaşımı, o enerjisi çok güzeldi. Orada Galatasaray'ın hocası olmanızın ne kadar değerli ve ilgi çekici olduğunu anlıyorsunuz. Sürekli dışarda olan hayatı normal yaşayan biriyim. Kendimi izole etmiyorum. Normal biriyim ve normal hayatıma devam ediyorum. Olumlu yada olumsuz herkesten geri bildirim almak güzel. Sosyal medyada fake hesap yerine gerçek kişilerin yaptığı eleştiri ve yorumlar önemli. Bunlardan olumlu olarak beslenebilirsiniz. Övgü olduğu gibi eleştiri de olacak. Sınır ve saygı çerçevesinde eleştiriye her zaman açığım.

AVRUPA GENİMİZDE VAR
Galatasaray'ın başında en büyük hayaliniz nedir?

Şampiyonluk birinci hayalimdi. İlk senemde şampiyonluk yaşamak çok büyük hayaldi ve gerçek oldu. Yakın zamandaki hedefimiz de şampiyonlar ligi'nde gruplara kalmak. Geçmişte olduğu gibi yeniden Avrupa'da başarılar elde etmek istiyoruz. Ayrıca yeniden lig şampiyonluğu da önümüzdeki sezonun ana hedefi. Beşinci yıldız da kulübümüz için önemli bir hedef. Zaten biliyorsunuz Galatasaray'ın genlerinde Avrupa'da başarı var. Müzemizde iki Avrupa Kupası var. Umarım üçüncüsünü kazanmak bize nasip olur. Şampiyonlar Ligi, Avrupa ve Konferans Ligi var. Buralarda final oynayıp kupa kazanmak hayal değil.

GERÇEKÇİ OLMALIYIZ
Transfer sezonunda taraftar beklentiyi yüksek tutmalı mı?

Geçen sezon gelen isimlerden dolayı beklenti her zaman yüksek. Ancak gerçekçi de olmamız gerekiyor. Premier Lig'de olan bir oyuncu orada devam etmek istiyor. Bu dönemde oyuncu getirmek oldukça zor. Haziran ayındayız. Belki Eylül ayına sarkabilir. Zaniolo transferinde olduğu gibi. Erden beyin önemli bir transfer başarısı. Oyuncuların kulübündeki durum ve zamanlama çok önemli. Almak istediğiniz oyuncunun kulübüyle sorun yaşaması ve mutsuz olması işinizi kolaylaştırıyor. Buraya da artık Florya Rehabilitasyon Merkezi diyorlar. Zaniolo önemli bir fırsattı. Hazır değildi, kırmızı kart gördü. Ama bunlara rağmen ligi çok iyi bitirdi. Bu tür oyuncuların 23 yaşında Türkiye'ye gelmesi mucizevi birşey. Onun dışında çok fazla oyuncu istiyoruz, talip oluyoruz. Benim işim oyuncuları belirlemek. Oyuncu izlemede Emre Utkucan ve ekibinin önemli bir rolü var. Bizde burada Ayhan hocayla beraber kendi rolümüzü oynamaya çalışıyoruz. Cenk bey de öyle. Daha sonra da Erden bey geçen sezon olduğu gibi yine çok önemli emek veriyor. Oyunculara projemizi anlatması, onları ikna etmesi, buradaki mutlu ortamımızın ifade etmesi çok önemli. Yıldız değil iyi oyuncu istiyoruz. Torreira ve Rashica gibi. Gelmeden çok tanınmıyorlardı ama sezon boyunca çok önemli katkı yaptılar. Direkt takıma katkı sağlayacak ve gelecekte Galatasaray'a bonservis kazandıracak isimleri de değerlendiriyoruz.

ŞANS YARI YARIYA
Mauro Icardi kalacak mı? Galatasaray bonservisini alabilecek mi?

Tabiki alabiliriz. Birinci avantajımız Icardi burada çok mutlu. Bizle, yönetimle, arkadaşlarıyla, Florya ekibiyle ve taraftarla ilişkisi çok güzel. Karşılıklı bir sevgi var. Manevi anlamda ilk tercih edeceği yer burası. Ancak kulübünün ve kendisinin kararı önemli. Ama avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim. O da gelmek isterse biz elimizden geleni yapacağız. Şu an yüzde elli elli şans var diyebilirim.

DERBİ MUTLULUĞU
Fenerbahçe galibiyetli hakkında düşünceniz nedir?

Futbolculuk zamanımda da teknik direktörlük yaşantımda da uzun zamandır iki maçın kazanıldığı ve böyle bir skor örneği yok. İki maçta da çok baskın ve 3-0'lık net galibiyetler aldık. En yakın rakibinizi böyle yenmek çok değerli. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir başarıydı. Taraftarımız da çok mutlu oldu. Kendi adıma da ilk senemde hem şampiyonluk hemde iki derbi galibiyeti mutluluk verici.

QUIZ
Galatasaray?

Çocukluk aşkım

Yedi numara?
Uğur Tütüneker

Ali Yiğit Buruk?
Şef Scout

Nihan Buruk?
Aşk

Fatih Terim?
Baba

En sevdiğiniz yemek?
Annemin yaptığı yaprak sarması

En sevdiğiniz tatil yeri?
Çeşme

Inter?
Vizyon

Emre Belözoğlu?
Kardeş

Uyku?
Az

Kaynak: Kaya Temel / Diriliş Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2023, 20:01
YORUM EKLE